Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adnátok a babátokra használt...

Adnátok a babátokra használt cipot?

Figyelt kérdés
13 hos a fiam,az eddigi cipoit ujjan vettem,márkásat.Most hogy kozeleg a tél,elgondolkodtam,hogy vennék téli cipot neki használtan,hisz ugysem leszunk sokat kint a hidegben és 1 cipo nem elég neki.Otthonra uj szandált vettem neki.TI hogy oldjátok ezt meg?
2010. szept. 25. 16:53
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
78%

az enyém még csak 8 hónapos, a ruháinak 90%-a turis, bababörzés, vagyis használt. még nem jár, de cipőt biztosan újat fogok neki venni, és nem kínaisat. nem telik ugyan tizenezres márkás cipőre, de azért nem akarom a legsilányabbat sem megvenni. nem vagyunk gazdagok, de ezt azért kiszorítom a költségvetésből!

ez a pár év nagyon fontos a láb fejlődésének szempontjából, nem akarom rossz cipőkkel elrontani. ilyen kis zoknis babatutyija van több is használt, de cipőből inkább az új! és nem a gomba és hasonló szennyeződések, hanem a kitaposás miatt gondolom így.

2010. szept. 25. 17:53
 12/36 anonim ***** válasza:
74%

Férjem ortopédus, az új cipőkre esküszik... meg persze a mezítlábra! :) Azt tudtad, hogy két éves kor felett fel lehet iratni ortopéd cipőt a gyereknek, amit méretre gyártanak, általában olcsóbban, mint a márkásakat, és szuper jók? Érdemes felkeresni egy gyerekortopédust ezügyben.

Amúgy szerintem is lehet másodkézből cipőt venni, ha tudod, hogy nem használt, vagy egyzser-kétszer volt a gyerek lábán. Nekünk is volt örökölt cipőnk, családon belül, amit nem használtak.

Interneten nem vennék cipőt, még ha új, akkor sem, mert mindenképpen próbálni kell a gyerek lábára. Hiába 500 ft, ha nem fér bele a lába, vagy nem tartja a bokáját, többet árt, mint használ.

A jó cipő szerintem 1. bőr kívül belül, 2. jól hajlik a talpa, 3. tartja a bokát, 4. nem dől be benne a pici lába, 5. nincs kijárva egy picit sem

Én amúgy legtöbbször Elefanten-t veszek neki (Deichmann), de láttam nagyon jókat Falcon márkájúból és Redleafből is.

Szerintem nem a cipőn kell spórolni, de ha valakinek mázlija van, és kikap egy-egy jó vételt másodkézből, akkor már megérte elmenni a bababörzére :) amúgy a ruhák nagy része nálunk is turis...

2010. szept. 25. 21:02
 13/36 anonim ***** válasza:
61%
Mi se állunk vmi fényesen, ruhát vettem már teszveszről, ismerősöktől használtan.DE!!!! A cipő az, amin nem spórolunk és egy percig sem gondolkodom, h újat v használtat vegyek. Viszont kisfiam cipőit, szandijait el fogom adni, kipótolom és abból fogok neki ismét újat venni. De ez az én "dilim", mki úgy csinálja ahogy akarja.
2010. szept. 26. 00:02
 14/36 A kérdező kommentje:
Nálunk nem az a helyzet,hogy nem vehetném meg,csak azt gondoltam,hogy vennék neki 1 cipot ujjat valamilkyen jobb minoségut,hotaposot,és eggyet csak otthonra.Meg azt gondoltam,hogy télen ugysincs a gyerek lábán olyan sokat a cipo,mert jo ha 1 orát kivisszuk a hidegbe,a tobbit meg bent vagyunk a házban.
2010. szept. 27. 08:15
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Én is az új cipőre esküdtem, amíg bele nem gondoltam, hogy ha jön a második baba, akkor neki nem tudunk majd megint 8-10 ezer forintért új cipőt venni, sokan vannak ezzel így és mégsem csámpás minden családban a második, harmadik gyerkőc. Tényleg meg kell nézni mennyire használt, milyen állapotú...olvastam egy cikket mostanában, hogy mennyire túl van misztifikálva a cipőkérdés, pont egy lábra specializálódott gyógytornász válaszolt kérdésekre. Érdemes elolvasni.

[link]

2010. szept. 27. 08:25
 16/36 anonim ***** válasza:
90%
Én is ráadom most a harmadik gyerekemre is a használtat, a gyerekeim lábán volt, nincs széttaposva, van, amit csak kétszer használt, és bejött a rossz idő. Olyan szandál, mintha a bolt polcáról emeltem volna le. Teljesen jó állapotban van. Barátnőmtől is kaptam Elefanten és Skippy cipőket, teljesen jó állapotban, és jelenleg is azokat használja a kisfiam. Az első gyerekemnél voltam olyan sznob, hogy megvettem a 7-8000 Ft-os cipőket, és alig tudtuk kihasználni. Rájöttem, hogy felesleges volt. Amúgy sem vagyok márkarajongó. Még a nagyobbaknak sem veszek Nike és egyéb cipőket. A nagylányomnak is ebben az évben már kétszer kellett cipőket váltani, mert annyira nő a lába. 11 éves lesz. Nem is tehetnénk meg, hogy drága cipőkből havonta újat vegyünk...
2010. szept. 27. 09:05
 17/36 anonim ***** válasza:
60%
Nem adnék használt cipőt a gyerekre! Ilyenkor alakul ki a lábboltozat és nem mindegy,h egy másik gyerek után kijárt cipőben történik ez meg vagy a saját maga ütemében,új cipőben!
2010. szept. 27. 09:09
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Adnék a babámra használt cipőt, de csak olyat, amit jól meg tudok nézni, mielőtt megveszem, pontosan azon okokból, amit előttem is írtak már sokan. Szóval adnék, de nálam is azért inkább az új felé dől a mérleg. A tesóra, aki majd lesz nemsokára, viszont biztosan rá fogom adni kislányom azon cipőit, amik jó állapotúak maradtak.
2010. szept. 27. 09:12
 19/36 anonim ***** válasza:
79%
Van új is meg hazsnált is. Mamától kaptunk hófehér bőr cipőt. A gyereken egyszer sem volt, mert nem fért bele a lábboltozata. Most a szomszéd gyerek örökölte. Mi meg a piacon vettünk a gyereknek 300ft-ér egy anyukától, akinek a gyereke szintén ennyit használta. A téli bunda béléses bőr bakancsot meg 1000ft-ért, ami kb5x volt a lábán. Mikrosiddal lehet fertőtleníteni őket. Szerintem ez nem gáz. Első cipőket még tuti nem tudnak széthordani, mert nagyon gyorsan nő a lábuk. Max az eleje kopik le, amikor hasra vágják magukat, mert mászni könnyebb. A 7000ft Nike szandált 2hónapot használtuk, mert kinőtte. Semmi baja nincsen. Símán oda adnám a második gyerekemnek is.
2010. szept. 27. 10:03
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
IGEN
2010. szept. 27. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!