Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kezdetben hogyan szoptattatok?

Kezdetben hogyan szoptattatok?

Figyelt kérdés
5 napos a babánk, most adtak haza minket és kicsit össze vagyok zavarodva. Aranyóránk volt, szopizott is szépen egy picit, aztán rosszul lettem, így őt elvitték, a csecsemőosztályon kapott tápszert cumisüvegből és amikor mentem érte a szemem előtt húzták ki a játszócumit a szájából. Utána mellretapadás kb. nulla, csak ordítás minden próbálkozásnál. A tapadás úgy tűnik már rendben lesz, megszenvedünk érte, de nagyon minimális előtejen kívül még semmi... Igényli mellé a tápszert, amit lassan igyekszek visszavenni mennyiségre és kanálból kapja. Így viszont 4-5 órákat alszik egyben most. Ébresztgetnem kellene 2-3 óránként, hogy minél többet legyen cicin? Vagy hagynom kéne aludni? Hogy lehet kicsit gyorsítani az átállást csak anyatejre? Vagyis akinek picit lassabban lett teje, ti hogy csináltátok?
2022. jún. 4. 09:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%
Én ébresztettem 2 óránként és hagytam cicin elaludni. Csak akkor nem volt a szájában, ha elengedte. Mellé 4-5 liter vizet ittam, sok szénhidrátot ettem és szépen beindult. Engedd el addig a háztartást, csak feküdjetek sokat együtt.
2022. jún. 4. 09:17
 2/16 anonim ***** válasza:
79%

Egyáltalán nem adtam tápszert. Nehéz volt, rengeteget cicizett és fájt is az elején de kitartottam. Azzal tudod csak jól felszaporítani a tejet ha elég inger éri a mellet. Azaz sokat szoptatsz. Azaz nem pótlást adsz ha éhes a baba hanem cicit. Nincs olyan hogy tápszert igényel. Éhes. Olyan van. A tej szoptatás közben is termelődik amúgy. 1 szoptatás alatt teheted mind a 2 mellre.

Amúgy fb szoptatási tanácsadás kérdezz felelek csoport. Olvasgass

2022. jún. 4. 09:21
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nehezen indult be császár után, de igyekeztem minél többet szoptatni. Hagytam hogy elaludjon rajta, tényleg annyit legyen cicin amennyit csak akar. Ha aludt akkor fejtem. Napi 2 karamalzt ittam, az is sokat segített. Én csak a kórházban adtam neki tápszert, itthon beindult a tejem (az elején csak nagyon kevés, nem lakott vele jól) ha láttam hogy már nagyon éhes akkor a lefejt pár milivel pótoltam ki. Ezek beváltak, 8 hónapos, még mindig anyatejes :)
2022. jún. 4. 09:41
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nappal keltegettem, éjjel hagytam, hogy ő szóljon. Sok folyadékot ittam, egész nap pihentem. A cicimet szabadon hagytam, bepanthen plusszal kenegettem, de azt le kell mosni. Tápszert nem adtam neki. Azt mondta a védőnő, hogy a babák szervezete azért fel van készülve az átmeneti "tejhiányra", szóval tarts ki, meg fogja termelni magának! (És egyébként a 6 hetes növekedési ugrásnál majdnem ugyanezt kellett végigjátszani :/ )
2022. jún. 4. 09:49
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Kezdetben kb.0-24 mellen volt a babám. Tényleg amikor csak akart, szopizott, én is amikor aludt, akkor fejtem. Az első kb.6 hétben szerintem mást sem csináltunk, csak feküdtünk az ágyon (gátseb miatt csak fekve tudtam az elején szoptatni), és lógott a fiam a cicin, de megérte, mert akkor és azóta sem kellett soha tápszert adnom, 4 hónapos, 100% anyatejes. Kitartás kell, semmi más, igyál-egyél sokat, a háztartást engedd el most egy időre.
2022. jún. 4. 10:37
 6/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, nagyon küzdünk, így örülök minden tippnek. :)

Karamalzt iszom én is, nagyon szeretem ráadásul, illetve tejserkentő teát is kezdtem. Fejni sajnos egy cseppet sem sikerült még, de folyamatosan igyekszem stimulálni. Most talán mintha éjjel elindult volna valami. Rázott a hideg és érezhetően bedurrantak a cicijeim. Szívesebben is időzik ma rajta, ennyit még összesen nem töltött cicin szerintem, mint az elmúlt fél órában, be is aludt rajtam. :) VÉGRE! <3 Eddig mindig ordításba fulladt 2-3 szívás után a szopizás, majd újrapróbálkozás, ugyanezzel a véggel.

Első körben nekem is az a cél, hogy a nappali tápit hagyjuk el teljesen, utána mehet az éjszakai is. Értem én, hogy nem tápszerre van szüksége, hanem éhes, de 20-20 perc ciciztetés után, amiből nettó 17-17 perc üvöltés, nagyon tehetetlennek érzem magam és amikor teljes erővel tolja el a mellemet üvöltve, nyilván érzem, hogy nem jó úton járunk. Nem bírom sem fizikailag, sem érzelmileg, ami nyilván szintén nem segít... Adom neki, ha szükségét látom és próbálok taktikázni mit csinálhatnék máshogy, hogy kicsit gyorsabban beinduljon, a tápszert meg teljesen eltudjuk/eltudjam engedni. Mindegy, remélem a legjobbakat, most nagyon bizakodó vagyok a legutóbbi próbálkozás óta. :)

2022. jún. 4. 11:03
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
Szoptatási tanácsadót keresni illetve van a facebookon ég, Szoptatási tanácsadó csoport is.Szoptatási tanácsadás-kérdezz felelek a neve. Tele van hasznos kalaúzokkal illetve szakemberek felelnek a kiírt kérdésedre.
2022. jún. 4. 11:40
 8/16 A kérdező kommentje:
Megnézem, hátha találok benne valami újdonságot, köszi. Egyébként ha nem lesz előrelépés, tervezem, hogy megkeresek jövőhéten egy szoptatási tanácsadót. Talán ez lesz a legjobb, ha nagyon nem megy.
2022. jún. 4. 11:54
 9/16 anonim ***** válasza:
Nekem sem.volt könnyű de ez a csoport segített. Egyszer be is gyulladt a mellem,huhh a férjemnek kellett kimaszírozni a csomót és négykézláb állva szoptattam a babát mert tul eros volt a tejleado reflexem is,plusz szoptatás előtt melegítő párnával melegítettem a cicim,szoptatás után meg kicsit kiklopfolt kaposztalevelet tettem rá. Az elején nehéz de amikor beall a tejtermeles akkor már nem lesz gond.
2022. jún. 4. 12:00
 10/16 anonim ***** válasza:

Én az elején stopperral a kezemben szoptattam és 15 percenként váltottam oldalt.

Gyakorlatilag egész nap feküdtem én is, kitartás, nem lesz ez így örökké.

2022. jún. 4. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!