Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sokan hazudnak arról hogy a...

Sokan hazudnak arról hogy a gyerek átalussza az éjszakát ?

Figyelt kérdés
A rádióban beszéltek erről, én nem is gondoltam rá. De a környezetemben akárkivel beszélek, mindenkinek 10-12 órát alszik a hasonló korú babája éjszaka ébredés nélkül . (3 hónapos a kislányom ). Volt a kornyezetetekben olyan akiről kiderült hogy hazudott (férje mást mondott pl) vagy ti csinaltatok?

#alvás #Hazugsad
2022. dec. 16. 08:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%
Igen, szerintem is kinek mi számít átaludott éjszakának. Nekem a 6 hónaposom általában 11-től 5-6 óráig alszik, nekem az már átaludott éjszakának számít, mert én magam se alszok többet éjszaka. :D Ha egyszer kel enni, akkor már nem mondom, hogy átaludta az éjjelt.
2022. dec. 16. 09:47
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Hazugsag nelkul mondom hogy 1 hoapos koratol 4 honapos koraig aludt a fiam ejjel mint a tej..de onnantol kezdve,hogy betoltotte a 4 honapot,katasztrofa...most 8 honapos es tobbszor kel ejjwl.

Nem tudom mert kell hazudni errol

2022. dec. 16. 09:49
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért kell bármiről is hazudni, attól hogy valaki azt hazudja hogy az ő gyereke nem kel éjjel attól még nem lesz könnyebb az élete, ugyanúgy felkel a gyerek. Nem tudom mire jó bárkinek hogy mások irigykednek rá alaptalanul. Arról nem is beszélve hogy attól még mert alszik a gyerek, lehet hogy náluk a hasfájás vagy a fogzás rémálom stb. Mindenkinek vannak jobb meg rosszabb részek, de attól hogy másnak jobb vagy rosszabb az adott dologban, a mienk nem változik.

Biztos hogy vannak értelmezésbeli különbségek vagy hogy apuka nem vette észre hogy anyuka éjszakázott a gyerekkel és így téves információt ad át.

2022. dec. 16. 09:59
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igen.

Nálunk is úgy volt, hogy kb. egy hós kortól négy hósig átaludták rendesen, utána viszont évekig nem.

Én nem szoktam ezekkel foglalkozni, csak egyszer gondoltam egy nagyot rá, mikor egy hatgyerekes anyuka mesélte, hogy náluk sosem volt ébredés.

2022. dec. 16. 10:27
 15/24 anonim ***** válasza:
De miért jó erről hazudni? Azt hiszik, hogy ettől lesz valakiből jó anya, vagy így azt hiszik neki valami szuper babája van?
2022. dec. 16. 12:07
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az az átaludt éjszaka, ha én is alszom legalább 6 órát egyhuzamban. De ez szinte soha nem valósul meg, mert ha mást nem, a cumiját vissza kell adni neki.

De anyósom is haknizott azzal sokszor, hogy neki mindhárom gyerek a születése óta átaludta az éjszakát. Aztán voltak olyan elszólások, hogy "Tibike csak ivott, aztán aludt is tovább". Na akkor jöttem rá, hogy a fele sem igaz. :D

2022. dec. 16. 12:39
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Na meg értelmezéstől függetlenül is akinek pl már eltelt pár (több) év az éjszakázós időszak óta (jellemzően a nagymamák), az már nem is biztos, hogy úgy emlékszik rá. Egyrészt összefolynak az évek, másrészt meg a nosztalgia ugye megszépíti. Nem beszélve arról, hogy ha voltak olyan időszakok, amik egyszerűen kiesnek, mert túlélő-üzemmódban tolta az anyuka :D 2,5 éves a nagyobbik lányom, én is beleesek abba a hibába, hogy azt gondolom, többet aludt 1 hónapos korában, mint most a kicsi, aztán valójában meg simán lehet, hogy csak utólag megszépítettem az emlékeket, mert vele már végre túl vagyunk ezen, ő már valóban átalussza az éjszakát (elalszik este 9 körül és 7 körül ébred, a köztes időben hacsak nem beteg, nem ébred fel egyáltalán, vagy legalábbis nekem nem jelez róla).
2022. dec. 16. 13:04
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 14 hónapos, még soha nem aludt át egyetlen éjszakát sem.

Nekem is sokan mondják, hogy az övék kezdettől jó alvó. Igazából engem nem érdekel, hogy igaz-e vagy sem. Rég megtanultam, hogy nekem ettől nem lesz se jobb, se rosszabb.

2022. dec. 16. 14:05
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem átaludtnak számít, hogy megébred a lányom, de megfogja a kezem és visszaalszik (velem alszik), de tudom, hogy másnak ez nem az. Az az igazság, hogy sokszor nem is emlékszem reggel, hogy kelt-e éjszaka.
2022. dec. 16. 15:01
 20/24 A kérdező kommentje:

Utolsó ezt én is átaludtnak gondolom 😃 de pl az én lányom 3-4x enni kel fel, az ő szeme ugyan végig csukva van de eszik 30-60 perceket fent vagyok én ilyenkor nyilván ő sem alszik éves kozben. Ezt viszont nem gondolom úgy hogy átalussza hiába nem sír vagy jatszik és nem alszik vissza.

Igazából nem lesz nyilván nekem jobb vagy rosszabb és nem is panaszkodom egyébként mert nem vagyok fáradt és szerintem bőven lehetne rosszabb csak furcsállottam hogy tényleg mindenkinek átalussza csak az enyém nem? Meg hogy akkor miért mondjak terhesség alatt hogy most aludj mert később nem fogsz, ha az átlag gyerek 10-12 órát alszik éjjel 😅 aztán megütötte a fülemet a rádióban hogy sokan ezt mondjak mert úgy gondoljak hogy akkor róluk mindenki azt gondolja hogy jó anya. Szerintem egyébként semmi összefüggés 😄 kiváncsi voltam hogy mennyire általános ez a “hazugság” mert nekem eszembe nem jutott volna hogy bárki ne mondana erről igazat

2022. dec. 16. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!