25 hetes vagyok.3 napja folyamatosan dagadt a bokám. Nem vizesedés, de akkor mi? És miért? Mit tehetek ellene? Első baba,35 éves múltam, és 15 kg túlsúllyal kezdtem a terhességet.
Nekem akkor dagadt a bokám, (még baba előtt) amikor keveset ittam és tartotta a szervezetem a vizet. Akkor a megoldás a sok folyadék volt.
Most 21 hetes vagyok és még nem dagad, holott nem is iszom sokat.
Ez vizesedés!! Nem kell, hogy bennmaradjon az ujjad. Nekem a 16. héttől van, most a 39. hétben járok és nem változott semmit, próbáltam só- és fűszerszegény diétát tartani végig, de ha egy kicsit kevesebbet pihenek, többet mocorgok, akkor ugyanúgy bedagad. Egész nap, ha csak tehetem felpolcolom, éjszaka én is buci párnát rakok a bokám alá, ugyanúgy mint az egyik válaszoló, így reggelre egy kicsit lemegy. Én is 2 számmal nagyobb csizmát hordok és gyógyzoknit, mert minden szorít. Volt olyan, hogy teljesen eltűnt a bokám (ülőmunkát végeztem) estére és nem bírtam talpra állni, borogatni kellett hideg törölközővel. Többek között ezért sem tudtam az utolsó 3 hónapban dolgozni.
Ami nagyon fontos, hogy folyamatosan ellenőrizni kell a vérnyomásodat és a vizelet-fehérjét a toxémia miatt. Nekem még ennyi vizesedés mellett is rendben van, most már minden héten nézik.
Az előttem szólókhoz csatlakozva csak azt tudom mondani, hogy a felpóckolás sokat segíthet. Emellett egyél sok almát, mert az természetes vízhatjtó, de ugyanilyen hatása lehet a bioalmaecetnek is. Én mondjuk egy jódos vizet iszom, aminek szintén ilyen hatása van, és úgy tudom, hogy a Schüssler sók között is van olyan, ami erre hat, és terhesen is ehető.
Mindemellett a jobb vérkeringés miatt fontos a mozgás is, tehát legalább sétálj sokat, a dagadás nem a mozgás miatt, hanem az ülés, vagy álldogálás miatt lehet fokozottabb.
Mnden jót!
(35. hetes mami)
Első vagyok.
Nekem só és fűszermentes diétát írt ki a doki, és próbálom betartani több -kevesebb sikerrel, de van ahol azt mondják, hogy ez nem befolyásolja......szóval döntsd el melyiket választod.
Köszönöm a válaszokat, már nyugodtabb vagyok.
Ma nagyon sokat kellett járnom gyalogosan, most alig van megdagadva a bokám.
Vettünk almát, és mivel napi 4 almát képtelen vagyok megenni, megcsináljuk almalének.
A sót nagyon szeretem, de ahol tudok vigyázok.
Könnyű szülést a 39 hetes kismamaának, mindnyájatoknak boldog babavárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!