Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az anyaság boldogság? Vagy nem?

Az anyaság boldogság? Vagy nem?

Figyelt kérdés

30 évesen szültem. Most 4 éves a gyermekem. Őszintén?

Nagyon megszenvedtem ezt a 4 évet. Nekem az anyaság nem rózsaszín köd, hanem kő kemény meló.

A gyerek a mai napig felkel éjjel, földhöz vágja magát ha valami nem tetszik, visít stb. És kiskorában sem volt jobb a helyzet. Pedig csak egy átlagos kisgyerek. Nem rosszabb a kortársainál. Csak én vagyok elcseszett.

Sokan azt mondják akkor kezdődik az életed mikor gyereket szülsz.

Hát nekem kb akkor ért véget.

Igazából én nem is tudok szívből gratulálni annak akinek gyereke születik. A kisördög a fejembe azt mondja "na ez se tudta mit vállal"..

Ne kövezzetek meg, egyébként nagyon szeretem a gyerekem, megkap mindent, törődök vele stb.

Mert nem vagyok egy szemétláda, aki a saját lelki fogyatékossága miatt tönkretegyen egy kis lelket.

De ha visszamehetnék az időben, sose lenne gyerekem ez 100%...

2022. okt. 20. 14:55
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
33%
Mondjuk ha ennyire passzív anya vagy, nem csoda ha a gyerekkel baj van. Ne haragudj nem ítélkezés. De nekem másfél éves a lányom és ma picit kimerültebb vagyok és türelmetlenebb, akkor ő is egyből máshogy viselkedik.
2022. okt. 20. 20:43
 22/35 anonim ***** válasza:
56%

Mennyi optimista vélemény....

Én veled értek egyet. Nekem egy 2 évesem van, és nem sok pozitívumot látok az egész gyerekvállalásban. Mindig van valami. Születése után hasfájás, aztán jött a foga, az jó sokáig, aztán most hisztikorszak ezerrel. Most az van, hogy iszonyú okosnak hiszi magát, ide neki az oroszlánt is, semmit nem lehet neki megmutatni, rászólni, ha elesik, megüti magát (durván akár) letojja, legközelebb is ugyanazt a hülyeséget fogja csinálni. Idegesít, hogy mindent tönkretesz, mászik mindenhová, minden koszos a lakásban, és nem is lesz ez másképp még évekig. Ilyen baromságokat gondoltam a gyerekvállalás előtt, hogy jaj de jó lesz majd együtt játszani, de az az igazság, hogy egyáltalán nincs kedvem vele játszani. Utálok játszótérre járni. Elegem van, hogy mászik rám, rugdos össze vissza egész nap, lepihenni nem tudok. Volt olyan időszak, hogy éjjelente akár kétszer is felkelt, és addig tépett, amíg ki nem keltem az ágyból, és nem hordoztam őt addig, míg el nem aludt. Akkora idióta voltam, hogy elvállaltam őt, hogy hihetetlen, teljesen lenulláztam az életem. Odáig se volt egy nagy szám, de onnantól fogva végképp egy f*s, már bocsánat. És mindezt rengeteg pénzért. 13-asnál a pont! Neki legalább van esze.

2022. okt. 20. 20:56
 23/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem vagyok passzív anya, szoktam vele játszani, tény hogy nem szeretek de szoktam. Vagyis legalábbis próbálok.

Szoktunk sétálni, ilyenek.

Jó nyilván mikor átölel meg azt mondja engem szeret a világon a legjobban, az a legnagyobb boldogság abban a pillanatban.

Én is tényleg nagyon szeretem, csak egyszerűen annyira nehéz ez.

Valaki miatt 100%ban félretenni magad, valakit mindig magad elé helyezni.

Nem vagyok önző személyiség, de néha legszivesebben a másik oldalamra fordulnék mikor éjjel felkelt.

Vagy mese helyett filmet néznék este... Még ha családi akkor is...

Vagy pl elöl utaznék az autóban. Nem csak akkor mikor "megengedi".

Ugy érzem megszüntem létezni olyan módon mint régen, és lett egy zsarnok kis főnököm, akinek minden mozzanatát lesem feszt már 4 éve.

És ha belegondolok még mennyi van hátra, hát....

2022. okt. 20. 21:50
 24/35 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem sokan ráfeszülnek a nevelésre-értsd túlzott animáció-játszón is látom, hogy az az anya síkideg, aki 2 percenként ordít a gyerekre non-stop míg ott vannak, hogy szépen ülj, óvatosan csússzál, porold le magad, ne nyúlj ehhez-ahhoz, ne úgy szórd a homokot stb. Felnőttként is frusztrált leszek ezektől-na most képzelem neki milyen stressz a gyereknevelés és mennyire nem boldogság.

Csak úgy megy,ha nem állsz bele minden vitába a gyerekkel.

