Mivel lehet ösztönözni a babát hasaltatásnál?
3 hónapos piciről van szó, nagyon nem szereti a hasaltatást, és nem is nagyon próbálkozik. Gondolkozunk rajta hogy elmegyünk dévény tornára.
Nektek mi vált be, mi segített?
Jó kérdés, mert ugyanígy vagyunk.
Neked mennyit marad el hason?
Kinyomja magát? Emeli a fejét? Alkar támasz?
Az enyém sem szerette. Én mindig annyi időre tettem hasra, amíg elviselte. Ez az elején nagyon kevés idő volt, de idővel rájött, hogy ez jó dolog is tud lenni.
Anyósom ott bömböltette, hogy szokja, meg, hogy "munka van" és a dolgot meg kell csinálni. Én ennek semmi értelmét nem láttam. Nem lett ügyesebb és inkább kellemetlenebb volt utána hasaltatni.
Nálam voltak játékok is közbe. Pl. Megfordítottam az ágyon és a fejünk egy szinten volt és ott mosolyogtam gögyögtem neki, így amíg kacarászott elfelhtette, hogy most ez neki rossz.
Mindenféle kontrasztos meg színes könyveket tettem elé körbe, hogy legyen mit nézegetnie, az egész jól lekötötte. Meg kapott valakitől ajándékba egy olyan játszószőnyeget, amin volt egy ilyen kis állítható rész, amin volt tükör meg valami forgós-zörgős golyó meg ilyenek, és azokkal elszórakoztatta magát.
Eleinte olyan 2-3 perceket bírt csak hason lenni sírás nélkül, nem erőltettem a kérdést, a kezemben nagyon sokat volt és az is hasonló mozdulat, ha te ilyen ~120 fokos szögben hátradőlve vagy valahol és ő meg a te hasadon/mellkasodon hasal és beszélgettek meg énekelsz neki, akkor kb ugyanazt éred el, mintha a szőnyegen hasaltatnád, csak közben utálni se fogja. Nálunk ez volt a megoldás az első hetekben/hónapokban, miután kicsit jobban megerősödött, már a rendes szőnyeges hasalás is jobban ment és kevésbé ellenkezett érte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!