Adnátok a babátokra használt cipot?
az enyém még csak 8 hónapos, a ruháinak 90%-a turis, bababörzés, vagyis használt. még nem jár, de cipőt biztosan újat fogok neki venni, és nem kínaisat. nem telik ugyan tizenezres márkás cipőre, de azért nem akarom a legsilányabbat sem megvenni. nem vagyunk gazdagok, de ezt azért kiszorítom a költségvetésből!
ez a pár év nagyon fontos a láb fejlődésének szempontjából, nem akarom rossz cipőkkel elrontani. ilyen kis zoknis babatutyija van több is használt, de cipőből inkább az új! és nem a gomba és hasonló szennyeződések, hanem a kitaposás miatt gondolom így.
Férjem ortopédus, az új cipőkre esküszik... meg persze a mezítlábra! :) Azt tudtad, hogy két éves kor felett fel lehet iratni ortopéd cipőt a gyereknek, amit méretre gyártanak, általában olcsóbban, mint a márkásakat, és szuper jók? Érdemes felkeresni egy gyerekortopédust ezügyben.
Amúgy szerintem is lehet másodkézből cipőt venni, ha tudod, hogy nem használt, vagy egyzser-kétszer volt a gyerek lábán. Nekünk is volt örökölt cipőnk, családon belül, amit nem használtak.
Interneten nem vennék cipőt, még ha új, akkor sem, mert mindenképpen próbálni kell a gyerek lábára. Hiába 500 ft, ha nem fér bele a lába, vagy nem tartja a bokáját, többet árt, mint használ.
A jó cipő szerintem 1. bőr kívül belül, 2. jól hajlik a talpa, 3. tartja a bokát, 4. nem dől be benne a pici lába, 5. nincs kijárva egy picit sem
Én amúgy legtöbbször Elefanten-t veszek neki (Deichmann), de láttam nagyon jókat Falcon márkájúból és Redleafből is.
Szerintem nem a cipőn kell spórolni, de ha valakinek mázlija van, és kikap egy-egy jó vételt másodkézből, akkor már megérte elmenni a bababörzére :) amúgy a ruhák nagy része nálunk is turis...
Én is az új cipőre esküdtem, amíg bele nem gondoltam, hogy ha jön a második baba, akkor neki nem tudunk majd megint 8-10 ezer forintért új cipőt venni, sokan vannak ezzel így és mégsem csámpás minden családban a második, harmadik gyerkőc. Tényleg meg kell nézni mennyire használt, milyen állapotú...olvastam egy cikket mostanában, hogy mennyire túl van misztifikálva a cipőkérdés, pont egy lábra specializálódott gyógytornász válaszolt kérdésekre. Érdemes elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!