Ha magától alszik el egy gyerek akkor tényleg hamarabb átalussza az éjszakákat ill. kevesebbet ébred fel, mint pl. ha cicin altatják?
Mind 3 gyerekemet cicin altattam.A ket nagyobb 6-8 honapos korara aludta at az ejszakat.
A kicsi 2 eves korara.
Szerintem gyerekfuggo a dolog.
3 gyerekes,pocakos.
Kisfiam kezdettől fogva egyedül aludt el, soha nem cicin vagy ringatva. Még nem volt 6 hetes, amikor átaludta az éjszakát. (Egyébként 5 hónapos koráig szopizott.) De aztán jött a mozgásfejlődés, majd mostanság a fogzás, és gondok vannak az éjszaka átalvásával, előfordul, hogy 1-2 alkalommal ébred (de nem eszik, csak mondjuk átázik a pelus, vagy éppen fáj a foga).
Szerintem nincs összefüggés a cicin altatás és éjszaka átalvása között.
Én melléfeküdve altattam csecsemő kora óta. (3 hónapos koráig egy ágyban aludtunk.) Eleinte másfél órába telt, később már csak 5 percbe. Ekkortáéjt szoktattam be a kiságyába is, azóta már itt altatom.
Rábíztam a fiamra, hogy milyen gyakran kér szopit, hogy mikor ébred meg éjjel, hogy mikor fogja átaludni az éjszakát. Ő maga volt, aki egyre szélesebbre húzta a szopik közötti időt, előbb 4 órára, majd 5-re, 6-ra, végül 4 hónapos kora óta már 9-6-ig alszik. Gondolom, ekkorra érett meg rá. Én semmit sem tettem azért, hogy átaludja az éjszakát, csak lereagáltam a fiamat, és kielégítettem az igényeit, amikor jelezte, hogy szüksége van valamire.
De nincs két egyforma baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!