2022. okt. 20. 22:04
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem ülsz elölőre az autóban, nézel filmet rajtfilm helyett, vagy tanítod meg elemlámpát használni és fordulsz a másik oldaladra? 4 éves, nem kisbaba, egyáltalán nem kell a saját igényeidet mindig az övé mögé rabgsorolnod. Így nem is csoda, ha így érzrl.
2022. okt. 20. 22:42
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Igen fáj a hasa,aztán a foga, mindig valami baja van,éjszaka nekem 3-4-er is felkel és mégsem utálom ezt. Igen fáradt vagyok, Igen sokszor kiszaladnék a világból 5 percre és szeretnék végignezni egy filmet,de ennek ellenére szeretek anya lenni mert imádom amikor nevet, amikor örömet okozok neki a játszótéren, amikor átölel, amikor ízlik neki az étel amit készítek és szeretek vele játszani ,mert jó ennyi év után újra gyereknek lenni. Szeretek eljátszani a plüss figurával egy jelenetet, szeretek mesét olvasni gázszámla helyett ,szeretek mesét nézni újra,szeretek hintázni, szeretem hogy vele együtt rácsodálkozhatok a világra.

Szó se róla piszok nehéz,vannak percek amikor visszavágyom a régi életem,de ez igaz az élet minden szakaszára. Felnőttként hiányoljuk a kamaszkort,kamaszként a gyerekkort stb.

Off:24-est véletlenül lepontoztam,pedig nem akartam,bocsi.

2022. okt. 21. 00:33
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Te hagyod neki hogy zsarnok kisfőnök legyen,ezért érzel így.Nem kell folyton a nyomában lenni,és simán ülhetsz elöl az autóban pl.4 éves,neki hátul a helye,neked elöl,kész.Filmet is nézhetsz,nem is jó,ha este alvás előtt tv-t néz.Éjszaka se kell már felkelni vele.Alszotok mert sötét éjszaka van.Az a baj,hogy túlpörgöd,és te magad rangsorolod magadat alá.Hát így valóban nem boldogság. Lazíts már!Te vagy a felnőtt,te döntesz bizonyos dolgokban.Valamit biztos szeretsz vele csinálni, akkor csináld azt.Pl süssetek együtt,vagy gyurmázzatok,vagy rajzoljatok,sétáljatok,stb.Amit meg nem szeretsz,azt nem kell, eljátszik ő egyedül is.Nem kell folyton szórakoztatni.Én mondjuk kézműveskedni soha az életben nem tudtam vele,mert béna vagyok,cserébe kicsi korától túrázni járunk,és pl építőkockázni meg szeretek vele.Úgy van ahogy 24 írja,vannak olyan anyák,akik túlzásba viszik a folytonos felügyeletet,nem is csoda ha kívánnak.A másik:apa hol van?Soha semmit nem csinál a gyerekkel?
2022. okt. 21. 06:30
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Én 24 évesen szültem, most 4 éves, az első 2 évben én is ki voltam, hogy tönkre tettem az életem. Mióta dolgozok is, előléptettek és nem csak az anyaság van azóta sokkal jobb ill. már a gyerek is tök jó társaság. Keress valami pluszt az életedbe.
2022. okt. 21. 08:08
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez alapján, amit írsz, én is ugy gondolom, hogy mindenben neki engedsz, nem húzod meg a határaidat, aztán meg ráfogod az egészet. Pedig te vagy a felnőtt, neked kell a szabályokat meghozni. Ő csak él azon keretek között, amiket te alakítasz ki. Ha este te bekapcsolod a rajzfilmet, akkor azt fogjátok nézni, hát miért nem filmet teszel be? Miért nem ülsz előre, amikor akarsz, kicsit lehet, hogy sírdogál, és? Hosszú távon ez neki is fontos, hogy nem mindig az van, amit ő kitalál, és anya is ember. Ha te nem szabod meg a kereteket, pedig az a dolgod, és aztán meg ráfogod, hogy ő a zsarnok, azzal már most ásod a későbbi kapcsolatotok sírját, és az ő jövőbeli pszichológusszámlája is szépen növekszik...
2022. okt. 21. 08:45
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

"Valaki miatt 100%ban félretenni magad, valakit mindig magad elé helyezni."

Le leszek pontozva, mert nem vallom a mai "mindenben szolgáljuk ki a szent gyermeket, mert akkor leszünk jó anyák" című dogmát.

Nem kell magadat 100%-ban félretenni és ne hagyd, hogy a 4 éves zsarnokoskodjon fölötted. Te vagy a felnőtt, nem ő diktál.

Mikor voltál utoljára a pároddal kettesben valami programon a gyerek nélkül? Persze, hogy be vagy feszülve, mert gondolom a négy év alatt alig. Ekkora gyereket már nyugodtan rábízhatsz valakire, akár egész délutánra. Hetente menjetek el kettesben kikapcsolódni. Az én szüleim rendszeres jártak el este színházba, koncertre, esküvőre is nélkülem. Addig más rokon, barát megvacsoráztatott, majd lefektetett. Nem lettem idegbeteg és abszolút jó a szüleimmel a kapcsolatom.

Csak ma már szélsőséges vélemények azt nyomják, hogy te leszel a megtestesült sátán, ha képes vagy fél napra lekapcsolódni a gyerekről és maradandó, iszonyú károkat okozol neki. Holott ez nem igaz.

2022. okt. 21. 09:02
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!