Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor és hogyan választottátok...

Mikor és hogyan választottátok le a gyermeketeket a ciciről nappal és mikor az estiről, éjjeliről?

Figyelt kérdés
Fiam 15 hónapos és nappal még 1x cicin alszik el, de egész nap megy a harc, mindent megtesz, hogy többször is cicizhessen! Este még oké, hogy azon alszik, de egész éjjel cumizik a cicimen! Nem bírom hallgatni ha sír, és nagyon kitartó! Próbáltuk, hogy apa, de az se jött be! Megoldás lenne, ha megvárnám ameddig magától kidől? Ti hogy választottátok le? Előre is köszönöm válaszaitokat!

2012. febr. 6. 21:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mintha az Én fiamról írtál volna!Nagy cici függő!!! Harcol érte rendesen, annyi a különbség köztünk, hogy az enyém már 21 hónapos. Délutáni alváskor és este is cicin alszik el, éjjel 1x cicizik, nappal meg ahányszor csak óhajtja a fiatalúr!!!! Játszik eszébe jut és már ott van mellettem, bőszen mondja, hogy sziszi és már húzza is fel a pólómat! Nem tudom, hogy fogom leszoktatni. Nálunk még az ivás is nagy probléma volt, egyszerűen nem akart inni semmit, így többször tettem cicire amire rá is szokott. Kb. 3-4 hónapja hajlandó elfogadni, kérni a kis üdítőjét, vizét. (soha nem volt cumija, cumisüvege)

2012. febr. 6. 21:07
 2/12 A kérdező kommentje:

Én az ivást úgy oldottam meg, hogy a teát (teekanne) cukorral és citromlével ízesítem! Előtte nekem se ivott semmit!

Én nappal nem nagyon adom neki oda a cicit (kivéve, ha nagyot esik). De ruhán keresztül is beleharap a mellembe! Kivágott felső szóba se jöhet! Nem tudom mi lesz itt nyáron....

2012. febr. 6. 21:12
 3/12 anonim ***** válasza:
Szia. Az én fiam ugyanilyen volt. Most 2 éves, még mindig cicizik de már csak napi 3x. Magától szokik le róla semmit nem erőltetek. Azt tudom ajánlani, hogy hagyd, hogy magától elhagyja, főleg mivel Te sem szereted sírni látni. Ha kicsit nagyobb lesz meg fogja érteni, hogy éjszaka nincs cici. Ez gyerekfüggő és Ő ilyen, nagyon szeret szopizni, szerintem kicsi még hozzá, hogy megértse, hogy nincs. Én a helyedbe még nem szoktatnám le róla. Az enyém is cicin alszik el délben és este is, de hogy erről hogy szoktassuk le? Fogalmam sincs. Ha lesz valami tuti módszered szívesen venném ha megosztanád velem is.
2012. febr. 6. 21:30
 4/12 A kérdező kommentje:
Állítólag a gyermekek csupán 10%-a mond le önszántából a ciciről! Én valóban nem szeretném még leválasztani, de április óta nem alszok!!! Lassan 1 év! Előző éjjel is összesen 1 órát aludtam, azt is 2x-re! Már nagyon kimerült vagyok! És már alvászavar is kialakul nálam, mert ha a gyermekem véletlenül 3 órát alszik egyhuzamban, én akkor is felkelek óránként!
2012. febr. 6. 21:39
 5/12 anonim ***** válasza:
Bár az én kisfiam "még csak" 1 éves,de vele is gondok voltak/vannak/Éjjelente 8-10 alkalommal is szopizott több hónapon keresztül.Nem bírtam tőle aludni,kimerült voltam és fáradt.Egyik nap fogtam magam és átmentem a másik szobába aludni.Ő Apával maradt az ágyon és 2-3 alkalommal sírt fel csak.Átmentem megszoptattam és visszasétáltam a szobába.Kb 2-3 hétig volt ez így és szépen lassan leszokott az éjjeli szopikról.Ma már csak néha kell éjjel a cici neki,így reggel,ebéd után alváshoz,délután 1x és az esti alváshoz szopik. Napközben többször rángatja a pólómat és mutatja a cicit,de olyankor megpróbálom elterelni a figyelmét :)
2012. febr. 6. 21:55
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem volt hajlandó kiságyban aludni a gyermekem, így 4 hónapos kora óta külön szobában franciaágyon alszik! Nem érdekli a köztünk alvás! Én mindig átmegyek a másik szobába aludni, bár sokszor az ajtóig se jutok! Apa sokat van oda, vagy hogy napokig nem jön haza (ilyen a munkája). Próbáltam mellette aludni, de az se jött be! Ja, és ha nem kapja meg éjjel a cicit, akkor kb 5 perc után úgy dönt vége az alvásnak....
2012. febr. 6. 22:05
 7/12 anonim ***** válasza:
Esetleg cici helyett cumi?De gondolom az sem kell neki,mert az enyém is eldobja ha cicizni akar.
2012. febr. 6. 22:15
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem kell neki a cumi! Próbálkoztunk kedvenc plüss, takaró, stb kialakításával is, de nem sikerült! Sőt, ha már nincs tejem éjjel, de szomjas, akkor elfogadja a teát, majd kéri a cicit :)
2012. febr. 6. 22:20
 9/12 anonim ***** válasza:
28%

