Ikreim lesznek. Hogy altattatok, szoptattatok őket hogy mindnekinek jó legyen ? :)
Én sem szoptattam.
Volt már egy nagytesó is, ő egész nap a mellemen lógott anno, ha az ikreket szoptatom, akkor kb pelenkát kellett volna hordanom, mert wcre sem tudtam volna kimenni.
Az altatással nem volt probléma.
Lassan megszületnek az ikreink. Ikresek tapasztalatait összegyűjtöttem én is (ezek közt van barátnő, ikres orvos is). Nem mondom, hogy mindent így fogok csinálni, de jó kiindulási alapnak. Ezeket ajánlották:
- praktikusabb, ha az elsőhónapokban egy szobában vagytok. Így nem kell éjjel félkómásan sétálgatni.
- Majdnem mindenki azt a módszert választotta, hogy lerakta a babákat és énekelt, simogatta őket. Egyikük viszont csak hintában tudta elaltatni az egyik fiút, a másik elaludt mellettük.
- Együtt jobban alszanak, mint külön (ezt 8 ból 7-en megerősítették, pedig mindenki külön ággyal kezdte)
- Ikreseknek való szoptatós párna elengedhetetlen sokuk szerint. Így egyszerre ,,le lehet tudni”
- Ha egyik felkel és éhes, akkor a másikat is felkeltik és megetetik, mivel másképp etetésből állna az életük. Ez mondjuk pelenkázásnál is így megy.
Plusz amit még mindenki mondott, de nem teljesen a kérdéshez kapcsolódik:
- Ha tápszeresek is lesznek, akkor a 2 cumisüveg melegítő praktikusabb. Emellett mindig legyen otthon tápszer, ha anyatejes is (éjjel nem mindenki tud elrohanni egy 0-24-es gyógyszertárba, ha baj van). Cumisüvegből pedig a Medela Calma olyan, ami nem zavar be.
- Csak piros fényű lámpa legyen alvásnál felkapcsolva a gyerekszobában, de a legjobb, ha sötétben alszanak.
- Nem kell túlfűteni és túlöltöztetni a babákat alváshoz. 20 fok felett majdnem mindegyikük tapasztalta, hogy rosszul aludtak a babák.
Kaptál pár hülye tippet.
Mindenesetre a Medela is bezavar, pláne, hogy a cumizavar hónapok alatt is kialakulhat, nem csak rögtön. Itatópohárból meg nem mindegyik baba tud vagy akar inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!