Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az anyósülésre be lehet kötni...

Az anyósülésre be lehet kötni a gyerekülést? Nem a hordozót

Figyelt kérdés
Sok autóban látom ezt, gondolom a légzsákot kikapcsolják, de ez igy szabályos és legfőképp biztonságos?
2010. szept. 29. 20:56
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
49%

9.38-asnak:

A linkből idézek: "Első ülésen gyermekülés csak háttal szerelhető be, és csak ha nincs légzsák, vagy kikapcsolták azt."

Azért mert ezt valaki valahol leírja, ő így értelmezi, attól az még NEM lesz jogszabály.

Mutasd már meg, hogy szerinted PONTOSAN MELYIK mondat fogalmazza azt meg, hogy NEM lehet az anyósülésre bekötni az ülést.

2011. júl. 7. 09:44
 32/56 anonim ***** válasza:

De attól, hogy te úgy értelmezed, ahogy te kitaláltad, attól az jogszabály lesz, ugye?

Egyszerűen nem érdemes neked mutatni, linkelni semmit, mert tök fölösleges, úgyis a saját fejed után mész. Azt csinálsz amit akarsz, úgy kockáztatod a gyereked egészségét, ahogy akarod. Hála égnek az enyémmel nem teszed.

2011. júl. 7. 09:46
 33/56 anonim ***** válasza:
46%
Közlekedési hatóság munkatársa, közlekedési osztály vezetője, a linkelt fórumon egy oktató, más oktatók, kresz vizsgáztató, rendőrök, jogászok, egytől-egyig mindenki rosszul értelmezi, csak te tudod jól.
2011. júl. 7. 09:48
 34/56 anonim ***** válasza:
39%

"HIVATALOS forrásból" - Egy anonim oldalon..

"tudja igazolni" - mégis mivel? Ugye viccelsz? :))))

Ha én azt írom, hogy én vagyok az atyaúristen, azt is elhiszed?

Nyugodtan papolhatsz még napokig is, meg jöhetsz azzal, hogy ettől meg attól úgy hallottad. Tanuld meg értelmezni a jogszabályt, mert TE nem értesz hozzá.

Nem, nem csak én értelmezem máshogy mint ti, ebben a kérdésben is többen vannak, olvassátok el az elejét is.

Ha meg elolvasnátok hogy pontosan mit is írtam, nem írkálnátok hülyeségeket. Én nem állítottam olyat, ami NINCS a jogszabályban, tehát nem találtam ki újakat.

2011. júl. 7. 09:55
 35/56 anonim ***** válasza:
46%

[link]

Hívd fel őket, és kérdezd meg. Talán nekik hiszel, ha másnak nem is.

2011. júl. 7. 10:00
 36/56 anonim ***** válasza:
24%

Emiatt nem fogok telefonálni. Ha bárki is meg akarna büntetni emiatt, hidd el ki tudnám magyarázni, mert egyszerűen szar a jogszabály, látod hogy annyira másképp értelmezi itt is mindenki, mert belemagyarázhat akárki akármit.

Erről nem tehetsz se te, se a hatóságok.

Amúgy még mindig nem írtad le, hogy pontosan melyik mondat az ami alapján szerinted nem lehet gyermekülést az anyósülésre rakni menetirány szerint. :)

2011. júl. 7. 10:05
 37/56 anonim ***** válasza:
50%

Kedves Rendőrfeleség!

Látom, nagyon rákantattál a témára:)

Nagy az összetartás közted és az összes rendőr között, ezért kérdezem tőled:

Olyan az autóm aminek az üvegei gyárilag le vannak sötétítve (ki ne találd, hogy ez is szabálytalan), emiatt nem lehet belátni. Lépten nyomon megállítanak a rendőrök igazoltatni,és lám lám mellettem ül az egyik gyerek menetiránynak szemben, szabályosan bekötve utósülésben. Egyetlen rendőr sem tette szóvá, hogy szabálytalan lenne, további szép napot kívánt.:) Akkor ez, hogy lehet, hisz minden rendőr tökéletes tudja az érvényben lévő szabályt, nem?

Sőt, mondok számodra még cifrábbat!:) Még a légzsák is be van kapcsolva, mert ugye annak az a szerepe, hogy menetiránynak SZEMBEN védje az utast, akár felnőtt, akár gyermek.

Ennél nagyobb biztonságban nem utazhat a gyermekem, mert az én autóm egy gagyi sz@r, ebben csak elöl és oldalt vannak légzsákok, hátul nincsenek, de kedves feleség, nálatok biztosan hátul is van.:)

Amúgy tökéletesen igaza van a 85%-nak, számból vette ki a szót, be lehet, kötni!

2011. júl. 7. 10:22
 38/56 anonim ***** válasza:
32%

Végre valaki, aki velem egyetért! :)

Amúgy nálam hátul is vannak légzsákok. :)

2011. júl. 7. 10:24
 39/56 anonim ***** válasza:
50%

"Az első üléshez - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták."

Kedves hozzá nem értők!!

Iskolából kimaradtatok,mikor szövegértés volt?

Ez a fent kiemelt mondta arra vonatkozik,ha valaki háttal akarja bekötni a gyerekülést az anyósülésre!MErt ha háttal akarod bekötni,akkor nem szabad,hogy légzsák bekapcsolva legyen (ha van),mert a gyereket arccal az anyósülésbe passzírozza.Viszont (bár ez a paragrafus nem írja) menetiránnyal megegyezően csak úgy lehet bekötni a gyereket,ha van légzsák! Ennyi és nem több! Amúgy logikus is.

2011. júl. 7. 11:14
 40/56 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem aki ezt a szabályt írta, előtte horoszkópokat gyárthatott :)
2011. júl. 7. 11:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!