Mikortól és meddig szokás terhességi- és babanaplót vezetni?
Ha vezettél napi szinten vagy heti szinten?
Milyen témákról írtál bele jellemzően? - azon kívül hogy fontos dolgokat aznapi eseményeket.
Baba állapota, mama állapota is?
Olyan tekintetben bánom, hogy nem írtam ilyet (mert hülyeségnek éreztem), hogy hamar felejt az ember. Többnyire a szép és jó és vicces része marad meg.
Most vagyok terhes a másodikkal, megmaradt, hogy mitől voltam rosszul az elsőnél, és nem törvényszerű, hogy most is így lesz, de rá kellett jönnöm, hogy sokmindent elfeljtettem, pedig terhességem alatt folyamat azt éltem meg, mintha minden héten egy idegen testben ébrednék annyira valtozott minden.
A gyermekágyas rész pedig azért hasznos (már akinek van ideje olyankor) mert tudod dokumentálni, hogy valóban milyen nehézségeid voltak. Amik kesőbb esetleg a te gyerekednek is hasznos lehet.
Az olyan naplónak nem látom sok értelmét, ahol mint valami magasság követő jegyzes leírod, mi volt az első szava, mikor fordult meg, mikor járt... ilyet vezettek rólam, de semmi személyes nincs benne a puszta tényszerűségen. Pedig az hasznosabb lett volna ha ebbe a naplóba ott van anyám is, ő hogy kűzdött meg az anyasággal.
Babanaplót kaptunk, úgy töltöm, amilyen időszakokra az szól. Van benne havi "jelentés" féle. Hogy alszik, milyen az étvágya, miket tud már, plusz van fotónak hely.
Vannak oldalak első autós utazásról, első sétáról, nyaralásról, karácsonyról, stb. Ezeket is töltögetem. A középiskolás ballagás az utolsó mérföldkő benne, persze egy éves kora után egyre ritkulnak már ezek. Én szeretném majd átadni a kislányomnak egyszer 18+ éves korában.
Én terhesnaplót nem vezettem. Egy kis 5 oldalas bejegyzést írtam még félidőnél, hogy mik a bennem kavargó érzések, hogy viselem, mik a kihívások. Ha lesz még késztetésem, írok. De ezt inkább csak magamnak, meg nem napló, hanem összegzés.
Babanaplót szeretnék majd vezetni. Mikor mozgott, mikor beszélt, első szavak, nagyobb események. Ez szerintem olyan dolog, amit később akár a gyerek is szívesen nézeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!