Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezdjek neki a leválasz...

Hogyan kezdjek neki a leválasztásnak? Annyira neheznek tunik..

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szuksegem, illetve kivancsi vagyok mas tapasztalatara is.

Kisifam decemberben lesz masfel eves es szopizik meg. Napkozben 1x (max 2) igenyli mar csak, de ejjel annal jobban... azzal is alszik el ugye este es akárhányszor felkel cicit követel es ez mar nekem kezd terhemre lenni, nem szeretnem h 4 évesen is szopizzon meg.Egyszerűen nincs otletem hogyan kezdjek bele a leszoktatasba. Nagyon megszokta ő is es en is hogy ha ejjel felkel akkor rogton cici es alszik is vissza. A napkozbeni illetve az esti elalvast talan megtudnam oldani hogy elaludjon, en attol felek h a 2-10 ejjeli felkelest hogyan oldom meg hogy vissza aludjon. Egyebkent o jó alvó volt 7 hetes koratol fogva nem kelt ejjel 10 orakat is aludt egyben. Aztan 5-6 honapos koratol valami megvaltozott es azota talan 1 ejszaka volt amikor aludt 5 orat egyhuzamban. Min. 2 ebredes mindig van, de volt olyan is hogy felorankent,10 percenként felkelt 🥲

Írjátok le anyukak nektek hogy ment ez az egész! 🙂

2022. nov. 12. 22:37
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Minden rosszindulat nélkül: úgy tudod leszoktatni ha nem adod neki.. pont... lehet lesz 1 heted amikor még kevesebbet alszol, de rájön, hogy éjjel alvás és nincs cici... utána alhat mindenki...
2022. nov. 12. 23:32
 2/5 A kérdező kommentje:

Ilyenkor elgondolkozom erdemes e egyáltalán ide ki írni egy (szerintem) normalis kerdest...

3ma:Elszánom magam es megteszem de remelem úgy lesz h alszik minden 🥲🤣 de ehhez neg erot kell gyujtsek.

2022. nov. 12. 23:45
 3/5 anonim ***** válasza:
72%
ha felébred simogasd.. cirógasd.. amíg vissza nem alszik.. de nincs cici.. nehéz lesz :) neked is.. de legyen előtted, hogy pár nap-1 hét.. és rendeződik :) szorítok!
2022. nov. 13. 00:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Én úgy kezdtem, hogy az éjszaka első felében amikor biztos voltam benne h nem lehet éhes Ben adtam. Ő szereti a ringatast is, uh ringattam. Persze ha nagyoooonnagyoon sirt akkor kapott . Aztán ezt elkezdtem kitolni. Először hajnali 4kor kapott aztán 5 aztán már nem kapott. Utána a napközbeni alvasok előtt sem adtam neki, végül az esti elvasnal sem. Helyette most tejitalt iszik mert a napi 500ml tejalapú táplálék kell meg nekik :)
2022. nov. 13. 06:56
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

Én is hasonlóan csináltam, mint a #4. Kínáltam vízzel, ha esetleg arra vágyna (talán az első éjszaka első kínálásánál elfogadta, de később nem), de amúgy kimentem vele kicsit sétálni a nappaliban a sötétben, ringattam, bújtunk, és kész. 2-3 nap(éjszaka) kellett, és már nem kérte a cicit egyáltalán, csak reggel ébredéskor, de akkor meg még adtam neki jó ideig. Pont 1,5 éves volt, amikor éjjelre elvettem tőle. Egyébként az alvása nem lett drasztikusan jobb ettől, de nekem azért kicsit könnyebbség volt, hogy utána már elég volt csak hozzám bújnia, nem kellett mindenáron cicit is adnom mellé.

Egyébként ezt követően először az esti cicizést szüntettük be, mert neki az kevésbé volt fontos, mint a reggeli ébredős, az is relatíve könnyedén és hamar ment, ugyanazzal a módszerrel altattam, mint a délutáni alvásnál, meseolvasás és utána betakargatva simogatás bevált éjjelre is. Fel se vette, hogy így altattam cici helyett.

A reggeli ébredésnél meg csak felajánlottam neki, hogy inkább simogassa a cicit meg bújjon hozzá meg ilyenek. Én meg is indokoltam, hogy fáj a cici (akkor már félidős terhes voltam a tesóval, szóval nem hazudtam :D ), de ilyenkor már bármit is lehet mondani, azért 1,5-2 évesen már elég sok mindent meg lehet velük beszélni. Volt egy kicsi ellenkezés 1-2 napig, de elfogadta, és így 2 éves szülinapja előtt pár héttel már nem is kérte. Szopizni legalábbis nem. Elalváshoz meg most ébredésnél még mindig van olyan, hogy odabújik a cicihez, vagy gyömöszköli, mint valami kamaszfiú, de ez talán már belefér.

2022. nov. 13. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!