Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tökéletes állapotú ruhát...

Nem tökéletes állapotú ruhát gáz továbbadni?

Figyelt kérdés
A babám 5 hónapos, szóval nem agyonhasznált ruhákra kell gondolni, de vannak amik a mosásban ennyi idő alatt is megkoptak egy kicsit. Különszedtem ezeket a ruhákat a szebb kinőtt ruháktól (amiket elteszek az esetleges kistesónak vagy rokon kisbabáknak), és arra gondoltam, hogy leadom a védőnőnek, hogy adja oda rászoruló családoknak. Szerintetek kellemetlen ilyen ruhákat továbbadni? Amúgy van köztük tökéletes állapotú is, amit kaptunk és simán nem tetszett vagy nem találtam praktikusnak.

2022. szept. 30. 13:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
30%
Én örültem volna a foltos ruháknak is, de mi nem kaptunk senkitől semmit. Használtan vettem csomagokat. Senki nem ellenőrzi, hogy a gyerek az első viselője e vagy sem. Mi a foltos lyukas darabokat is elraktuk tesónak. Arra, hogy itthon beleássa magát a homokozóba, tökéletes lesz, kimenős szép ruhát majd kap külön.
2022. szept. 30. 14:37
 12/23 anonim ***** válasza:
31%
Nézőpont kérdése. Én soha nem adnék le olyan ruhát adományba, ami egy kicsit is foltos, kopott, kinyúlt nyakú, bolyhos, fakult. Nálunk az ilyenek mennek ruhagyűjtő szelektívbe. Ha adományozol, tiszteld meg azzal a másikat, hogy nem a gázabb állapotú cuccot adod, nekik úgyis jó a kicsit szarabb is, mert rászorul alapon.
2022. szept. 30. 14:40
 13/23 anonim ***** válasza:
57%

"Ha adományozol, tiszteld meg azzal a másikat, hogy nem a gázabb állapotú cuccot adod, nekik úgyis jó a kicsit szarabb is, mert rászorul alapon."

Hát ne haragudj, de aki még annyit sem teremtett meg a gyerekvállalás előtt, hogy pár csomag használt ruhát ki tudjon fizetni a gyereknek, az ne válogasson. Magát alázza meg azzal, hogy a minimumot sem tudja adni a gyereknek.

2022. szept. 30. 14:47
 14/23 anonim ***** válasza:
68%

13!

Olyan jó, hogy te a jövőbe látsz és ítélkezel gond nélkül. Tudod, pl Ukrajna se tervezte vagy látta előre, hogy Putyin megtamadja. A terhesen özvegyen maradt nő se tervezte vagy látta előre, hogy elveszti a férjét. Európa lakosainak egyike se tervezte vagy látta elore a horror szintű gáz ár növekedést. Te természetesen ezt mind előre tudtad és láttad, ugye, te tökéletes lény.

2022. szept. 30. 14:51
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
13, erre mondják azt, hogy mondott is valamit, meg nem is. Hogy jön az adományozáshoz, hogy relativizáljuk, ki mennyire szorul rá? Máskülönben a ruhát a gyerek kapja, akitől független, hogy a szülője felelőtlenül vállalta.
2022. szept. 30. 14:51
 16/23 anonim ***** válasza:
78%

Hú, ember, szerintem itt nem ukrán megtámadott családok kapják a ruhákat, amiket leadunk, meg nem is egyedül maradt özvegyek (bár szerintem nem kell előre látni ahhoz, hogy mindenki tudja, sajnos bárki meghalhat akár holnap, ezért akkor kell gyereket vállalni, ha egyedül sem halnak éhen).

Legyünk már őszinték, az itthon leadott ruhák sokgyermekes kisebbségi családokhoz kerülnek, akiknek cigire mindig telik, gyerekruhára nem. Felesleges ez a mellébeszélés.

"Máskülönben a ruhát a gyerek kapja, akitől független, hogy a szülője felelőtlenül vállalta."

Hát egy pár hónapost, pár évest aztán biztos érdekel, milyen állapotú ruhában játszik otthon. Ha az én gyerekem nem hal bele, hogy nem tökéletes állapotú ruhát kell tönkrevágnia, gondolom másé sem fog.

