Elkezdenétek a kóstoltatást? Lányom 4hós múlt pár napja, és mikor eszünk előtte, látom, hogy érdekli, és nyammog. CSak anyatejet kap.
Na igen, ez jó kérdés. Babája válogatja. Mi hamar kezdtük, mert tápszeres volt javarészt a kisfiam.
Sokan azt vallják (köztük én is), hogy az anyatejes babának 6 hónapos koráig nincs másra szüksége. De az is tény, hogy nagyon sok babánál, akinél megvárják a 6 hónapos kort a kóstoltatás elkezdésével, nagyon nehezen fogad el bármit az anyatejen kívül.
Én a helyedben a köztes megoldásnál maradnék, 5 hónaposan már elkezdeném. Az nincs túl korán, sem túl későn.
Hát ez a baba hajlandóságán is múlik. Én lehet megpróbálnék neki kis almát-barackot banánt, nem azért hogy kiváltsa a teljes kajálást hanem csak hogy szokja a kanalazást. Én a fiammal hajszálra kivártam a 6 hót, és nem tudom ezért e de rendesen küzdöttünk, hetekig fogalma se volt mire való a kanál alig evett meg belőle pár kanálkával szóval nagyon lassan haladtunk és vérszegény is lett.
A lányom olyan mint amit írsz, nézi a kaját, cuppog nyammog:)) 5 hósan kezdtem kóstoltani most 6 hónapos múlt egy kajára már megeszik egy 150 -160 gramm körül és utána már csak kicsit cicizik. A többi evés csak cici természetesen, de nekem nagy megkönnyebbülés hogy nem lesz vele gond mint a fiammal volt.
a fiam 3 éves, ő csak 6 hónaposan kezdett kóstolgatni, és sajnos sokáig csak kóstolgatott, nagyon nehezen tudtam kiváltani egy szopit nála
a lányom most 4 hós, amint megjelennek az első hazai gyümölcsök azonnal elkezdem a kóstoltatást, de szopi kiváltását csak 7 hós kora után kezdem. naponta ellenőrzöm a meggyet, elég édes már - mert mi bizony ezzel fogunk kezdeni, aztán jöhetnek a barackok, répa és almák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!