Ha túlsúllyal (89kg) esek teherbe, akkor a baba is nagy súllyal fog születni?
nem biztos, ekkor súlynál már nem szabad hízni a terhesség alatt, vagy is 90 fölé nem szabad menni. ez azt jelenti hogy fogysz a terhesség alatt. szerintem mindenképpen dietetikussal kellene beszélni a teherbe esés után egyböl.
mivel a terhességi cukorbetegségnek nagy a veszélye ezért még inkább.
az hogy mekkora lesz a baba azt a placenta dönti el és ez genetikai kérdés. nagyon sok igen vékony nönek nagy babája születik, és nagyméretü szülöknek meg normál.
de ha terhes vagy mindenképpen konzultálj rendszeresen dietetikussal.
Szia! Én is épp 89 kg voltam, amikor terhes lettem, összesen 7kg-t híztam (egyébként én is alacsony vagyok). A baba sem volt nagy, 2850 gramm és 51cm, viszont majd 3 héttel korábban született, az igaz. A te súlyodnak és a baba születési súlyának ilyen szinten szerintem nincs köze egymáshoz.
Én nem diétáztam, csupán nem zabáltam magam tele, nem ettem kettő helyett.
Szia!
Én 68kg voltam mikor terhes lettem, aztán 92kg-val(!!) mentem szülni. A kisfiam 4240grammal és 53cm-vel született. Semmi köze nem volt ahhoz, hogy én iszonyat sokat híztam annak, hogy a babóm ilyen nagy lett. Én végig rengeteg vasat szedtem, mert borzasztóan vérszegény voltam, attól lett ilyen nagy babám. Ja és természetes úton szültem meg nem császárral. Nekem a terheléses cukrom kitűnő lett!!!!
Jó babavárást!!
Amúgy ne törődj a súlyoddal, majd lemegy, élvezd a terhességet!!! Jaj úgy irigyellek!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!