Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ikreim lesznek. Hogy altattat...

Ikreim lesznek. Hogy altattatok, szoptattatok őket hogy mindnekinek jó legyen ? :)

Figyelt kérdés
2022. szept. 8. 13:39
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Én nem szoptattam, a túlélésre mentem, így kaptak tápszert és néha fejtem nekik, amikor nem egyedül voltam velük otthon. Altatásnál pedig a legjobb segédeszköz a porszívó és a hintaszék volt. Én kb beleőszültem az első 6 hónapba. És akkor aludtak hosszabb ideig egyszerre, amikor egy ágyba tettem le őket aludni, de ilyenkor a légzésfigyelő nem sokat ér.
2022. szept. 8. 14:00
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
Első vagyok, amikor már a hintaszék nem volt jó, egy nagy matracot tettünk le a gyerekszobában, amit körbekerítettem a babakarámmal. Így mellettük feküdtem (fekszek), ameddig elalszanak, aztán kiosonok. Ha felsírnak visszamegyek, de már nem olyan gyakori, most már sok átaludt éjszakánk van.
2022. szept. 8. 14:04
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

Én sem szoptattam.

Volt már egy nagytesó is, ő egész nap a mellemen lógott anno, ha az ikreket szoptatom, akkor kb pelenkát kellett volna hordanom, mert wcre sem tudtam volna kimenni.

Az altatással nem volt probléma.

2022. szept. 8. 14:06
 4/6 anonim ***** válasza:
52%

Lassan megszületnek az ikreink. Ikresek tapasztalatait összegyűjtöttem én is (ezek közt van barátnő, ikres orvos is). Nem mondom, hogy mindent így fogok csinálni, de jó kiindulási alapnak. Ezeket ajánlották:

- praktikusabb, ha az elsőhónapokban egy szobában vagytok. Így nem kell éjjel félkómásan sétálgatni.

- Majdnem mindenki azt a módszert választotta, hogy lerakta a babákat és énekelt, simogatta őket. Egyikük viszont csak hintában tudta elaltatni az egyik fiút, a másik elaludt mellettük.

- Együtt jobban alszanak, mint külön (ezt 8 ból 7-en megerősítették, pedig mindenki külön ággyal kezdte)

- Ikreseknek való szoptatós párna elengedhetetlen sokuk szerint. Így egyszerre ,,le lehet tudni”

- Ha egyik felkel és éhes, akkor a másikat is felkeltik és megetetik, mivel másképp etetésből állna az életük. Ez mondjuk pelenkázásnál is így megy.

Plusz amit még mindenki mondott, de nem teljesen a kérdéshez kapcsolódik:

- Ha tápszeresek is lesznek, akkor a 2 cumisüveg melegítő praktikusabb. Emellett mindig legyen otthon tápszer, ha anyatejes is (éjjel nem mindenki tud elrohanni egy 0-24-es gyógyszertárba, ha baj van). Cumisüvegből pedig a Medela Calma olyan, ami nem zavar be.

- Csak piros fényű lámpa legyen alvásnál felkapcsolva a gyerekszobában, de a legjobb, ha sötétben alszanak.

- Nem kell túlfűteni és túlöltöztetni a babákat alváshoz. 20 fok felett majdnem mindegyikük tapasztalta, hogy rosszul aludtak a babák.

2022. szept. 8. 14:13
 5/6 anonim ***** válasza:
55%

Kaptál pár hülye tippet.

Mindenesetre a Medela is bezavar, pláne, hogy a cumizavar hónapok alatt is kialakulhat, nem csak rögtön. Itatópohárból meg nem mindegyik baba tud vagy akar inni.

2022. szept. 8. 15:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy ágyba voltak először, nekem js tápszeresek voltak. Ha egyik kelt enni etettúk a másikat is mert kb fél óra múlva úgyis felkelt volna ő is. Kiságyba altattam, simogatás, ének ilyenek. A hinta is jó volt. Altatni minsig egyszerre. Ez később is nagyon jól jött
2022. szept. 9. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!