Kinél mit jelent az egész pontosan, hogy egy gyerek átalussza az éjszakát?
Nálunk ezt:
8,30 kor lefekvés és ébredés reggel 7-kor,közben meg semmi ébredés,sem tej,sem víz sem semmi,csak alvás.
Szerencsére 3 hetes kora óta átalussza az éjjeleket.
Persze kivétel mikor megbetegszik,mert mindig éjjel lázasodik be!Na olyankor éjszakázunk.
Gyereknél azt, hogy lefekvéstől ébredésig nem kel fel éjszaka.
Kisbabánál, főleg ha még szopizik, szerintem ha olyan hajnali 4-5-ig nyugodtan alszik, akkor már annak tekinthető.
Ha jól emlékszem, egy babás könyvben úgy írták, hogy egyhuzamban 6 óra alvás már annak számít.
Nagyon köszönöm!:)
Úgy látszik nem csak nálam számít átalvásnak csak az,ha a gyerek egész éjszaka nem kel fel semmiért...
Abból jött a kérdésem,hogy van egy 2,5 éves lányom és (én szerintem)méh soha nem aludt át egyetlen éjszakát sem!Baráti,rokoni társaságban voltunk és erről beszélgettünk(több kisgyerek és baba is van).Én elmondtam,hogy az enyém még soha,egyetlen egyszer sem...
Erre több anyuka is ki volt akadva,hogy nah hát az övé így meg úgy...már 8-10 hetes kora óta,meg 5-6 hónapos kora óta bíza átalussza....pffff csak az enyém nem:(((
Aztán széjelebb szóródott a társaság és csak beszélgettünk tovább,mikor is kiderül,hogy egyik gyermek sem alszik ám mukk nélkül,vagy enni,vagy inni,vagy cumiért stb mind felkel...erre én azt találtam mondani,hogy akkor végülis egyik sem alussza át az éjszakát...vagy akkor az enyém is :D
Merthogy az enyém is csak azért kel fel,mert inni kér,vagy nem leli a cumiját,vagy át akar jönni hozzánk...de utána alszik is tovább.
Nekem az átalvás azt jeleni,hogy alszik estétől reggelig és nem iszik,meg eszik,meg cumit keres...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!