A fogzásnál is vannak napszakok, amikor nyűgösebb a pici? Vagy szegénykéknek éjjel-nappal ugyanúgy fáj? És általában mennyi idő mire kibújik?
Figyelt kérdés
2012. jan. 26. 17:24
1/5 anonim válasza:
Nekünk most jön az alsó 2 foga, az egyik hamarabb kibújt, mint a másik. Én úgy vettem észre, hogy nálunk pár nappal azelőtt nyűgös a kicsi, nem alszik jól éjszaka, felébred, mielőtt kibújna.. Pár napja felébred éjszaka és fent van 1,5-2 órát, látom a fogát, nemsokára áttöri az ínyét.. Nálunk ez van.. De ezt babája válogatja :-)
2/5 anonim válasza:
Kisfiam 2 eves es nallunk a fogzasok inkabb ejszaka zavartak be. Este ha nyugos volt kapott nurofent de ennek ha elmult a hatasa felebredt mert fajt szegenynek. A nappalok nem voltak annyira rosszak mert azert a figyelmet konnyebb nappal elterelni. Neha ilyenkor is szukseg volt a zselere vagy a nurofen-re de nem volt olyan rossz mint az ejszaka. Nappal nallunk az volt a fogzaskor jellemzo, hogy jatszott, pakolgatott vagy puffolte a jatszosznyeget aztan hirtelen legorbult a szaja es elkezdett sirni (gondolom egy hirtelen jott fajdalom). Ilyenkor kicsit megolelgettem es ha nem nyugodott le akkor zseleztem neki. Ha durvan sirt akkor jott a nurofen meg a panadol felvaltva 4 orankent. De volt olyan, hogy egy olelestol megnyugodott akkor nem zseleztem vagy nem kapott gyogyszert. Meg 4 foga van hatra, a leghatso ragofogak. A szemfogaival szenvedett meg a legjobban.
3/5 anonim válasza:
17:40-es vagyok, bocsi elfelejtettem valaszolni, hogy nagyon valtozo, hgoy mikor bujnak ki. Az elso fogak eleg hamar attorik az inyet 3-4 nap mert csak egy kis csik a feluletuk. Ha mar attortek akkor nem faj nekik csak meg kicsit erzekeny amig begyogyul az attort resz. Tehat ha nem eszik olyan jol nem szabad eroltetni. A szemfogak meg a ragofogak nehezebben torik at mert nem csak egy kis csik kell kibujjon, hanem egy egesz fog. tehat az inynek jobban meg kell nyilnia. A ragoknal van ahol 4 fogcsucs jon egyszerre es 4 ponton tori at az inyet. Nekunk azzal volt szerencsenk, hogy nem kulon jottek hanem mindig 4-esevel. Igy igaz fajdalmasabb de hamar tulvoltunk rajta.
4/5 A kérdező kommentje:
És a nyálzás feltétlen "előírás",vagy enélkül a tünet nélkül is jöhet a fog?Vagy mennyi idővel előtte kezd el bővebben nyálazni?Az íny megduzzadásától kb. mennyi idő mire kibújik az első fogacska?
2012. jan. 26. 18:02
5/5 anonim válasza:
A fiamnál nem volt nyálzás, csak mindent rágott. Éjszaka óránként felsírt álmában, de nem ébredt fel teljesen. Most 4 foga van (6 hónapos) de eddig mindig délután törte át az ínyét minden foga, olyankor egyfolytában sírt, aztán este a lefekvésnél már megnyugodott és elaludt.
Az hogy mennyi idő alatt bújik ki az gyerekfüggő, hónapokig is eltarthat akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!