1-2 éves babátok, mennyi időt tölt a nagyival vagy más családtaggal?
Kisfiam 18 hónapos és már egész pici kora óta anyukámnál alszik minden 2. hétvégén.
Én azért találom jónak ezt a megoldást mert:
1. Nekem is kell pihenni és a babának is jobb egy kiegyensúlyozott anya,mint egy kialvatlan ideges.
2.A párommal is kell kettesben lennünk,sok házasság azért megy tönkre mert a felek nem maradnak többé kettesben a baba után.
3. A nagyszülők is akarják,hogy ott legyen,alig várják.
4.Igy a fiam nem visszahúzódó,szépen elvan anyáméknál és ha ne adj isten valami történik(kórházba is kerülhetek),nem lesz az,hogy ki vigyáz a gyerekre,mert nincs el sehol.
Érdekelne másoknál ez hogy van.
Nem tudtam szotatni sajnos.
Tudom aki szoptat az nem tudja igy megoldani,de érdekelne a véleményetek vagy,hogy ki mennyit viszi le esetleg hagyja ott.
Köszönöm.
Én is féltem még a mai napig is,de sajnos a baj itthon is megtörténhet.
Légzésfigyelőt mindig vittem:D
Fiam már 2 hónaposan aludt nagyszüleinél 1 éjszakát, 21 hónapig szopott.
Sokat volt mind a két nagyszülőknél, mai napi szeret ott lenni.
5 éves kora óta jár nyósomékkal nyarlni,ez 2-3 hét tengerpartot jelent.
A kicsi -18 hós- eddig még csak párszor, valahogy így alakult, de pl holap este is ott fogak aludni és múlt hétvégén is ott aludtak, pedig a kicsi is még cicizik.
Mondju én nem tudatosan csináltam, azok az okok miatt, amit írtál, hanem ha volt valami program.
Egyébként én szerencsés vagyok, mert anyámék abban házban dolgoznak, ahol mi lakunk, így a nagyfiamal kiskorában minden nap találkoztak, most kicsinél is így van.
Az én lányom is 18 hónapos, és még soha nem hagytam másnál. Mindkét nagyszülő tőlünk 10 percre lakik. Az egyik nagymama szokott jönni kb. havi 1x-2x, ha vhova el kell mennem baba nélkül, mert a férjem nagyon keveset van itthon. A másik nagyira nem merem rábízni. Sokszor érzem úgy, hogy jó lenne ha valaki rajtam kívül ismerné a kis rendszerét, szokásait, mert tényleg adódhat olyan helyzet, hogy másra kell bízni akár napokra. De mégis, nálunk egész jól működik így az élet. Nagyon kiegyensúlyozott gyerek.
Szerintem sok mindentől függ, hogy alakulnak az ilyen dolgok. Mik a lehetőségek, pl. van-e valaki, akire rá lehet bízni a gyereket, anyuka igényli-e, hogy időnként külön legyenek... Biztos mindenkinek más válik be.
A legfőbb ok , amiért egész pici kora óta aludt szüleimnél,az volt,hogy ne legyen félénk,ellegyen máshol is,és persze a pihenés , a párommal hogy kettesben legyünk!
Bár, mindig hiányzik ha nincs itthon,olyan csendes a lakás nélküle!!!
Egyik hétvégén egyik nagyi, másik hétvégén másik nagyi, legtöbbször ott is alszik. 15 hónapos most a kisfiam.
Mindkét nagyit és nagypapát imádja, mondjuk mi szerencsések is vagyunk, szuper szüleink vannak.
Mi hétvégén pihenünk, együtt vagyunk, takarítunk, nagybevásárolunk, barátokkal találkozunk, ő pedig extra kényeztetésben részesül. :-)
Most tervezzük a kistesót, és örülök, hogy nem lesz cirkusz ha majd párszor a nagyszülőkre bízzuk. Nekünk ez így jó.
Kedves utolsó nagyon szimpi volt a hozzászólásod.
Nálunk még csak 1 csöppség van 1 éves még nem hagytam senkire és nem is fogom, van neki apja, anyja, oda és akkor megyek, ha őt is tudom vinni, nagyszülőkhöz együtt megyünk, vagy ők jönnek, kettesben vagyunk ha alszik. én nem azért szültem, hogy pihenjek+ bulizzak, de mindenki más engem is így neveltek.
De mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!