2022. szept. 30. 14:58
 17/23 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem nem gáz, kislányom örökölt több helyről is, volt ahol nagymama elkezdte válogatni, hogy jajj, ennek kinyúlt a gumija, akkor azt kidobja. Mondtam neki, hogy eszébe se jusson, 2 perc új gumit húzni bele. Nem vagyunk olyan anyagi körülmények között, hogy ne tudjunk ruhát venni a gyereknek, de kifejezetten örülök ha örököl valahonnan, mert így a ruhára szánt összeget olyan élményekre tudjuk fordítani, ami a gyereknek is fontos. (lassan 2 éves, ezeket már tudja értékelni)
2022. szept. 30. 14:58
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi a ruháink 90%-át örököljük, 5%-ot nagyszülők vesznek kb., a maradékot meg mi. Namost a 90% az olyan irgalmatlan mennyiségben zúdul ránk, hogy én is ki szoktam válogatni a nekem tetszőket és praktikusokat és azokat használjuk, a többit eltesszük és majd a tesónál is átnézem (főleg ha ő fiú lesz) és/vagy továbbadjuk.

Kimoshatatlan foltosat, szakadtat nem adományoznék tovább, de ezeket igen, hiszen semmi bajuk. Pl. mi kaptunk bolyhosokat is. Leboholytalanítottam és kész. Mi baja lesz tőle a gyerekemnek? A saját szabadidőmet is leszoktam időnként, nem dobom ki, csak ha már vállalhatatlan állapotú.

Bár mi is megtehetnénk, hogy mindenből újat vegyünk, én is nagyon örülök az érkező ruhacsomagoknak. Csomó időt, pénzt, utánajárást megspórol az ember.

Helyi kórház szülészetét/gyermekosztályát is megkérdezheted, hogy kell-e nekik. Vagy a vöröskeresztet, esetleg egy szimpi egyházat mondjuk.

2022. szept. 30. 15:18
 19/23 anonim ***** válasza:
66%
18, én is erről beszéltem, hogy nem használt, de jó állapotú ruhák továbbadományozásával van a gond, hanem azzal, hogy egyesek a maradék kimoshatatlan foltos, szakadt, kinyúlt, egyszóval szarokat simán lepasszolják és eme tettüket úgy viselik mint egy koronát, mondván mekkora jófejek. Holott csak szabadulni akarnak tőle, hiszen lom es fel sem fogják, mekkora bunkók. Nem mindenkinek volt gyerekszobája. És nem, a gyerekemre itthon sem adok okádék ruhát jatszósnak, mivel szeretnék belőle igényes embert nevelni.
2022. szept. 30. 18:06
 20/23 anonim ***** válasza:

19# Oké, de ezek az emberek nemcsak gyerekruhában gondolkoznak így és SZERENCSÉRE a szervezetek veszik a fáradtságot, hogy átválogassák a leadott cuccokat, ha tehetik.

Pl. 10 éve a nagy árvizes időszakban a vöröskeresztnek önkenteskedtem és többek között ezzel is foglalatoskodtam. Azt mondták úgy válogassunk, hogy amit mi is felvennénk/ráadnánk a gyerekre, azt ebbe a kupacba, ami géprongynak jó lesz, azt abba, ami kuka, azt amabba. Azt már csak félve teszem hozzá, hogy egy tornateremnyi ruha gyűlt így össze, aminek jó nagy része kuka lett, illetve végül feladtuk és elment bálás ruhának a maradék... Ennek valóban semmi értelme.

Én, ha tudom, hogy saját foltos a ruci, akkor még ráadom a gyerekemre, előfordul. De más összeböfizett ruháját nem szívesen adom rá.

Node más a foltos/szakadt ruha kategória, meg más a bolyhos, ami kezelhető. Az, hogy picit megfakult mondjuk engem nem zavar, így szintén továbbadnám. Szóval mindenkinek magából kéne kiindulni, igen... nem hulladéklerakónak tekinteni az adományozást, ez tény. :)

2022. szept. 30. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!