Hogy is van ez a szoptatásról való leválasztás?
Kisfiam 10 hónapos és ugyan ezt csinálja.Van,hogy egész nap semmi cici,máskor meg el sem akar fogadni mást.Én ezt nem annak tudom be,hogy el akarná magát választani,sokkal inkább lelki oldala van.Bizonyos napokon nagyobb igénye van a közelségre,a szopira; máskor meg nem annyira.
Ő sem fogadja el abszolút a tápszert,én is próbáltam már rengeteg félét.Én megpróbálom kihúzni a 12. hónapig,aztán remélem sikerül leválasztani (ha addig nem teszi meg magától).
Nem hiszem, egyszerűen csak fejlődik. Egyik nap jobban van rád szüksége, másik nap kevésbé. Attól is függhet, mennyi egyéb inger éri napközben, mennyi a látni, felfedezni való.
Viszont, ha még 4 hónapig szoptatnád, ahhoz oda kellhet kicsit figyelni, mert ez így nem biztos, hogy működni fog addig... Mondjuk a hozzátáplálással már nem lehet visszalépni, de nagyon sok egy ilyen pici babánál a napi 5 rendes evés, legalábbis a további szopi szempontjából. Minél gyorsabban haladsz az etetéssel, annál hamarabb ér véget a szoptatás, mert nincs lehetősége a picinek a lelki igényét kialakítani...
Amit én tennék: nem a rendes evést forszíroznám, hanem a szopizásra bátorítanám őt. Esetleg néha megkínálnám azokon a napokon is, amikor épp kevésbé szopista kedvében van. A reggeli-esti szopit, ha eddig megvolt, továbbra is megpróbálnám fixen tartani, és olyan környezetbe, körülmények közé ágyazni, hogy megszokja és igénye legyen rá (napi rutin legyen). Ha nem vagy a mellen elalvás ellen, akkor ezt is lehetne próbálni továbbra is, mert ez az egyik legjobb módja a szopizás fenntartásának. - És persze mindezt úgy, hogy ő is együttműködik veled, nem az ő ellenében.
De ha ez nem sikerül és allergiagyanúsak vagytok, akkor marad a tápszer. Ha ez sehogy se megy, akkor tejpép, bár ebből nehéz lehet naponta fél liternyit megenni... Illetve a savanyított tejtermékek, amikor majd odaértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!