Hogyan, milyen arányban kell készíteni a kamilla teát 2 hónapos hasfájós babának, ha székrekedése van? Megelőzésképp is adjátok?
Anyatejes. Legutóbb nagyon büdöseket szellentett a 2 hónapos babám és már több mint 1 hete nem volt széklete. Nagyon nyűgös volt. Nem akart aludni sem. Erőlködött. Akkor használtuk a szélcsövet és irdatlan mennyiségű kaki kijött neki. Biztosan szorulása volt.
Láttam, hogy a régi praktikák szerint a kamilla jó erre. Vannak gyógyszertárban bio kamilla teák, amit már 1 hetes kortól is lehet adni. Elég az neki szoruláskor? Vagy szárított kamillát forrázzak le? A régi tapasztalatok és praktikák érdekelnének. Tudom, hogy a mai “trendek” szerint elég neki az anyatej és nem kell tea a hozzátáplálás előtt. Utána is olvastam, hogy allergizálhat, hasmenése lehet stb, de szörnyű nézni, ahogy szenved és csak a szélcső segít. Mégiscsak kipróbálnám, lehet beválik. Ha kell, akkor kell.
Én is hasfájós voltam. Anyukám nekem kamillát adott, de sajnos már nem emlékszik, hogy milyen arányba volt, mert nem ma volt. Ezért érdekelt! Veszek dr.max bio kamillát babáknak inkább akkor, mert magam keverni nem merem, nehogy sok legyen. Erre rá van írva, hogy már 1 hetes kortól is lehet adni.
De kár volt kérdeznem az ultra modern társadalmat :D azért a fejekre kíváncsi leszek, amikor 20-30-40 év múlva pár gyógyszerre kimondják, hogy hosszú távon ártalmas a csecsemőknek és kivonják a forgalomból, ők meg adták, akkor mit néznek majd. Régen is volt mindenféle gyógyszer, aminek a felét már kivonták és ilyen lesz is…
Amit a doki adott, nem használt. Ezért néztem utána a neten. Láttam egy 2010-es kérdésben itt az oldalon, hogy több embernek kamillát ajánlott a doki.
Holnap felhívom úgyis a dokit, hogy nem hatott és szélcsövezni kellett, de ilyenkor hiába hívom. Láttam egy posztban, hogy többnek kamillát ajánlott a dokija és csak érdekelt, hogy aki adott, hogyan. De egyből le lettem támadva. Nem kell idiótának nézni a másikat. Ha meg mindenáron csak azt akarnék neki adni, már adtam volna. A dokit úgyis megkérdezem előtte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!