Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha túlsúllyal (89kg) esek...

Ha túlsúllyal (89kg) esek teherbe, akkor a baba is nagy súllyal fog születni?

Figyelt kérdés
Apuka is testes, bár ő magas is a súlyához (100kg).
2010. szept. 26. 11:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ez egyaltalan nem biztos,a baba sulya nem attol fugg,hogy te tulsulyos vagy-e vagy sem...egyszer a discovery-n lattam,hogy egy 200 kg folotti nonek szuletett egy 3000 gramm koruli gyermeke,ami teljesen normalis testsuly egy ujszulottnel.
2010. szept. 26. 11:43
 2/13 anonim ***** válasza:

nem biztos, ekkor súlynál már nem szabad hízni a terhesség alatt, vagy is 90 fölé nem szabad menni. ez azt jelenti hogy fogysz a terhesség alatt. szerintem mindenképpen dietetikussal kellene beszélni a teherbe esés után egyböl.

mivel a terhességi cukorbetegségnek nagy a veszélye ezért még inkább.

az hogy mekkora lesz a baba azt a placenta dönti el és ez genetikai kérdés. nagyon sok igen vékony nönek nagy babája születik, és nagyméretü szülöknek meg normál.

de ha terhes vagy mindenképpen konzultálj rendszeresen dietetikussal.

2010. szept. 26. 11:44
 3/13 anonim ***** válasza:
Nekem is normál súlyú babám született, pedig több voltam mint te. Az első két trimeszterben fogytam 3 kg-t, az utolsóban híztam 7-et. A kicsi 3460-al született. Semmi gond nem volt a terhességgel.
2010. szept. 26. 11:46
 4/13 A kérdező kommentje:
És hogyan tudok terhesség alatt fogyni, vagy egyszerűen csak nem hízni? :)
2010. szept. 26. 11:47
 5/13 anonim ***** válasza:
Szia, én is nagyobb súllyal estem teherbe, a 19. hétig hánytam, lement 5 kg, a végére visszajött ez plusz még 4 vagy 5, amikor kijöttem a kórházból 4 kg-val voltam kevesebb, mint teherbeeséskor. A baba 3300 gr lett.
2010. szept. 26. 12:23
 6/13 anonim ***** válasza:
82 kg voltam, mikor teherbe estem, 99 kg, mikor szülni mentem. A babám 4100 grammal született, de szerintem ez nincs összefüggésben az anyuka súlyával. Szülés után egy héttel 83 kg voltam, most meg megint 82.
2010. szept. 26. 13:24
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia! Én is épp 89 kg voltam, amikor terhes lettem, összesen 7kg-t híztam (egyébként én is alacsony vagyok). A baba sem volt nagy, 2850 gramm és 51cm, viszont majd 3 héttel korábban született, az igaz. A te súlyodnak és a baba születési súlyának ilyen szinten szerintem nincs köze egymáshoz.

Én nem diétáztam, csupán nem zabáltam magam tele, nem ettem kettő helyett.

2010. szept. 26. 13:50
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Akkor remélem nem lesz gond. És jó lett a cukorterhelés eredményetek?
2010. szept. 26. 14:13
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 68kg voltam mikor terhes lettem, aztán 92kg-val(!!) mentem szülni. A kisfiam 4240grammal és 53cm-vel született. Semmi köze nem volt ahhoz, hogy én iszonyat sokat híztam annak, hogy a babóm ilyen nagy lett. Én végig rengeteg vasat szedtem, mert borzasztóan vérszegény voltam, attól lett ilyen nagy babám. Ja és természetes úton szültem meg nem császárral. Nekem a terheléses cukrom kitűnő lett!!!!

Jó babavárást!!

Amúgy ne törődj a súlyoddal, majd lemegy, élvezd a terhességet!!! Jaj úgy irigyellek!!!!!!

2010. szept. 26. 14:22
 10/13 anonim ***** válasza:
13:24 vagyok, nekem is majd' 3 héttel született korábban a kisfiam. A vércukrom nekem is okés volt, pedig anyának terhességi cukra volt velem (kb. 60 kilósan), és azóta is kettes típusú cukorbeteg, lassan 30 éve.
2010. szept. 26. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!