Igen az a baj, hogy nagyon el lettek kapatva a gyerkőcök... ! Most ennek látjátok a kárát. Nem szabad azért ennyire rá hagyni, hogy ők irányítsanak. Miért nem lehet egy majdnem 2 évesnek némi korlátot állítani?! Ugyanis ez neki sem jó, ha anyát teljesen ő irányítja. A korlát egyben kapaszkodó is én nem vagyok híve az ennyire túlliberalizált nevelésnek. Tapasztalatom szerint (van bőven a munkám miatt is) azok a gyerekek, akiknek a családjánál vannak határok is, sokkal kiegyensúlyozottabbak. Ez nem vicc!

Ha egész éjjel szopizik, anya kialvatlan, apa el van hanyagolva, másnap anya nyűgös, ezt átadja a gyereknek, esetleg a nagyobbnak is, apáról nem is beszélve, aki sokszor kiszorul már a házaséletből. Emellett a háztartást és nagyobb gyereket is el kell látni. Ez egész napos cicin lógás mellett lehetetlen.

Aztán papci egyszer megelégeli az egészet és esetleg nyugalmasabb vizek felé evez...

A leválasztás ott kezdődik, hogy tisztázom, kinél van a kontroll. Ha nem akaraom, hogy rángassa a ruhámat, rászólok és nem engedem neki, akkor sem , ha ordít. Egy határozott nemmel, hogy ez anyának nem jó. Ha érzi, hogy bizonytalan vagy, ő nyert, mert addig próbálkozik, amíg engedsz neki. (mi lesz a dackorszakban és a serdülőkorban???)

Szóval eldöntöd, mennyit szeretnéd szoptatni, mire van kapacitásod és szándékod és ezt következetesen tarod. Egy 21 hónaposnak lehet nemet mondani. A megértésről annyit, hogy nem hülye, csak gyerek. Sokkal többet megért a világból, mint amit mi feltételezünk róla.

Érdemes kialakítani egy napirendet, amiben a szopásnak már lehetőleg az evés szerepe jusson, ne az önmegnyugtatásé. (ebben a korban természetesen) Az más kérdés, hogy mennyire van szüksége egy 2 évesnek szopásra, ebbe most nem mennék bele, mert tűzről pattant vita tárgya lenne....

2012. febr. 7. 10:14
 10/12 anonim ***** válasza:
35%
Lesz egy két átordított éjszaka, arra fel lehet készülni, míg rá fog jönni, hogy unalmas éjjel egyedül fent lenni és hasztalanul ordítani a kajáért és a ciciért. Nem lesz könnyű menet..
2012. febr. 7. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!