Névválasztás: mi a véleményetek a Levente névről?
Elsősorban a Leventék szüleihez szól a kérdésem: milyen gyakran találkoztok más Levikkel? Ti miért ezt a nevet valasztottátok?
Hamarosan világra hozom a második kisfiamat. A névválasztás viszonylag hamar megtörtént, (bár voltak nevek amik nekem jobban tetszettek és voltak olyanok is, amik a férjemnek) egyedül a Levente volt a közös pont a két listában.
Az első gyermekünk neve Ábel. Noha ez is népszerű névnek számít, eddig nagyon ritkán találkoztunk nevrokonnal, viszont ahogy látom, a Levente a leggyakoribb név volt 2021-ben.
Mik a tapasztalatok?
Itt is Levi baba van :)
9 hónapos, ismerősi körben van egy 2 éves és egy már kisiskolás Levente, valamint a mindössze 6 fős babauszin is 2-en vagyunk a csoportban Levik :(
Elég gyakori lett sajnos valóban
Nekünk is Leventénk van ☺️ 14hónapos.
Nálunk a környezetünkben nem gyakori név.
Egy kis városban élünk, de itt is maximum 2 embert ismerek akit így hívnak viszont ők már felnőttek. :)
Szép név.
Kit érdekel mennyi van?
Nem értem. A statisztika mutatja, hogy gyakran adott név. Ez nyilván meg is mutatkozik a való életben is (én is sok Levente nevű kisfiúról tudok).
Ha téged nem zavar, hogy gyakori, akkor add. Jobban jár vele, mintha azért kapna csak valami abszurd hangzású nevet, mert az bezzeg ritka.
Nálunk kislány van, de ha fiú lenne simán adnám, nagyon tetszik.
Az ovis csoportjaban 1 Levente van, az uszodában is 1, a jatszótéren ahová sokan járunk egy sincs. Nem ismerek ezeken kívül Leventéket, az utcán, buszon, boltban sem hallottam még hogy anyuka Levizik, a környékünkön nem gyakori.
(Körénk a Zoék gyűlnek, lépten nyomon ezt a nevet hallom. )
Nagyon köszönöm a válaszokat és a tapasztalatokat, szuperek vagytok! 🥰 Nekem továbbra is nagyon tetszik a Levente, örülök, hogy rátaláltunk erre a névre 😊
A lassan két éves Ábel kisfiammal rengeteget járunk játszóterezni és közösségbe, de nem nagyon találkoztunk Levivel és Ábellel a környéken. Ettől függetlenül tudom, hogy baromi gyakori név.
A sors iróniája, hogy nekem ritka és különleges régi nevem van, egész életemben mindenki rácsodálkozott, hogy így hívnak.
Mindig is különleges nevet szerettem volna adni a gyerekeimnek, de sajnos nem találtunk olyat, ami a férjemnek és nekem is tetszett volna, viszont beleszerettünk a leggyakoribb nevekbe (Levente, Emma, Lili) 😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!