Sokan hazudnak arról hogy a gyerek átalussza az éjszakát ?
Ohh valaki szerint azbis átalussza ki csak enni kel és alszik is vissza, szóval utána nem kell altatni.
Vagy, ha leteszed 7-kor de kel 11-kor és 5-kor, akkor neki ez az átalvás, hisz 11-5-ig aludt.
Szerintem az olyan, hogy valóban átalussza, az nagyon ritka.
Az én 4,5 évesem sem alussza át mindig , csak nem kellek hozzá
iszik, pisil, visszafekszik, vagy néha mellémbújik. ( amúgy én sem, mert felkelek inni, pisilni nagyon sok éjjel, de nem mindig)
Szóval sokszor nem is szándékos a hazugsàg…
Vagy ha a férjemet kérdezted volna anno:
“Ohhh alszik, mint a bunda”
Én meg kijavítom, hogy igen, ez igaz az “apukára” a gyermek 3-szor evett az éjjel és 2 új pelust is kapott.
Másik alkalom
“Uhh egész éjjel ramazurizott”
Én: “jah, 2 ébredésből az egyik ordîtásba ment át, mert sikerült a produktumnak a háta közpén landolni, ami miatt lefürdettem és érthetően nem tetszett neki.. egyébként 15 p múlva aludt”
Ezek megtörtént kiragadott példàk🤷🏻♀️
Úgyh azért én is a felét hiszem el, amikor ilyenekkel dobálóznak.
Igen, inkább így, ahogy az elsőm nekem is mondta a szomszéd, hogy átalussza az éjszakát. Ez szt jelentette nála, hogy 8-kor leteszi, 11-kor kel, de onnantól alszik 4-ig, és ez átaludt éjszaka.
Hàt nekem ez nem annak számít, de ugye kinek-mi :D
Szerintem is inkább arról van szó, hogy másként értelmezik. Múltkor anyósom vigyázott egy éjszakára a kisfiamra (majdnem 2 éves), és nagy mellénnyel mondta a férjemnek, hogy este 9-től reggel 7-ig aludt. Utólag kisült, hogy amúgy ébredt 2x is, de tej csak 1x kellett, 1x meg elég volt megsimogatni. Ja mondom igen, hát ilyenek az éjszakáink amúgy.
Ugyanígy mondta, hogy náluk az volt a szokás, hogy éjszaka alvás van, úgyhogy nem szoptatták éjszaka még az újszülöttet sem. Ekkor megkérdeztem, hogy akkor este 9-kor lerakták és reggelig rá sem nyitották az ajtót, vagy hogy kell ezt elképzelni? Hát megetették a babát éjfélkor vagy 1-kor, legközelebb reggel 5-kor, közte tea. Mikor megkérdeztem, hogy tea helyett nem lett volna amúgy is egyszerűbb megszoptatni, ha már úgyis ébren van az ember, akkor láttam az őszinte megdöbbenést, hogy milyen logikus…
Az én férjem is mindig haknizik vele, hogy csoda lányunk van, aki átalussza az éjszakát. Nem hazudik, mert egyrészt sokszor fel sem ébred rá, másrészt iszonyú nehéz elaltatni, tegnap/ma pl. hajnali 1-kor dőlt ki végre, de fél 11 előtt konkrétan semmi értelme megpróbálnom letenni, csak az időmet vesztegetem. Onnantól sokszor alszik 8-ig, ami akár számíthatna is átaludt éjszakának, de nekem nem az. Főleg, ha egyszer-kétszer meg is ébred pár percre és vissza kell altatni (ezekre nem kel a férjem általában). Szóval relatív kinek mi az "átalvás". Nekem az lenne, ha este 8-9-től reggel 8-9-ig aludna. Azt én is érdemi pihenésnek éreznén.
Az én kislányom mindig is így működött, ahogy leírtam csak 3 hós koráig fixen kelt legalább 2-szer a késői elalvás után, most 7 hós és hol kel, hol nem.
A férjem bem szándékosan hazudik, csak nem ébred egyszerűen. Sokszor megkérdezi másnap, hogy most jó éjszakánk volt nem? Hát mondom neked drágám biztos... :D
Nekem anyukám ebben a legjobb.
10év van köztem és az öcsém között. Teljesen emlékszem rá, mennyit sétált vele éjjelenként. Hogy a faoszlopnak dőlve ülve aludtak a földön. Vagy épp kinn a hintaágyban. Iszonyú sokat szenvedett a fogzással.
Most kicsik a gyerekeim, (3 és 1 évesek). A nagy sem alussza át az éjszakát, nem a kicsi. Erre anyám minden alkalommal, mikor ez szóbakerül, kb leszólja a gyerekeimet, mert "bezzeg az ő gyerekei mindig átaludták az éjszakákat".
Szomszéd is azzal jön állandóan, mert neki is milyen jóalvó a lánya. Csak épp ő néz ki úgy mint egy zombi, és nyáron a nyitott ablaknál minden éjjel hallgattuk, hogy sir a lánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!