Teljesen kétségbe vagyok esve, és nagyon sötéten látom a dolgokat. Ha hasonló helyzetben voltál, vagy vagy, segítenél?
Kislányom 8 hónapos lesz egy hét múlva.Fél éves koráig mindent időben csinált, beleértve a forgást, gurulást.Azóta semmi! Minden hónapban kapok a kismamablogról hírlevelet, hogy mit kell tudnia a babának.Na, erre már egy automatikus törlést nyomok, mert nem akarok magam azon stresszelni, hogy mit nem tud a baba.Mindig is utált hason lenni, sejtettem, hogy késni fog.Szóval: nem kúszik (semerre), nem négykézláb hintázik (sőt, ki se nyújtja a karját hason), nem könyököl fel oldalt fekve, nem ül a kezére támaszkodva, nem ül.Szóval SEMMI!!!!!Elvittem Dévény tornára is, egy hónapja itthon tornáztatom, mert csak havonta egyszer tud minket fogadni.A gyógytornász szerint picit hypoton, de a gyerekorvosunk szerint semmi gond az izmaival.A zárójelentésén sem szerepel hypotonia, pedig ott nem egy főorvos vizsgálta.
És amiatt ezen aggódok: itt olvasta, hogy valaki kisbabája lemaradt a mozgással, és értelmileg is 3-4 hónappal.Erre is rákérdeztem a dokitól.Szerinte elég tág határok vannak egy mozgásra, és akkor sincs gond, ha kihagy valamit.De egy ilyen fórumos fél mondat miatt alig bírok esténként elaludni, úgy féltem a lányomat!!
Ebben a hónapban mindent kihagyott.Egyébként okos, örökmozgó kislány.Leszámítva a hasról induló dolgokat (kúszás, mászás,hinta), mindent csinál.
09.58 ismét.
Ha ilyen kis rafkós a lányod akkor biztos, hogy hamarosan be fog indulni! Az, hogy a takarót oda vonszolja is komoly munka a mini izmainak... :) Nálunk is van védő is a konnektorban, de le is kellett ragasztani is, mert oda csúszik és kipiszkálja mivel nem elég mély. Olyankor mi is nosztalgiázunk, h "bezzeg régen..." :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!