Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan, milyen arányban kell...

Hogyan, milyen arányban kell készíteni a kamilla teát 2 hónapos hasfájós babának, ha székrekedése van? Megelőzésképp is adjátok?

Figyelt kérdés

Anyatejes. Legutóbb nagyon büdöseket szellentett a 2 hónapos babám és már több mint 1 hete nem volt széklete. Nagyon nyűgös volt. Nem akart aludni sem. Erőlködött. Akkor használtuk a szélcsövet és irdatlan mennyiségű kaki kijött neki. Biztosan szorulása volt.

Láttam, hogy a régi praktikák szerint a kamilla jó erre. Vannak gyógyszertárban bio kamilla teák, amit már 1 hetes kortól is lehet adni. Elég az neki szoruláskor? Vagy szárított kamillát forrázzak le? A régi tapasztalatok és praktikák érdekelnének. Tudom, hogy a mai “trendek” szerint elég neki az anyatej és nem kell tea a hozzátáplálás előtt. Utána is olvastam, hogy allergizálhat, hasmenése lehet stb, de szörnyű nézni, ahogy szenved és csak a szélcső segít. Mégiscsak kipróbálnám, lehet beválik. Ha kell, akkor kell.

2022. nov. 2. 16:22
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Én is hasfájós voltam. Anyukám nekem kamillát adott, de sajnos már nem emlékszik, hogy milyen arányba volt, mert nem ma volt. Ezért érdekelt! Veszek dr.max bio kamillát babáknak inkább akkor, mert magam keverni nem merem, nehogy sok legyen. Erre rá van írva, hogy már 1 hetes kortól is lehet adni.

De kár volt kérdeznem az ultra modern társadalmat :D azért a fejekre kíváncsi leszek, amikor 20-30-40 év múlva pár gyógyszerre kimondják, hogy hosszú távon ártalmas a csecsemőknek és kivonják a forgalomból, ők meg adták, akkor mit néznek majd. Régen is volt mindenféle gyógyszer, aminek a felét már kivonták és ilyen lesz is…

2022. nov. 2. 19:00
 12/28 anonim ***** válasza:
58%
De ha az orvost írt rá valamit akkor miért nem azt adod?
2022. nov. 2. 19:08
 13/28 A kérdező kommentje:
Adtam neki, de nem oldotta meg a bajt, mert szélcsövezni kellett.
2022. nov. 2. 19:20
 14/28 anonim ***** válasza:
82%
Na ezaz.Az orvosnak nem hiszel,nekünk nem hiszel,csak fújod a magadét.5 gyerekes anyaként bocs,hogy óvva intelem a házi kuruzslástól.Ilyen pici babának semmilyen tea nem való,pláne nem gyógytea,pláne nem az orvos háta mögött.Adjad akkor,azt legfeljebb soha nem lesz rendes emésztése.Vicc,hogy sokatlátott,diplomás orvos utasítását felülbírálva akarod a gyerekedet "gyógyítani".Amúgy meg,ha a gyógyszertól félsz,a szélcső meg megoldja a gondot, akkor mi a kérdés?Ha máskor is sokáig nincs széklet, akkor szélcső,és kész.Ez a régen mi volt meg annyira sz@r duma.Régen sírni is hagyták a gyereket,meg jól el is verték,enni meg már 2 hónaposan 1/2-es tehéntejet kaptak,az ínyüket meg diannával dörzsölték fogzáskor.Csináld ezeket is légyszi! Tuti jobb, egészségesebb módszerek,mint amit a doki most mond.
2022. nov. 2. 19:20
 15/28 anonim ***** válasza:
66%
Persze,hogy nem oldotta meg.Most imádkozz,hogy se allergiás ne legyen,se az emésztése ne álljon le teljesen,mert a kamilla az bizony tönkre teszi a bélbolyhokat.Okosabb voltál mint az orvos ugye?
2022. nov. 2. 19:23
 16/28 A kérdező kommentje:

Amit a doki adott, nem használt. Ezért néztem utána a neten. Láttam egy 2010-es kérdésben itt az oldalon, hogy több embernek kamillát ajánlott a doki.

Holnap felhívom úgyis a dokit, hogy nem hatott és szélcsövezni kellett, de ilyenkor hiába hívom. Láttam egy posztban, hogy többnek kamillát ajánlott a dokija és csak érdekelt, hogy aki adott, hogyan. De egyből le lettem támadva. Nem kell idiótának nézni a másikat. Ha meg mindenáron csak azt akarnék neki adni, már adtam volna. A dokit úgyis megkérdezem előtte!

2022. nov. 2. 19:27
 17/28 anonim ***** válasza:
93%
Hát akkor meg minek kérdezted?Ha úgyis a dokival beszélsz előbb?Eddig azt írtad amúgy,hogy a gyógyszert nem is akarod adni.
2022. nov. 2. 19:31
 18/28 A kérdező kommentje:
Nem fogom adni… talán mert nem segített? A másik aggályom meg a nátrium benzonát. Jézusom …
2022. nov. 2. 19:47
 19/28 anonim ***** válasza:
91%
És gondolod,hogy olyan mennyiségű na-benzonát van egy gyerekek számára készült szerben,hogy az ártalmasabb,mint otthon saját kútfőből gyógynövényezni,úgy,hogy láthatóan halvány dunsztod sincs a gyógynövény felhasználásáról,hatásáról.Amúgy azt mondta biztos a doki,hogy nem azonnal hat,mint semmilyen gyógyszer.Na mindegy!
2022. nov. 2. 20:18
 20/28 anonim ***** válasza:
26%
Akkor vajon a Mecsek babateát miért lehet kapni mindenhol, még patikában is? Az is kamillát tartalmaz, és az van ráírva, hogy napi egy filter fogyasztható újszülött kortól.
2022. nov. 2. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!