Mikorra szereztetek meg nagyjából mindent az első babának a családban?
37 hetes vagyok. A második babával.
A gyerekszoba nincs kész,mert tavasszal hozzáépítünk a házhoz és addig felesleges megcsinálni. A hálónkban lesz a bölcsője. A babának 28 hetesen kezdtem el vásárolni. Mostanra már minden megvan. Csak pelenkát kell vennem. Már mindent átmostam és elpakoltam. Igaz a bölcsője pont ma jött meg. Azt halasztgattuk nem tudtunk megegyezni, hogy milyet vegyünk. 😊 A kórházi szettünket már 30 hetesen összeraktam mert az első terhességem problémás volt inkább felkészültem. Kicsit elhúztam a vásárlást de az a lényeg mostanra minden megvan.
Kb 2 hetes volt a baba
(a szülés napján kezdtünk költözni)
Születése előtt 2-3 héttel vettünk mindent meg.
Nem akartam elhúzni, hogy minden felesleges cukisagot megvegyek végül :D hát ez nagyjából sikerült is. (Mi nem nagyon kaptunk a rokonsagbol semmit)
Mi a 34. héten lettünk készen tényleg mindennel.
A férjem családjától a 2. trimeszter elején kaptunk 2 zsáknyi használt gyerekruhát, aminek én nagyon örültem, amíg ki nem nyitottuk a zsákokat... Úgyhogy végül vettünk inkább neutrálisabb ruhákat, amiket majd a következő gyerekünk is tud használni, akkor is, ha fiú lesz (most kislányt várunk) és akkor nem kell mindenből újat venni megint.
Amúgy 17. hét körül kezdtünk el vásárolni szép lassan.
24-25. héten írtam össze, hogy pontosan mit is kell vennünk még, úgyhogy onnantól többet és céltudatosabban vásároltunk.
A 30. héten készítettük el a babának a helyét. Aztán még mindent elrendeztünk, kitaláltuk, hogy mit és hol fogunk tárolni, meg még a listán lévő pár dolgot megvettük.
Múlthéten (34. héten) mostam mindent ki, húztam fel az ágyára a lepedőt, akkor pakoltuk be a szüléshez szükséges dolgokat is. Úgyhogy mostmár nem kell semmit se csinálnunk, tényleg.
De örülök, hogy megcsináltuk ezeket akkor, mert most már a 35. héten nagyon nehezen mozgok és állandóan fáj mindenem, meg ugye ki tudja, hogy mikor fog megszületni a baba és akkor már nem szeretnék ezen kapkodni. :)
32. hét, nagyrészt megvagyunk, kell még pár apróság, és a ruhák mosása is vissza van.
A rokonságból rengeteg dolgot megkaptunk, amit nem, azt is nagyrészt használtan, szép állapotban szereztem be.
A szobát a 30. héten csinálták meg, húgom akkor ért rá mintát festeni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!