4 hónapos babám most 5,2 kg, csak anyatejet kap, keveset hízott a múlt hónapban (310 g-ot). Adjak neki tápszert?
Az orvos döntse el, hogy kell-e tápszer, vagy sem.
A kevés hízásnak sok oka lehet, lehet beteg volt, nem jól mérték, vagy tényleg keveset hízott.
Ha megfelelő számú kakis-pisis pelenka van, kiegyensúlyozott, nem sír étkezés után, hogy éhes, nem hiszem, hogy gond lenne!
Azt is kellene tudni, hogy mennyivel született, mikor nyerte vissza a születési súlyát, mennyit gyarapodott eddig havonta! Ezek hiányában nehéz megfelelő választ adni!
Ha elég neki a tejed,ne adj neki tápszert.Mit mondott a védőnő,kell tápszer neki,vagy,hogy minden rendben van?Szerintem jó a súlya.
De ha mégis adni akarod neki,kérd ki a védőnőd tanácsát.
nem méred, hogy mennyit eszik?
ha nincs mérleged, el kellene menni a védőnőhöz, és egy evést lemérni.
szia! Mérned kéne tényleg. Az én fiam 2800-al született, 2500-al jöttünk haza a kórházból, 3 hetesen nyerte vissza a súlyát úgy, hogy tápszereznem kellett. Mint kiderült, nem volt tejem, a picinek leesett a vércukorszintje, aluszékonyabb lett, nem kért többet enni szoptatás után, így én sem tudtam sokáig, hogy nem eszik eleget. 3 hónaposan duplázta a súlyát. 3 hetesen 2800 gr volt, a hozzátáplálás miatt 4 hetesen már 3500 gr volt.
Az első hónapokban 1 kilót hízott havonta. most 8 hónapos, mostmár nem aggódok, hogy 7 hónapos kora óta csak 35 dekát hízott.
Én a helyedben kérnék kölcsön egy mérleget és próbaszopást végeznék 1-2 napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!