Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az anyósülésre be lehet kötni...

Az anyósülésre be lehet kötni a gyerekülést? Nem a hordozót

Figyelt kérdés
Sok autóban látom ezt, gondolom a légzsákot kikapcsolják, de ez igy szabályos és legfőképp biztonságos?
2010. szept. 29. 20:56
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
40%
Nahh.. a kérdésemre való válasz helyett a sok sügér lepontozott. Ezzel magatokat minősítitek. :)
2011. júl. 7. 11:26
 42/56 anonim ***** válasza:
50%

Én sem kaptam választ a sok "hozzáértőtől", hogy miért nem bűntetnek meg a rendőrök, mert mellettem ül a gyerekem. :))))

Ez már konkrét tudást igényelt volna, ugyanúgy mint a Te kérdésed, hogy hova van leírva......:)

Persze, hogy nem jön ezekre válasz, hisz nincs is.:)))

Lepontozásra fel!!

2011. júl. 7. 12:00
 43/56 anonim ***** válasza:
50%

Én felfelé pontozok,mert tudok szöveget értelmezni! :))

Választ még én sem láttam! :)

2011. júl. 7. 12:02
 44/56 anonim ***** válasza:

Igazságügyi közlekedési szakértőt kérdeztem meg az előbb telefonon. Rácz Ferenc, igazságügyi közlekedési műszaki szakértő, bárki felhívhatja: [link]

Állítása szerint a jogszabályt úgy kell értelmezni, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG menetiránynak háttal lehet bekötni a gyerekülést az anyósülésre.

Ha egy igazságügyi szakértő nem ért hozzá, akkor aztán már tényleg senki.

2011. júl. 7. 13:01
 45/56 anonim ***** válasza:

Úgy látszik, nyelvtanórára kellene visszairatkoznia sokaknak, mert nem képesek értelmezni egy összetett mondatot. Na meg az a fránya gondolatjel!!!

Ez nagyon vicces :-D

Ha van légzsák, egyáltalán nem lehet, ha nincs, akkor lehet, de csak háttal! Tehát kedves kérdező, a válasz továbbra is: 0-18 kg-osat (a hordozót leszámítva ugyebár) lehet, de csak 0-10kg-os gyerekkel (mert 9-18kg csak menetirány szerint lehet!!!)...

Valaki vegye már a fáradtságot, és menjen be egy szaküzletbe, emeljen le egy magyar nyelvű használati utasítást... (Németországban lehet, de sajnos a magyar határnál már a magyar jogszabályok az érvényesek + a gyártó használati utasítása.

2011. júl. 7. 13:45
 46/56 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy ilyen vihart kavartam...
2011. júl. 7. 22:37
 47/56 anonim ***** válasza:

Ne szabadkozz, nem te tehetsz róla. Csak egyesek nem tudnak értelmezni egy-két mondatot, és nem hajlandók elfogadni a SZAKEMBEREK álláspontját sem, csak mennek a fejük után.

De szerintem elég egyértelmű a dolog, és ez akár lehet végszó is: előre csakis menetiránynak háttal lehet bekötni babát, és azt is csak akkor, ha nincs légzsák, vagy kikapcsolható.

2011. júl. 8. 07:29
 48/56 anonim ***** válasza:

Ha szerintetek be lehet kötni a hordozót előre légzsák nélkül, akkor a sima gyerekülést miért nem? Ennyi erővel senki nem ülhet az anyósülésre, mert veszélyes?

Na erre válaszoljatok.

2011. júl. 8. 08:25
 49/56 anonim ***** válasza:

Jó helyen kapisgálsz: az anyósülés az autóban a legveszélyesebb hely. Azért is hívják így! A normál autósülést (0-18-asakat) is be lehet kötni, de szintén csak menetiránynak háttal.

Egyébként a legbiztonságosabb hely az autóban a gyerekülés szempontjából a sofőr mögötti hely, ugyanis a sofőr egy balesetben automatikusan saját magát, ezzel az autó bal oldalát védi reflexből. És újabb kísérletek szerint a hátsó középső ülés is biztonságos a gyerekülésnek, feltéve, hogy van ott hárompontos biztonsági öv, amivel az ülést rendesen tudod rögzíteni.

2011. júl. 8. 08:29
 50/56 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Egyébként mi így is kötjük be a gyerkőcöt: ha apa vezet, akkor mögötte ül a gyerek az ülésben, én az anyósülésről így hátra tudok fordulni hozzá, ha kell neki valami. Más kérdés, hogy ha csak ketten megyünk az én autómmal, akkor az anyósülés mögé teszem be az ülést, hogy lássam a visszapillantóból a gyereket. Középre tenném egyébként, de ott csak két pontos öv van az autómban.
2011. júl. 8. 08:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!