Miben "hoztad-vitted", etetted/szoptattad babádat?
A rokonok folyamatosan a pólyával jönnek, a gerince miatt de egyszerűen nem szereti a pólyát és én sem. Nem tudom ugy fogni benne.
Általában egy plédbe teszem es ugy eszik, abban fogom.
Van más a pólyán kívül, amiben lehetne ezeket csinálni , h a gerince ne sérüljön?még olyan pici és nyiklik-nyaklik néha. Nem szeretnék ártani neki.
Köszi!
A polyát azért találták ki, mert az emberek nagycsaládban éltek. Több generáció egyben, és az öregek és a nagyobb testvérek vigyáztak a babákra.
ìgy végül is a gyerek kézröl kézre járt, és hogy az 5-6 éves tesó is és a 80 éves nagymamam is tudjon ringetni ezért bele tették polyába.
Manapság erre nicnsen szükség mert a szülök egyedül laknak, a tesó az oviban van, így az anya az egyetlen aki rendszeresen felveszi a gyereket.
Én sokat szoptattam fekve, de volt egy szoptatós párnához hasonló kispárnánk arra is sokszor fektettem és úgy szoptattam. Vagy csak egyszerűen kézben tartottam. Hordozásban a kendő sokat segített. Császáros voltam, és utáltam a babakocsit lecipelni a 2.ról (4 emeletes, nincs lift)
De ha az apja otthon volt rendgeteget babakocsiztunk. Később pedig a ház elé parkoltam kocsival, abban tartottam a babakocsit 😉
Pólyánk nem is volt. Nem is viselte volna jól. Még hálózsákban sem lehetett altatni, annyira sírt h nem kalimpálhat a lábával.
Én azt mondom neled kell kitapasztalnod h h a legjobb neked és a babának.
Engem az összes rokon szidott h mennyire veszélyes a kend, mert "kiesik a baba" és mi lesz akkor 😁
Értem. Nagyon koszonom a valaszokat.
Nekem sehogyse jó a pólya ,bizonytalanul fogom benne belecsuszik, ki se látszik (pici baba nincs 3kg)
És nincs is el benne, kapálodzik stb!
Mi csak becsavarjuk egy plédbe es figyelünk,hogy tartva legyen a feje/nyaka meg a háta. Így szereti o is.:)
Nekemis igy a jo, 2400gramm amúgy.
De masok azt mondtak h a helyembe hozza se mernének nyúlni polya nelkul..mar ott tartok h amig kicsi megmondom ne jojjenek latogatni.mert idegesit a pólya szó is lassan!
Fiam 2700 g-mal született, 2520 g-mal vittük haza. Eszembe nem jutott se a pólya, se semmi pléd.
Olyan picúr volt, hogy a fél karomon simán elfért, így kényelmesen tudtam szoptatni, ringatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!