Milyen hátrányai, mellékhatásai lehetnek a későbbiekben a korai bilire szoktatásnak?
De könyörgöm, azt értsd már meg, hogy azért, mert kereken 1 évesen még nem szobatiszta, még nem fogja fel a bili mibenlétét, és éjjel is bepisil, nem jelenti azt, hogy 5 évesen is be fog. Ahol ez előfordul, ott valami más lehet a probléma.
Egyébként tegyél fel egy körkérdést, hogy kinek hány évesen és hogyan lett szobatiszta a gyereke, és meglátod, hogy milyen sok gyerek a normál időben, minden gond nélkül (anélkül, hogy túl korán rá lett volna kényszerítve a gyerek) leszokott a pelenkáról. De nem érdemes erről vitázni, mert minden gyerek más, máshogy fejlődik, máskor érik meg dolgokra.
Például az én fiam 8 hónapos kora óta tök egyedül iszik, kiszolgálja magát, sok gyereket meg még másfél évesen is itatni kell. Ez tök ugyanolyan dolog, mint a bilizés-szobatisztaság.
Hát szerintem pont hogy nem modern dili a korai bilire szoktatás. Ugyanis amióta van eldobható pelenka, azóta lényegesen később lesznek szobatiszták a gyerekek. Régen, mikor mi voltunk kicsik, és naponta 8 kakis-pisis pelenkát kellett kézzel lötykölni, mosni, nem nagyon volt olyan 3 éves, amelyik még nem volt szobatiszta! Szerintem mindenki kérdezze meg a saját anyját, hogy mikor lett szobatiszta, és mikor kezdték bilire szoktatni, biztos vagyok benne, hogy a nagytöbbségnek két éves kor előtti időpont lesz a válasz!
És miért kell azt gondolni, hogy a 8 hónapos "erőltetik"?
Az én lányom 9 hónapos volt, és mindenáron a wc-re akart ülni, egész nap a bilijét hordozta! Mert nagyon tetszett neki, hogy mi is a wc-n ülünk! Nem erőszakkal ültettem rá! És voálá, 14 hónaposan szobatiszta lett!
Utolsó, akkor végül is egyetértünk, mert a legtöbb gyerek 1.5-2 éves kora között szobatiszta lesz. Néhány gyerek korábban, néhány gyerek később, de ők a kivételek.
Egy példa: az egyik ismerősöm gyereke 4és fél éves, Ismeri a színeket, a számokat (el is tudja olvasni a számokat), stb, kivételesen intelligens gyerek. És bepisil. Nem csak éjjel, nappal is. Nekem senki ne mondja, hogy ez nem a szülő hibája, mert az a gyerek, aki ennyire értelmes, nem hiszem, hogy nem képes szólni, h anya pisilni kell! Az anyja meg nem csinál semmit, fogja ráad egy tiszta pelenkát, és megy a dolgára.
4 és fél évesen pelenkázni, hát elég gáz.
Én is amellett voksolok, hogy jobb előbb, mint később, mindenki tisztában van vele, hogy 1.5-2 éves korukra lesznek szobatiszták a babák, kinek hogy, ehhez azért előbb-utóbb bilit vagy wc-szűkítőt kell keríteni. :)
Én a 13 hónapos anyukája vagyik, aki szomorúan nézi, ahogy a gyerkőce állva nyomja a ...-t, szóval emiatt mindenképpen veszek neki egy bilit, hogy legalább az oda menjen. Viccből egyszer ráültettük ruhában, le se akart szállni róla. :D Szóval el nem szaladna róla szerintem... Úgy is látom, mikor készül ki a csoda, pikkpakk ráültetem, lesz ami lesz. Az biztos, hogy nyáron nem hagyom pucéran szaladgálni, bugyi nélkül a világba, így amint látok bilit, veszünk, aztán ha jó kedve lesz a tökmagnak, kipróbáljuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!