Ezt hogy oldjátok meg?
Mindenhol azt olvasom, hogy az éjszakai felkelést is meg kell osztani a szülők között, tehát ne mindig csak az anya keljen fel a babához.
Csakhogy a mi babánk 100% anyatejes, így kénytelen vagyok én felkelni, az apja sosem kel fel hozzá.
Szerintetek hülyeség, ha felkeltem pl pelenkázni a párom? Vagy engedjem ezt el?
Le is lehet fejni anyatejet és akkor cumisüvegből az apuka is tudja etetni -már ha nem féltek a cumizavartól- mostanában mindenhol ezt olvasom. Szerencsére nálunk mindent elfogad a baba (anyatejes és tápszer pótlást kap), úgyhogy nem feltétlenül alakul ki, de inkább szólok nehogy miattam romoljon el bármi. :)
Nálunk apuka adja a tápszer pótlásokat, a pelenkázást pedig mindketten minden napszakban csináljuk. A szoptatások utáni büfiztetést is át szokta venni a férjem ha tudja, illetve az esti altatásokat majdnem mindig ő szokta.
Az én babám tápszeres így egy egy estét tudott vele aludni az apukája de az különleges eset volt. Hét és fél hónapig 99,9% ban én aludtam vele. De én vissza tudtam még aludni vele Reggel és délután is le tudtam feküdni ha nagyon muszáj volt.
Nem akartam hogy rendszeresen a babával aludjon mert arra volt szükségem hogy napközben tudjon segíteni.
Most 8 hónapos és most már muszáj megosztanunk az éjszakákat mert már alig alszik napközben és folyamatosan talpon kell vele lenni.
Most úgy csináljuk h 5 napot én alszok vele, 5 napot az apukája és a hétvégéket megosztjuk.
Napi váltásnak szerintem nincs értelme mert akkor mindenki fáradt lenne :)
Fel nem keltettem volna. Annak semmi értelme nem lett volna, hogy ketten kínlódjunk, DE nem nyomtam vissza az ágyba, ha felébredt magától.
És felkelt. Az elején, amikor a vérszegénységtől hulla voltam, sokkal hamarabb.
Felkelt, pelenkázott, ha kellett és hozta hozzám szoptatni.
Az éjszakai kelést akkor lehet, de nem KELL megosztani, ha már nem enni kel fel a baba. Tehát nagyobb korában, amikor tudod, hogy nem éhes, nincs teli a pelus, csak éppen valamire felriadt, és ringatni kell, na akkor, ha apuka altatja vissza minden második körben, és anyuka tud addig pihenni, akkor az egy tök jó dolog.
3 gyerekünk van 4 és fél éven belül, volt egy időszak, amikor reggel megkérdeztük egymástól, hogy na, te hányszor keltél? És összeadtuk. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!