Hogy szoktassam át a babámat (és magamat) arra, hogy a saját ágyában aludjon?
Csak arra figyelj,h ne kényeztesd el nagyon,mert kamaszkorban te látod kárát!
Ah látom nem is a babának a nagy gond a másik ágy, hanem inkább neked.H ő könyebben megmaradjon,fogj egy pólót,ami egész nap rajtad volt,így jó anyaszagú,és terítsd a kiságyba.(Én egy macit érlelek az ágyunkban,eleinte kabalám volt,most meg szándékosan csinálom,h legyen majd a kiságyban valami anya és apaszagú.)Ugye sötétben ő sem lát és érzi az illatodat.Napközben is jó lenne ha a kiságyban aludna,és ne feküdj mellé!Simogatni szabad elalvásig,de ha ennyire magadhoz láncolod,az majd neked fog nagyon fájni felnövés közben.Anya sosem kötött nagyon magához,de mégis eléggé nehezen ment neki az elengedésem,és annak megértése,h felnőtt nő lett a kislánya.Mi lesz veled?!Ha meg a szereteteddel bebörtönzöd az meg neki sem jó,és fölös vitákat szül.Hugom 11éves koráig anya mellett aludt,és így gyakorlatilag az éjszakai házaséletük megszünt.
Az én véleményem erről az, hogy amíg igénylitek mind a ketten, addig maradjon így! Az én fiam 15 hónapos és velem alszik. A kamaszkori problémákat nemhogy előidézed azzal, ha kicsi korában kielégíted a lelki igényeit is, hanem éppenhogy megelőzöd! Ugyanis valahol nagyon mélyen rögzül benne, hogy mindig bízhat benned. Anélkül, hogy tudatosan tudná, kialakul benne az az érzés, hogy ha igénye van rád, ott vagy, bármi problémája van, ha segíteni épp nem is tudsz, de hozzádbújhat, szereted. Kamaszkorában ezt bizony meghálálhatja azzal, hogy (hacsak közben nem történik bizalomrombolás valamiért) akkor is bízni fog benned. Amíg Neked is jó így, aludjatok csak együtt!
Itt van egy szoprtatási szakértő (ne zavarjon, hogy nem a szoptatással van gondod), én nagyon adok a véleményére, ha gondolod, kérdezd meg, sok jó tanácsot adott az alvással kapcsolatban is: [link]
Szia.
pedig sírás ne´lkül nemfogod a saját á´gyába szoktatni.Nem kellett volna eleve a nagyágyba szoktatni.Most még csak 4 hónapos.Késöb még nehezebb lessz. Nektek sem lessz mindeggy,hogy ott alszik veletek,vagy csak etten vagytok az ágyban.és mi lssz,ha jön egy kistesó esetleg??majd mind ketten eletek alszanak???
Szia
Nekem mind a kettő gyerekem köztünk aludt, sőt még sokszor most is előfordul, h a 3 éves lányom éjjel átjön a mi ágyunkba. Mi úgy oldottuk meg hogy kb 6-7 hónapig köztünk aludt mind kettő majd a kiságyukat oda tettem az én oldalam mellé. Kivettünk az oldalából 4-5 rácsot h kényelmesen ki be tudjon mászni, és ha akart ki jött ha nem akkor csak fogtam a kezét éjjel és így nekem is könnyebbek voltak az éjjelek mert ha keresett ott voltam a közelben nem kellett az éjszaka kellős közepén a sötétben botorkálni a másik szobába, nekem is megnyugtató volt h ott van mellettem. Én azt mondom probáld ki ezt a kiságyas dolgot és majd idővel 2-2,5 évesen ugyis majd a saját ágyába ill. kis kuckójába át fog szokni. Én soha nem erőltettem semmit és nem hinném h ebből nekik v.milyen problémájuk is származna. Hiszen nekik az a fontos h mindig a közelükben legyünk. Nem így van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!