Mennyi ideig szoptattad a babádat kizárólag anyatejjel?
Kedves 4.válaszoló,
megkérdezhetem miért kezdted el korábban a hozzátáplálást?
5 hónapos koráig, utána esténként Sinlacot is kapott.
Ételekkel kóstoltatni 6 hónaposan kezdtem.
Első gyerek: kórházban sajna belenyomtak egy adag tápot, nem voltam résen, de 5 hónap 3 hétig csak szopi volt.
Második: 6 hónap
Harmadik: 6 hónap
A nagyok 20-20 hónapig szopiztak kb, a kicsi még szopizik, 13 hónapos.
Kisfiamnál nagyon sokat küzdöttünk a hozzátáplálással, és én ezt a "késői" kezdés javára írtam. Ő addig semmi mást nem látott, csak a cicimet. Nem akarta elfogadni a kanalat, nem akarta inni sem cumisüvegből, sem pohárból, kész kínszenvedés volt minden. A hozzátáplálás elkezdése után 3 héttel volt az első olyan kanálnyi kaja, ami meg is maradt a szájában. 1/2 éves korától 1 éves koráig még 1 kilót sem hízott, pedig akkor még egy kis gömböc volt. A mai napig (4,5 éves) egy rossz evő, finnyás gyerek.
A kislányomnál már nem vártam 6 hónapig, a saját fejem után menve elkezdtem a hozzátáplálást. Tudom, hogy nem ezért, vagy nem csak ezért, de Ő az első pillanattól fogva jó étvággyal, kíváncsian várt minden újat. Semmi gondunk nem volt vele, és a mai napig is jó étvággyal eszik mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!