Kinek milyen véleménye van a Milán névről? Hogy lehet benézni? Pántlikás Milán jól hangzik szerintetek?
Becézés: Milkó, Milus, Milánka, Mila.
Nagyon lányos név szerintem, nem adnám a gyerekemnek.
Nekem nem illik össze a vezetèknévvel. Egy jobban meghonosodott, magyarabbnak hangzó nevet adnék, nem vmi újonnan felkapott ősmagyart azért, vagy nem is régieset.
Pl. Pántlikás Endre, Pántlikás Gábor/Gergő, Pántlikás Botond, Pántlikás Imre, Pántlikás Attila stb.
8 vagyok. Gondkodtam még.
Annyi, hogy az ilyen falusias régies közneves név + fèlig meghonosodott, menőnek tartott külföldi név = cigányos vagy legalábbis nem igazán kifinomult hatású szàmomra.
Bár a Milán talán határeset, elég elterjedt már, a Noel rosszabb lenne.
Nem adnék hozzá régies keresztnevet sem, mert fokozza a hatást (pl Géza, Béla, Gyula, Ferenc, József).
És amúgy hosszú, karakteres vezetéknév.
A mi névlistánkról még ezeket néztem: Andor, Ádám, Balázs, Csaba, Jakab, Kristóf, Lóránd, Marcell, Márton, Máté, Miklós, Norbert, Róbert, Tamás, Zoltán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!