Mikor és hogyan választottátok le a gyermeketeket a ciciről nappal és mikor az estiről, éjjeliről?
Szia!
Mintha az Én fiamról írtál volna!Nagy cici függő!!! Harcol érte rendesen, annyi a különbség köztünk, hogy az enyém már 21 hónapos. Délutáni alváskor és este is cicin alszik el, éjjel 1x cicizik, nappal meg ahányszor csak óhajtja a fiatalúr!!!! Játszik eszébe jut és már ott van mellettem, bőszen mondja, hogy sziszi és már húzza is fel a pólómat! Nem tudom, hogy fogom leszoktatni. Nálunk még az ivás is nagy probléma volt, egyszerűen nem akart inni semmit, így többször tettem cicire amire rá is szokott. Kb. 3-4 hónapja hajlandó elfogadni, kérni a kis üdítőjét, vizét. (soha nem volt cumija, cumisüvege)
Én az ivást úgy oldottam meg, hogy a teát (teekanne) cukorral és citromlével ízesítem! Előtte nekem se ivott semmit!
Én nappal nem nagyon adom neki oda a cicit (kivéve, ha nagyot esik). De ruhán keresztül is beleharap a mellembe! Kivágott felső szóba se jöhet! Nem tudom mi lesz itt nyáron....
Igen az a baj, hogy nagyon el lettek kapatva a gyerkőcök... ! Most ennek látjátok a kárát. Nem szabad azért ennyire rá hagyni, hogy ők irányítsanak. Miért nem lehet egy majdnem 2 évesnek némi korlátot állítani?! Ugyanis ez neki sem jó, ha anyát teljesen ő irányítja. A korlát egyben kapaszkodó is én nem vagyok híve az ennyire túlliberalizált nevelésnek. Tapasztalatom szerint (van bőven a munkám miatt is) azok a gyerekek, akiknek a családjánál vannak határok is, sokkal kiegyensúlyozottabbak. Ez nem vicc!
Ha egész éjjel szopizik, anya kialvatlan, apa el van hanyagolva, másnap anya nyűgös, ezt átadja a gyereknek, esetleg a nagyobbnak is, apáról nem is beszélve, aki sokszor kiszorul már a házaséletből. Emellett a háztartást és nagyobb gyereket is el kell látni. Ez egész napos cicin lógás mellett lehetetlen.
Aztán papci egyszer megelégeli az egészet és esetleg nyugalmasabb vizek felé evez...
A leválasztás ott kezdődik, hogy tisztázom, kinél van a kontroll. Ha nem akaraom, hogy rángassa a ruhámat, rászólok és nem engedem neki, akkor sem , ha ordít. Egy határozott nemmel, hogy ez anyának nem jó. Ha érzi, hogy bizonytalan vagy, ő nyert, mert addig próbálkozik, amíg engedsz neki. (mi lesz a dackorszakban és a serdülőkorban???)
Szóval eldöntöd, mennyit szeretnéd szoptatni, mire van kapacitásod és szándékod és ezt következetesen tarod. Egy 21 hónaposnak lehet nemet mondani. A megértésről annyit, hogy nem hülye, csak gyerek. Sokkal többet megért a világból, mint amit mi feltételezünk róla.
Érdemes kialakítani egy napirendet, amiben a szopásnak már lehetőleg az evés szerepe jusson, ne az önmegnyugtatásé. (ebben a korban természetesen) Az más kérdés, hogy mennyire van szüksége egy 2 évesnek szopásra, ebbe most nem mennék bele, mert tűzről pattant vita tárgya lenne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!