Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alma névről mi a véleményetek?

Alma névről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

2022. dec. 2. 14:40
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
18%

Miért lenne idétlen név? Na meg hogy jön ide, hogy nem állok ki érte? Azért ez merész következtetés.

A név nekem is tetszik, csak ez is épp egy gyümölcs név és ugyanazok fordultak meg a fejemben, mint amit leírtak. De ha neki nem tetszik majd simán meglehet változtatni. Nem kell ezen rinyálni. Főleg nem ilyen messzemenő következtetéseket levonni a szinte semmiből.

Nézd meg, hogy hány gyümölcs, zöldség, virág név van a világon. Még égitestekről is neveznek el gyermekeket.

2022. dec. 2. 15:41
 12/42 anonim ***** válasza:
76%

Csakhogy mire a gyerek meg tudja mondani hogy nem tetszik a neve már visszavonhatatlan károkat okozhatnak a lelkében.

Nevezd át magad inkább a gyereknek meg adjatok normális nevet.

2022. dec. 2. 15:47
 13/42 anonim ***** válasza:
19%

Miért lenne idétlen név?

ha gyümölcs név akkor csak idétlen lehet. Szegén kislány őszinte részvétem neki.

2022. dec. 2. 15:47
 14/42 anonim ***** válasza:
43%
Eredetileg nem a gyümölcsöt jelenti, hanem a német Amal kezdetű nevek önállósult becezése, illetve latinul kegyes, tápláló a jelentése. Nekem tetszik
2022. dec. 2. 15:52
 15/42 anonim ***** válasza:
90%
2022. dec. 2. 15:53
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
Borzalmas.
2022. dec. 2. 15:54
 17/42 A kérdező kommentje:

Az Alma név eredete: német

Az Alma név jelentése: kegyes, tápláló ( Az Amalberga, Amalgund önállósult német becézőjéből származik )

2022. dec. 2. 16:12
 18/42 anonim ***** válasza:
83%
Mostmár vannak más gyümölcs nevek is. Pl Szeder, Málna, Bodza, stb… Nekem ezek szokatlanok. Az Alma nekem nem fura. Régen a Szomszédok sorozatban hallottam előszőr. Meg sok helyen előjön. Én adnám.
2022. dec. 2. 16:14
 19/42 anonim ***** válasza:
31%
Úgy látom itt tökéletes anyucikák vannak. És a nevek károkat okozhatnak :') Hát ez kész
2022. dec. 2. 16:16
 20/42 anonim ***** válasza:
85%

19es igen károkat okozhatnak. Engem is csúfoltak a nevem miatt és mivel nem voltam egy nagyszájú kislány, a végén már dadogtam. Nevet változtattam, de még most, felnőtt nőként is gyomorgörccsel mutatkozom be, pedig átlagos nevet vettem fel. Bizony könnyen meg tudja nyomorítani a gyerek lelkét akár egy név is.

De a te dolgod te gyereked, neked kell a szemébe nézned ha azzal vádol miért szúrtatok ki vele.

2022. dec. 2. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!