Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, hogy egyen a...

Mit tegyek, hogy egyen a fiam? Már teljesen kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés

Kisfiam pár napja töltötte az egy évet, s az utóbbi időben MINDEN étkezés kész rémálom. Mindent csinál, csak ne kelljen ennie. Reggelire tápszert, tejitalt, kakaót itatok vele, több kevesebb sikerrel. Esetleg hajlandó bekapni mellé két falat sajtot is alkalmanként, de ennyi. Ebédre eszik kb 1,5 dl leveset, de a másodikból márcsak egy-két falatot hajlandó. Egyszerűne úgy összeszorítja a száját és leszorítja a fejét a nyakához, hogy képtelenség bele"lapátolni2 az ételt.

Uzsira vagy gyümölcsöt vagy krémtúrót/joghurtot etetek vel, estére pedig tejpépet kap. De csak úgy hajlandó a kevés mennyiséget is megenni, ha közben mindenféle hülyeséggel elterelem a figyelmét.

Amúgy kiegyensúlyozot gyerek, egész nap jön-megy, rámol, pakolászik, gatyog, nevetgél. A súlya nem csökken, de majdhogynem stagnál:2,5 hónap alatt bő fél kilót hízott.

De mégsem lehet ellenni egész nap 2 deci tejen és 1,5 deci levesen, nem igaz?

Már vettünk neki multivitamint is, hátha jobb lesz tőle az étvágya, de semmi változás.

Már nagyon kivagyok ettől a helyzettől Együtt sírunk, miközben eszünk. Szó szerint görcsbe rándul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy mindjárt vacsoráztatnom kell.

Mit tegyek?

Mit csinálok rosszul???

A többi gyerek olyan szépen és jőízűen eszik...

2010. okt. 1. 19:08
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Bánom, hogy kiírtam a kérdést!

Köszönöm, annak aki segített és annak is, aki még inkább földbe döngölt. Tegnap hagytam a gyerekt, nem kért, nem erőltettem. Délután már a mamija is próbálta, neki sem evett, jól összevesztünk, mert mondtam, hagyja. Este apa vetett be mindent, de se tejcsi, se pép, se főzelék, se kenyér, semmi!!!7től időközönként megkínálgattuk, ettünk előtte, hátha megkívánja, de nem. Így egész nap 1 deci kakaót, 1,5 deci levest és este fél deci tejet evett. Ma 9kor megevett fél adag tejpépet.

EZ NORMÁLIS????

Ha így folytatja, kifogy a bőréből...

De biztos, sem az anyja, sem a nagyanyja, sem az apja nem szeretiezt a gyereket úgy, ahogy Ő akarja. Nem fogom leírni, hogy nevelem, no comment...

Elviszem vérvételre, köszönöm, aki ezt a tippet adta!

2010. okt. 3. 12:00
 12/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Na mi újság veletek?

Képzeld el én tegnap vettem Béres cseppet, ahogy megvettem egyből tettem a vizébe 5 cseppet, hazaértünk és megevett egy tál tejbegrízt!!! Utána még délután evett 2x, este is 1x és ma reggel is bevágott egy fél szelet bundás kenyeret. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy tényleg jó ez a Béres csepp!

Annyira örülök, hogy már eszik, tök jó:) És nem kell erőltetni, magától eszik! Már nem is tudom mikor volt ez így utoljára. Próbáld ki Te is!!!

2010. okt. 5. 08:12
 13/29 anonim ***** válasza:
az első válaszoló vagyok.Ne keseredj el,és a lelki dolgokról beszélő valakit is hagyd.biztos pap lesz belőle.Akinek nem csinált ilyent a gyereke az nem is tudja milyen eszeveszett szar érzés,hogy nem eszik.én is sírtam már,de mivel nem fogyott,igy szervi baja nincs,mint nálatok is.persze ezzel azzal próbálkozik az ember.nálunk már olt hogy apa kombinált csavarhúzóját adtam neki oda,és addig még azt nézegette,rakosgatta,addig evett pár falatot nem figyelt oda,csak tátotta a száját.de olyan is volt,hogy kivettem az etetőszékből odaraktam magunkhoz,és úgy evett pár falatot.ne keseredj el,ha amúgy sem egy nagy evő a babád akkor sajnos el kell így foganunk,ha meg jó étvágyú volt akkor előbb utóbb visszatér.
2010. okt. 5. 08:41
 14/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Megint én vagyok! Csak jöttek dicsekedni, hogy ma már 4x evett a gyerekem, kérte a kaját nem kellett beletömni!!! Úgy örülök!!! Ha elfogy ez az egy üveg Béres csepp megveszem a 4 üveget mert most akcióban van, 3-at fizet 4-et kap.

2010. okt. 5. 14:07
 15/29 A kérdező kommentje:

Sziasztok kedves utóbb hozzászólók!

Köszönöm az együttérzést és a tippet!

Örülök, hogy a Béres-cseppes baba (ne haragudj, csak nem tudom a neved.-)) már eszik!!!Őszintén! És igenis lehet dicsekedni!

És a csavarhúzós baba is ismerős. Én is adok a kezébe valamit, s egy ideig azzal elvan, észre sem veszi, hogy eszik közben. Aztán ha megunja, megint egy új dolgot vetek be. Csak utóbbi napokban ez sem jött be.

De képzeljétek: TEGNAP NAGYON JÓL EVETT, S MA IS. REGGELI TEJCSI ELFOGYOTT, EBÉD SZINTÉN, UZSIRA TEGNAP KAPOTT EGY JOGHURTOT ÉS EGY RUDIT, MA BANÁNT ÉS GYÜMÖLCSPÉPET, S MEGETTE!!!Ma még tízóraizott is:sajtot kiflivel!

