Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenhol megy a harc a két...

Mindenhol megy a harc a két család közt, ki mit vegyen a babának?

Figyelt kérdés

Főleg így karácsony előtt. Megkértem mindenkit, babakocsival, kisággyal ne lepjenek meg, mert nem ők fogják napi szinten használni, így is sokat ki kellett próbálnunk több helyen. Persze mikor mondtam, hogy beszereztük, ment a szájhúzás, hogy éppen azt akartak karácsonyra. Küldtem listát, hogy rengeteg apróság hiányzik, kórházba nekem pl egy köntösöm nincs. De szerintem a férjem anyukája és az én anyukám versenyezni próbálnak egymással, ki ad nagyobb értékűt... Pedig felvették a kapcsolatot, hogy megbeszéljék ha valamelyikük valamit vett már.

Anyósom szóvá is tette, hogy ha veszek valamit előtte szóljak. Mondtam neki, ezt inkább fordítva szeretném.

Mindenért hálás vagyok egyébként, ők jobban izgulnak (első unoka), mint mi 🙂

2022. dec. 14. 11:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%
Azt mondhatom, hogy ez hosszú távú versengést vetít elő, nálunk legalábbis így lett. Évekkel ezelőtt, mikor kinéztük az első gyereknek a bababútort, vártunk egy kicsit a vétellel. Aztán egy nagy babás bevásárlásnál belefutottunk féláron a boltban. Ott helyben megvettük és boldogan újságoltuk a családnak a jó vételt. Olyan sértődés lett belőle, mert mindenki kinézett már valamit, amivel meg akart lepni. Azt meg sem hallották, hogy nem fogadtuk volna el egyeztetés nélkül, mert nekünk kell használni, mi tudjuk, mi kényelmes és hasznos. A babakocsi témában már odáig jutottunk, hogy az én hátam fog fájni, ha nem elég magas babakocsit veszünk, hogy megmutathattam a konkrét típust és odaadták rá a pénzt. Azóta is mondják, hogy a lányunk első babakocsiját a mama vette ám! (Nem zavar, hadd örüljenek.) A születésnapi, karácsonyi ajándék is ugyanilyen versenyzóna sajnos, én küzdök az árral, amennyire tudok.
2022. dec. 14. 14:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk megkérdeznek, mit szeretnénk, én elmondom és azt kapunk, vagy megkapom a pénzt, és megveszem a gyereknek a mama/nagyi nevében. Nincs versengés, a szüleink jóban vannak egymással, nem is egyforma az anyagi helyzetünk, a férjem szülei sokkal-sokkal jobban állnak anyagilag, mint az én anyukám.
2022. dec. 14. 14:19
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk odaadják amit szánnak rá én meg megveszem.

Csak apróságokat vesznek, egy könyvet, bodyt, semmi olyat ami ahhoz drága hogy kidobjuk ha mondjuk nem jó.

2022. dec. 14. 15:41
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem.anyukam nem allt ugy anyagilag,hogy meg tudjon venni egy babakocsit amikor terhes voltam...anyosom meg szo szerint sz@rt a fejunkre...8 honapos a kicsi es ketszer latta eddig.
2022. dec. 14. 20:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Uhh, 4 éves a gyerekünk és még csak most durvul el igazán a helyzet.
2022. dec. 14. 22:11
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem volt vita, teljesen egyértelmű volt hogy az alap dolgokat mi vesszük meg a saját ízlésünk szerint. Anyukám megkérdezte utólag mennyi volt a babaágy, és odaadta a pénzt mikor megszületett a pici, nagyon jólesett.

Anyósom megkérdezte milyen etetőszéket szeretnék, mert azt mindenképp ő szeretné megvenni. Beleegyeztem, végülis csak egy etetőszék, olyan nagyon nem lehet mellényúlni. De sajnos kiderült hogy lehet, hiába mondtam el hogy milyet akarok, mutattam is képet hogy kb milyenre gondoltam.

Hát utálom amit vett. Már 3 éve nézem, megszoktam, de megdöbbentően ronda és se nem praktikus, ráadasul nehezen is takarítható. Mindegy, másikat nem akartam venni ha már beleegyeztem.

Versengés nincs, mindketten egy halom vackot idehordanak, kivéve ha a kérésükre én veszem meg az ajandékot, ők meg kifizetik.

2022. dec. 14. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!