Járt a sulimba egy Alma Virág kettős keresztnévvel bíró lány.. :)
2022. dec. 2. 22:18
32/42 anonim válasza:
Nagyon szép név.
2022. dec. 2. 22:55
33/42 anonim válasza:
Nekem tetszik. De a szomszédokon szocializálódtam, a lányom meg Flóra. :))))
Ahogy a kérdező is írja, NEM gyümölcsnév eredendően.
De ha abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy még van is ismerős ezzel a névvel, kérdezzétek meg az anyukáját, hogy tapasztalt-e szurkálódó megjegyzéseket.
2022. dec. 3. 10:30
34/42 anonim válasza:
Nem értem a magyar mentálitást. A Virág, Hajnalka, Napsugár nevek évek óta elfogadottak, a Boglárka, Ibolya, Rózsa, nevek mellett. Akkor egy Alma miért nem? Amikor szerintem sokkal kevésbé kislányoskodó mint a KA-ra végződő nevek. Egyébként spanyol név is, és azt jelenti lélek.
2022. dec. 3. 12:23
35/42 anonim válasza:
Én is inkább a spanyol mivoltára asszociálok, valószinű mert ismerek egy rakat Alma nevű külföldi nőt.
2022. dec. 3. 14:06
36/42 anonim válasza:
Mindenki gyümölcsnévnek gondolja, pedig eredetileg nem az. [link]
Csak véletlen, hogy magyarul megegyezik a gyümölcsnévvel.
Én őszintén szólva nem kedvelem a gyümölcsneveket, és sokan vannak így. De ha már gyümölcsnév, még mindig jobb az Alma (az eredete miatt), mind mondjuk az Eperke vagy a Málna.
Én nem adnám, az biztos.
2022. dec. 4. 17:26
37/42 anonim válasza:
Gyümölcsnevet nem annyira adnék a gyerekemnek.
2022. dec. 7. 19:32
38/42 anonim válasza:
*helyette pl Dalma jobb.
2022. dec. 7. 19:32
39/42 anonim válasza:
37.és38.vagyok, nem tudom,mennyire jó ötlet, de lehet esetleg Amélia, Alma becenévvel? Ha már úgyis ez egy másik névből önállósult?
Lehet,hogy nem jót írok; akkor bocsi.
2022. dec. 7. 19:49
40/42 anonim válasza:
37-39.vagyok megint; én még azt szeretném mondani; hogy egy Fahéj névre irányulós kérdésnél én írtam valami ilyet, hogy amit én fahéjnak nevezek; azt megenni szoktam; szóval a gyerekemet hadd ne hívják már így. Az Almával kapcsolatban is ezt gondolom. Kit érdekel hogy spanyol az eredete; Magyarországon az alma igenis egy étel(nek a neve.) Másik dolog, hogy létezik Mo-n is személynévként is, de én nem adnám.♥
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!