Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan, milyen arányban kell...

Hogyan, milyen arányban kell készíteni a kamilla teát 2 hónapos hasfájós babának, ha székrekedése van? Megelőzésképp is adjátok?

Figyelt kérdés

Anyatejes. Legutóbb nagyon büdöseket szellentett a 2 hónapos babám és már több mint 1 hete nem volt széklete. Nagyon nyűgös volt. Nem akart aludni sem. Erőlködött. Akkor használtuk a szélcsövet és irdatlan mennyiségű kaki kijött neki. Biztosan szorulása volt.

Láttam, hogy a régi praktikák szerint a kamilla jó erre. Vannak gyógyszertárban bio kamilla teák, amit már 1 hetes kortól is lehet adni. Elég az neki szoruláskor? Vagy szárított kamillát forrázzak le? A régi tapasztalatok és praktikák érdekelnének. Tudom, hogy a mai “trendek” szerint elég neki az anyatej és nem kell tea a hozzátáplálás előtt. Utána is olvastam, hogy allergizálhat, hasmenése lehet stb, de szörnyű nézni, ahogy szenved és csak a szélcső segít. Mégiscsak kipróbálnám, lehet beválik. Ha kell, akkor kell.

2022. nov. 2. 16:22
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
94%
Az,hogy tartalmaz kamillát,az nem egyenlő a tiszta kamilla teával, újszülött kortól meg régen nem adunk teát a babáknak,még a tápszereseknek sem.Írtam már pár dolgot,amit régen természetesnek tartottak,ma pedig tudjuk,hogy kifejezetten ártalmas.Amúgy az első gyerekemnek 15 éve 6 hónaposan egyszer adtam a Mecsek babateából,még akkor is olyan hasgörcse lett tőle,hogy kidobtam az egészet a francba.Újszülöttnek kizárólag anyatej,vagy tápszer való.Később is inkább vizet kell adni inni,de mindenki azt csinál amit akar.
2022. nov. 2. 21:17
 22/28 anonim ***** válasza:
91%
Hozzá tenném még,hogy ha napi 1 filtert meginna az újszülött,az kb a napi kajájának a fele lenne mennyiségben.Kb 3dl ugye.Te sem gondolod komolyan,hogy ennyi plusz folyadék elfér az újszülöttben az anyatej,vagy tápszer mellett.Helyette meg ugye nem jó.
2022. nov. 2. 21:23
 23/28 anonim ***** válasza:
85%
Miert kerdezel akkor ha te vagy az esz ?
2022. nov. 2. 22:28
 24/28 anonim ***** válasza:
11%

A védőnőm, de még a barátnőm védőnője is kamillát teát javasolt.

Akkor nem lenne forgalomban.

De gondolom mindenki elfelejtette megkérdezni először a gyakori kérdések vérbanyáit.:)

2022. nov. 2. 22:39
 25/28 anonim ***** válasza:
Mecsek baby filteres bőven elég jó akkor, ha teát akarsz.
2022. nov. 2. 23:10
 26/28 anonim ***** válasza:
84%
Mi az,hogy nem lenne forgalomban?Millió vény nélküli gyógyszer,gyógytea van forgalomban,mégsem adjuk csecsemőnek ész nélkül,mert van eszünk.Durva gyógyszerek is vannak,amik már persze vénykötelesek,azok is forgalomba vannak,sőt használják is őket ha muszáj.Itt egyáltalán nem muszáj.Elég a szélcső is,vagy lehet hogy még az se kéne,csak türelemmel kellene várni.Anyatejes babánál előfordul több nap széklet nélkül úgy,hogy az nem kóros,és nem tekintendő szorulásnak.Kapott orvosi utasítást is,de felül akarja bírálni.Valószínűleg oka van,hogy az orvos itt sem a kamillát javasolta.De mindegy, akkor hagyjuk! Csináljátok.
2022. nov. 3. 06:13
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Na utánanéztem már ennek a San simplexnek.Ugyanaz,mint az espumisan.Ebből semmi nem szívódik fel,és nem székrekedésre van,hanem a gázok elhajtására.Tehát az orvos szerint se székrekedéses a gyereked.Szimplán fejletlen az emésztőrendszere.Ezen nem nagyon tudsz segíteni.Valószínűleg nem sokat fog használni egyik ilyen csodaszer sem,csak az idő,de ha használ is, akkor is csak napok múlva.Nem úgy működik,hogy adsz neki egyszer,és nem is fáj többet a hasa.Végigpróbálhatod az összes ilyen szert,vagy kivárhatod a 3 hónapot,addigra elmúlik a kólika.
2022. nov. 3. 10:14
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Espumisan nem tartalmaz nátrium benzoátot:

makrogol-sztearát,glicerin‑monosztearát 40-55, karbomerek, aceszulfám‑kálium, szorbit,nátrium‑klorid,szorbinsav, nátrium-citrát, nátrium-hidroxid, banánaroma, tisztított víz.

2022. nov. 7. 01:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!