Tegnap pedig nálunk is bundáskenyér volt (először!), s csipetenként megevett 3/4 szeletet.

A védőnőm új tippje és a tea elhagyása okozhatja a változást. A védőnő azt mondta, hogy mivel sehogy és senkinek nem eszik, még akkor sem, ha magunkhoz ültetjük az asztalhoz, nézzük levegőnek a Picit. Persze nem a szó szoros értelmében: üljek/üljünk le enni, játszunk még rá is, hogy milyen finom, s majd jönni fog, ha éhes. A tegnapi ebéd így is ment, meg az uzsi is. Én ettem, cuppogtam, s ő jött, bekapott egy falatot, s ment egy kört a lakásban. Aztán új falat, új kör. Kb. fél óráig ebédeltünk, de megette. S én sem rohangáltam utána.

Ma viszont már beletettem a székébe, s lazán megette az egész adagot! És a gyümölcspürét sem kellett tukmálni!

Szóval úgy néz ki, bejött a tipp, hogy én se kiabáljam l!

De még egy dolog: nem adatm neki 3 napja Humana instant teát, mert megfigyeltem, hogy azt issza őrülten, s semmi mást nem (a vizen kívül).Próbáltam kicselezni, hogy a teásüvegébe tettem a tejcsit, de rögtön észrevette, bele sem nyalt. Azóta csak vizet kap és filteres Babamosoly teát. Szerintem ezzel is van valami összefüggés.

Mindenesetre sokkal jobban érzem magam, és boldog vagyok, hogy talán újra normálisan fog enni a csepp fiam, mégah nem i nagy mennyiségeket, de az ő étvágyához képest jól.

A Béres cseppet meg kipróbáljuk, mert hátha, s amúgy is itt az ősz, s jön a tél, nem árt egy kis immunerősítés!

Köszönöm a segítő javaslatokat és a biztató szavakat!!!

2010. okt. 5. 18:31
 16/29 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kismama!

Ha valami ennyire megérinti az érzelmeidet, hogy még azt is megbánod, hogy feltetted a kérdést, akkor ott van egy seb a lelkeden.

Sokkal egyszerűbb szerekben, meg praktikákban hinni, mint változtatni a berögzült viselkedésmintáinkon.

Ahogy Csernus dr. kérdezni szokta: Bevállalod?

Amúgy nagyon fontos a bátorítás, de a korlát is nélkülözhetetlen a gyerek megfelelő fejlődéséhez.

Egyetemi végzettségű szociális munkás vagyok, elég sokat tanultam, hogy az emberek szükségleteit megértsem.

Neked bedig nem csak bátorításra, de helyreigazításra is szükséged volt, mert túlaggódod a dolgokat.

Aki segít helyreállítani a viselkedésedet, és ezt szakértelemmel teszi, az az ember szeretetből cselekszik.

Az élet egy harc. Kicsinyed most tanulja, hogy harapással is elvegye az ételt. Ennek vannak lelki jelentései. Az agresszió velünk születik, és tanulni kell bánni vele. Küzdjön, és bátor legyen! Szükséges az élethez.

2010. okt. 6. 10:18
 17/29 anonim ***** válasza:
56%

érti valaki amit az utolsó írt???mert én nem.Hogy jön ez most a nem eszik a babám kérdéshez??Jó pár választ adtál,és lelki okokra vezetted vissza.Pap vagy,vagy pszichológus??van gyereked?na mindegy,akkor sem értem mit akarsz.Talán nyiss egy irodát.

Neked meg gratula,bíztam benne hogy változni fog a helyzet.és az hogy semmi nem jön be,az nem jelenti azt hogy később nem is fog.A csavarhúzós utolsó előtti anyuka.

2010. okt. 6. 12:27
 18/29 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó.

Azt is írtam, hogy mi vagyok, ha figyelmesen olvastál.

Igazad van, van "irodám" is. A test dolgai nagyon erőteljesen összefüggenek a lelki dolgokkal. Na persze, ha hajlandóak vagyunk elfogadni a test által a lélekből érkező üzeneteket.

Az pedig, ha neked valamiről nincsen ismereted, nem jelenti azt, hogy nem létezik.

Egyébként én ebből a tanácsadásból nagyon rendesen megélek.

Ha elfogadjátok a tanácsot, akkor ingyen van. Ha nem, hát az is a ti dolgotok. Mindenkinek jogában áll változtatni, vagy ugyan azokat a köröket járni a köldöke körül újra, és újra.

2010. okt. 6. 17:24
 19/29 A kérdező kommentje:

Már nem akarok vitázni és magyarázkodni, csak annyit írnék még a az egyetemi végzettségű szociális munkásnak, hogy én sem értem, hogy jönnek ezek a dolgok a kiírt kérdéshez, pedig én sem vagyok alulképzett.magyar-történelem szakos középiskolai tanár vagyok és korábban még a főiskolán gyermeklélektan specializációt végeztem. Csernus elveivel is tisztában vagyok, mégha nem is gondolnád, ha már ilyen kérdést tettem fel. No comment...

Elméletben minden más, mint a gyakorlatban, csak ennyi a lényeg.

És csak azért bántam akkor, hogy kiírtam a kérdést, mert segítségre volt szükségem, nem pedig lecseszésre.

2010. okt. 6. 18:01
 20/29 A kérdező kommentje:

És még annyit, hogy Anyuka vagyok, nem Kismama!

Nem bírtam megállni, hogy ne legyek én is egy kicsit okos..

2010. okt. 6. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!