Miket szereztetek be az első hónapokra a babának? Mit éreztetek a legjobbnak?
babaszoba:
-bútorok:
babaágy
matrac + matracvédő, gumis lepedő (2 db)
körforgó
hálózsák, swaddle (2 db)
pelenkázó komód
gardróbszekrény
fotel
vendégágy
-pihenőszék
-dekorelemek
-pelenkakuka
-éjjeli fény
-Owlet rendszer
fürdetés, pelenkázás:
-kád + szűkítő rész
-vízhőmérő
-fürdőlepedő (2 db)
-pelenka, nedves törlőkendő
-nedves törlőkendő melegítő
-babakozmetikumok
-körömcsipesz, körömolló
etetés:
-textilpelenka (20 db)
-párna
-cumisüveg (2 db 150 ml + 2 db 260 ml)
-tápszer, babavíz
-sterilizáló, cumisüveg fertőtlenítő
séta, autózás:
-babakocsi
-pelenkázó táska
-pelenkázó alátét
-autóshordozó, isofix talpak
-hordozókendő (amíg picike), csatos hordozó
-autóba cumisüveg melegítő
-babatükör, napellenző az autóba hátra
egyebek:
-cumi
-játszószőnyeg
-babafészek
-fehérzaj készülék
-hinta
-etetőszék
-babatakaró
Ruhákat nem írtam tételesen, mióta tudjuk, hogy érkezik közénk, folyamatosan vásárolok neki, egy gyerekosztályt már nálunk is nyithatnék. :D
Egy barátnőm van, aki szintén kisbabás anyuka, így érdekelne, másoknak mi volt nagyon hasznos, főleg az elején! :)
Ruha, babakocsi, rugalmas kendo, kad, adamo hinta, babaobol, pelenkazo, jatszoszonyeg.
Ures szekreny adott volt, kisagyat kesobb akartunk venni, de vegul ez ki is maradt, annyira nem akart egyedul aludni.
Es kb ennyit vettem, ami ilyen nagyobb dolog, mind ki is hasznaltuk. Pelenkazot a mai napig is hasznaljuk (majdnem 2 eves), mert ott nyugton marad, amugy kergetni kell. Remelem amig pelenkas, addig nem novi ki 😂
Nyilvan ezen kivul meg volt sok aprosag, pl lazmero, ollo, furdeto, krem, textilpelenka, halozsak, ilyesmik. De nem vasaroltam magam tul, nekunk nem kellett abszolut.
Az első gyereknek kb mindent megvettem, mert annyi külföldi videót megnéztem, hogy úgy éreztem, hogy duplagéz babatakaró és pasztel színű biopamut kiságyforgó nélkül meg sem fog születni a gyerek.
3. gyerekkel terhesen ez a szűkített lista:
-ágy, 2 vízálló lepedővel
-egy jó felosztású szekrény, ami 10 éves korában is vállalható lesz
-éjjeli fény
-pihenőszék
-dekoráció
-20 db textilpelus
-autós ülés
-egy kényelmes táska, amibe sokminden belefér és sok rekesze van
-csatos hordozó (arra a 2 hónapra felesleges külön venni kendőt, úgyis állandóan felveszed, leteszed, és úgysem fogsz tudni semmit csinálni, ha rajtad van a baba)
-etetőszék (baromi sok helyet foglal, bőven elég 9 hónaposan megvenni)
-babatartó kádba
Körömvágásra a felnőtt olló jobb, cumisüveges cuccokat, sterilizálót elég akkor megvenni, ha biztosan tápszeres lesz, a játszószőnyeg alatt kemény a padló, egy kanapé vagy habtapi sokkal praktikusabb, vagy legalább alá tegyél valamit, a nedves törlőkendő melegítő csak kiszárítja a törlőkendőt, és amúgy nem kellemetlen nekik a szobahőmérsékletű törlőkendő, sosem láttam jelét, hogy összehúzódnának vagy libabőrösek lennének. A kifejezetten pelenka szemetes szerintem teljesen felesleges, a pisisnek nincs szaga, mehet a sima kukába, a kakisat meg egy percig nem akarom a házban tartani, igazából van pelenka tartó szemetes (basic fehér ikeás), de a bejárati ajtón kívül, és mindig kiürítjük, ha kint járunk. Baba kozmentikumokból nagyon nem ajánlom a Johnsonst, nagyon fini illata van, de az én bőrömet is kiszárítja. Inkább a gyógyszertári Bioderma, La Roche típusú, illatmenteseket, ha kifejezetten akarsz valamit, de amíg nem lesz kifejezetten koszos, saras, paradicsompürés, addig szerintem a tiszta víz tökéletesen elég, a legtöbb drogériás fürdetőnél jobb is. A takarót a babák 99%-a szíve mélyéig megveti, szerintem szintén felesleges, ha fázik, adj rá melegebb rucit.
