Ahol sok a nagyszülő és mindegyik unokázni akar, hogyan oldjátok meg?
Párom és az én szüleim is elváltak. Még csak félidős terhes vagyok, de már most van az összes leendő baromi lelkes /vagy vállalkozó vagy nem dolgozó ergo nagyon ráérő/ nagyszülőnek kábé 20 évnyi programja a gyermekünkkel, akit lehetetlen lesz magunkon kívül még 4 felé szakítani folyton.
Valahogy előre látom, hogy rajtam fog csattanni, hogy miért ide viszem miért nem oda, ha jön valamelyik akkor miért van ott a gyerek ha ő jön miért nincs itthon?- stb stb… És már előre frászt vagyok kapva a gondolttól, hogy az ő unokázós lelki békéjükre a mi idegrendszerünk fog rámenni :D vagy épp a jó viszony, amikor stop-ot fújok és mind havonta egyszer vethet rá egy pillantást.
Nekem olyan egyszerű volt ez gyerekként, volt egyszem fix nagymamám aki viszonylag közel lakott és hétvégente nála voltam, meg egy aki az ország másik végibe, azt meg látogattuk évente 2x. Nekem viszont fél órán belül lakik az egész pereputty.
Mar most jelezd h te/ti pontosan mit szeretnetek
Pl x eves korig nem aludhat senkinel sem
Havi 1x 2 ora latogatas
4 hetig nincs latogatas
Tulkeppen teljesen mindegy mi a szabaly ha igazsagos es kovetkezetesen betartjatok. Kozolni kell elore mindenkivel es azt is h egyenloen mindenkire ervenyes
Azt hiszed. 😂😂 Nálunk is minden nagyszülő baromi lelkes volt mikor terhes lettem. Anyósom még az elején jött. Mostmár hónapok óta nem látta a gyereket. Apósom ha mi nem megyünk a gyerekkel ő nem jön. Max 2-3 havonta egyszer eszébe jut. Egyedül az én szüleimmel van többet a fiam. Mondjuk ők se jönnek át sűrűn, de hívnak hogy elvinnék ide meg oda, nincs-e kedvünk ehez vagy ahoz. Náluk a fiam is imád lenni és ottaludni is szokott.
Egy szó mint száz: Majd akkor gondolkodj ezen, ha valós probléma lesz
Igaziból pont az lesz a levakarhatatlan akinek félni fogom odaadni pont ilyenek miatt. (anyám) Rólam sem tud leszakadni, ha egy héten nem találkozunk kétszer már mi bajom van vele, utálom őt, a párom biztos ellene hangol stb… már messzebb is költöztünk pont emiatt, hogy gyalog ne tudjon neki indulni de sajnos nem elég messze még mindig.
Na ő pl simán úgy hagyja a tűzhelyet miután levette róla a kaját és elmegy tévézni, a vasalót a hajvasalót szintén, volt hogy felrakott valamit főni és elment aludni, a hatalmas füstre keltek fel, még jó hogy egyáltalán felébredtek rá előbb, minthogy tűz legyen belőle. (52 éves nem 70)
Másik két nagyszülő veszettül láncdohányos, a lakásban vágni lehet a füstöt, a falak besárgultak a cigitől, konkrétan hányinger, nem szeretek átmenni, nem, nem szívesen hagynám ott a gyereket amíg én kényelmesen intézem a dolgaimat. Az utolsó a nem életveszély kategória, de a későbbiekben valószínűleg nem ők lesznek a leglelkesebbek a 4 közül, inkább csak a hétvégi látogatós kategória.
Nálunk is ez volt.
Utáltam, hogy jöttek babázni, akkor amikor épp ráértek, gyerek alvása felborítva, stb, és még engem tartottak fel a dolgomban, mert ha nagy kegyesen felajánlotta valamelyik, hogy tisztába teszi a babát, ott kellett állnom felette, hogy jól csinálja e.
Aztán pár hónap, és szerencsére eltűntek.
remélhetőleg tényleg csak a kezdeti láz ez, nem más. jó ötlet, ha előre megmondod nekik, hogy szólni fogsz, ha mehetnek látogatóba, de az első időkben még nem szeretnéd, mert covid van, a picinek 0 az immunrendszere, össze szeretnétek szokni, kicsit rendbe akarsz jönni.
az első időkben nem lesz azzal baj, hogy kire hagyd a gyereket meg ottaludjon stb. mert nyilván kivitelezhetetlen lesz még. később meg meglátod hogy mi lesz, akarják e majd egyáltalán. a láncdohányosok ha szóvá tennék hogy nem megyünk hozzájuk, megmondanám, hogy ne haragudjanak, de ilyen füstbe nem szeretnéd vinni a gyereket. ők mehetnek, de ti nem fogtok. anyukád ha szóvá teszi majd hogy nem hagyod vele a gyereket, az említett példákat nyugodtan mondd neki, hogy ezek miatt nem tartod elég felelőségtudatosnak. megsertodik? biztos. tulteszi rajta magát? igen, ha akarja tartani a kapcsolatot az unokájával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!