A babafészek, hinta, vízhőmérő, szoptatós párna, fehérzaj szerintem nagyon egyéni, hogy kinek jön be, kinek nem, ha van pénz kipróbálni, akkor miért ne, de arra felhívom a figyelmed, hogy ez a hosszú lista, amit fent írtál, nagyon sok helyet igényel. Nekem a 90%-a megvolt ezeknek, és alig vártam, hogy megszabaduljak tőlük amint lehet, mert a 150 m2-es vadiúj, üres házunk tele volt minden baba sz@rral, ami az első 3 hónapban még nagyon édes, aztán utána nagyon gyorsan idegesítő lesz, mert nekimész a szekrény sarkának, ahogy próbálsz lavírozni az éjszakai sötétben a szoptatós fotel és az elektromos pihenőszék között. Ja, és még valami, ha több gyereket terveztek, ezek nem hosszú távú befektetések a többi babának is. Az első tönkre fogja tenni mindet. :D
3 gyerekem van. Nálam ez a lista:
➡️Kiságy, bele jó minőségű matrac-mindegyiknek újat vettem és mind kiságyban aludt.
➡️Légzésfigyelő-míg kiságyban aludtak használtam is.
➡️Pelenkázó komód
➡️Gumis lepedő+matracvédő
➡️Textil pelenka jó sok
➡️Ruhák
➡️Popsikrém
➡️Pelenka
➡️Törlőkendő
Nálunk nem cumiztak és szoptattam szóval cumisüveg 1db volt, amit ingyenes babacsomaggal adtak, azt sem használtuk. 🫣
Ami életmentő volt az a rezgő szék-nem tudom mi az oka, de mindháromnak tökre segített kakilni 🤣 és elektromos babahinta, ebben jókat aludtak.
➡️2db pléd-egy vastagabb egy vékonyabb
➡️Babakocsi
➡️Babakás állvánnyal+2db törcsi, fürdető
A te listád alapján írom.
-Babaágy. Van, kaptuk. Hasznos abban alszik.
-Matrac és társai. Nekem kókusz van, sok gumis lepedő vagy lepedő+matracvédő alátét.(Utóbbit tedd is bele, mert én valamilyen indíttatásból nem raktam, hisz még újszülött, azt a kis pisit úgyis bírja a pelenka... Hát, a pisit bírta is... Így első alkalommal felavatta az új matracot😭
-Forgó. Születése után vettem már. Életem legjobb vásárlása. Imádja. Még nem utaztunk el, de szerintem nélküle ki se tehetnénk a lábunkat. Legyen hozzá rengeteg elem, mert nagy elemzabáló. Nálunk világháború lenne, ha kifogyna és nem cserélném azonnal😁
-Hálózsák. Nyári gyerekként ezt alábecsültem. Utólag vettem. Legyen télre legalább kettő és nagyon nem mindegy, hogy milyen. Legyen biztonságos is, praktikus is, ne túl meleg, ne túl hideg stb.
- Komódom nincs, pelenkázó lap van a kiságyon, szekrényt vettem neki valót. Az addigi ottani ruhást átalakítottam játékos és könyves polccá.
- Fotel. Egyet bevittem és kineveztem szoptatósnak. Soha nem használtuk rendeltetésszerűen, de legalább heti 1x belerúgok és eltöröm a lábujjam
-Vendég ágy nincs. Vendégem sincs. Egy szobában alszunk, mindenki a saját ágyában.
-Pihenőszék. Van, rezgő. Már születése után vettem. Azt hittem, megváltás lesz. Maradjunk annyiban, hogy nem lett. Ha muszáj, elvan vele, de meglenne nélküle.
-Dekor nincs. Minden szafaris, de mindennek van funkciója.
-Pelenkakuka nincs. Sima pedálos kuka van, szuper illatú kukazsákkal. Tökéletesen zárja a szagokat, minden nap ürítem.
-Éjjeli fény nincs. Egy halvány égősor van a lámpánál. Senki nem érti, miért rózsaszín fiúnak, pedig egyszerű. A lámpa előbb volt, mint a gyerek🤣
-Owlet rendszer. Tuti nincs, mivel azt se tudom, mi az.
Na, ez nagyon hosszú, most többet nem tudok írni.
Na, folytatom.
-Kád. Örököltem tesómtól. Ehhez nincs állvány, mert nagyon stabil. Nincs is hozzá való, a lábamat lejártam. Földön akartam fürdetni, de császár lett. Esélytelen, szóval maradt az asztal. Ilyesmire is érdemes gondolni, hol, hogyan. Szűkítő a másik. Az enyémben gyárilag van, de én túlparáztam. Vettem bele babatartót. De mivel az enyém az eredeti szűkítő miatt lejtős kialakítású, a fele
kint volt a vízből, ami nem lenne baj, ha a másik feléből nem szivárogna át a víz. Így szerencsétlen gyerek a hideg, vizes vackon feküdt kint a vízből. 2 napig használtam. Amúgy kb.3hónapos koráig volt kényelmes. Én kaptam nagyobbat is, de ha egy, akkor inkább legyen nagy, normális, kivehető szűkítővel.
-Vízhőmérő van, jó. Az enyém mondjuk picit melegebben szereti, de ezt úgyis kitapasztalod, iránytűnek jó.
-Fürdőlepedő. Én törcsivel veszem ki, és a neve ellenére kifogóra rakom. Ez mondjuk mindegy, de én egy felkészítőn hallottam, hogy így legyen egyszerre kettő és jó ötlet. Amivel kiveszed, már tiszta víz lesz, jobb egy szárazra feküdni. Szóval ebből vennék még, de kivenni sima, bármilyen törcsivel is ki lehet. Illetve, én úgy sajnáltam még újszülöttként, hogy a kemény kádban fekszik, hogy amikor a babatartó megbukott, bele is raktam törcsit🤣 Már nem.
-Pelenka, popsitörlő egyértelmű, hogy kell.
-Nedves törlő kendő melegítő. A legnagyobb baromság amiről hallottam. Tipikus hogyan húzzuk le az első gyerekes hormongőzös anyukákat. Nincs, túléltük.
-Babakozmetikumok. Egyértelmű, hogy kell.
- Körömolló, csipesz. Úgyis csak az egyiket fogod használni, amelyik bejön. De ahhoz, hogy ez kiderüljön, kell mindkettő. Általában amúgy is készletben van, szóval tök mindegy. Én csak az ollót használom.
Újra én.
A listából ítélve tápszerezni akarsz. Ehhez nem tudok hozzászólni, én szoptatok. Előre nem vettem ehhez semmit. Úgy voltam vele, a termékmintas cumisüveg elég elsőre, meg kaptam mellszívót, ahhoz is volt. Nem használtuk, csak kipróbálta, de olyan keveset szerintem sose evett, ami azokba fér, szóval most vennék nagyot, ha hajlandó lenne bármit elfogadni belőle.
-Textilpelus kell. Minél több, annál jobb.
-Párna. Nem vettem, volt otthon csomó. Az egyikről kiderült, hogy amúgy szoptatós, csak nem tudtam. De arra azóta se használtam.
-Sterilizáló folyadékom van, meg kaptam egy mikróst is. Néha használom, hol ezt, hol azt.
-Kocsim nincs, ehhez se tudok hozzászólni. Babakocsihoz horog, amire táskát tudsz akasztani, nekem nagyon hasznos. Kivéve, ha csak a kocsiig mész vele. (A mózes rész használatánál nem férek a kosárhoz)🙄
-Hordozókendőm van(örököltem), nem használtam. Ha hordozni akarsz, télre hordozókabát kelleni fog. Ugyanitt eladó egy, én nem használtam🤣
-Cumi. Szintén nem vettem előre, volt egy halom a babacsomagokból. Miután elkezdte használni, vettem világítóst. Nagyon hasznos.(Lett volna, ha hajlandó lett volna használni, de akkor jött rá, hogy neki mégse kell cumi😂)
-Játszószőnyeg. Nem vettem előre, de tuti kell, szóval érdemes. 2 van, egyet vettem, egyet kaptam. Elengedhetetlen. Az se baj, ha több, jut más helységbe is. Nálunk egy az ő szobájában, egy a nappaliban. Ha nagy konyhám lenne, ott is tartanék.
-Babafészek. Nincs, de ha szülnék még, vennék.
-Fehérzaj készülék? Minek. Csinálok én olyan fehérzajt, amilyet csak akarsz🤣De őszintén, van youtube -on, de te is tudsz felvenni. Amúgy mi hallgattuk, semmi értelme nem volt. A gyerek túlordította, engem meg annyira idegesített, hogy legszívesebben földhöz vágtam volna a telefont😂(Lehet, a gyereket is idegesítette😁)
-Hinta. Nincs, de nem hülyeség. Egy elektromosat vennék.
-Etetőszék. Nagyon korai. Nekünk még nincs.(5 hónapos). Kis lakásban nagyon meggondolandó, milyen legyen. Én inkább szánok rá kicsit többet, de legyen praktikus.
-Babatakaró. Rengeteg van. Az egyik kommentelő tapasztalataval ellentetben, az enyém imádja. Éjjelre nem adok, de nappal sokat használja. Pihepuha. Imádja gyűrögetni.
Ami még van és nekem nagyon fontos: légzésfigyelő és kamerás bébiőr. Meg már habtapi is.
#5,7
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!