Anyatejes babák anyukái! 4 hónapos kortól lehet adni estére pár kanál tejpépet a babának? Ez már hozzátáplálásnak számítana? Anyatejjel keverném be. Milummil vaniliás vagy Hipp banán őszibarack?
Figyelt kérdés
Most múlt 3 hónapos a babám. Eddig szuperül van anyatejem,de estefelé már fürcsi után nagyon bealszik,nyammog a cicin,szerintem nem is szopja ki azt a mennyiséget,amit lehetnne,pedig van tejci.Nyolckor lefekszik,fél kilenc fele elalszik,ha jól becicizik akkor fél négy fele kelt,ha nem, akkor fél kettő-kettő fele. Nem tudom, hogy fürcsi előtt is kéne picit adnom neki, de teli hassal nem akarom fürdetni.Még nem vezetném be a tejpépet estére,de megvárnám a 4 hónapos kort.Ha anyatejjel összekeverem,akkor fürcsi előtt szabad neki adni belőle? fürcsi után meg cicizne ugyanúgy,aztán azon meg elalszik ugyis.2013. máj. 22. 08:54
1/11 anonim válasza:
Igen, ez hozzátáplálás lenne már, és nem hogy 3, de még 4 hónaposan sem adnám. Főleg ezeket a fajtákat, plusz cukor, stb... Nem kell a babának, még 4-5-6 hónaposan sem... Az anyatej elég fél éves koráig...
2/11 anonim válasza:
Még legalább 2 hónapot várnék, hogy bármit is adjak neki! Ilyen cukrozott sz@rokat meg pláne nem kapna (és nem is kapott egyik sem)
3/11 anonim válasza:
Ha éhes lenne, akkor tovább szopizna. 3 hónaposan már gyorsabban meg tudja enni a szükséges mennyiséget. Biztos, hogy nem adnék tejpépet neki (amúgy anyatejes babánál a későbbiekben is teljesen felesleges), a korai hozzátáplálás csak korai elválasztáshoz vezet. Mellesleg a cukros tejpépek még arra jók, hogy az édes ízeket fogja csak szeretni, és ehhez szokik (ha már tejpép, akkor valami cukrozatlan, natúr...)
4/11 anonim válasza:
nálunk is csak anyatejes a babám...én nem adnék neki még mást(4honapos)inkább többet teszem cicire,szeretném 6hónapig csak szopiztatni....
5/11 anonim válasza:
1. vagyok, még hozzá tenném, 3 gyerekem van (+ 1 pocakban), egyik sem kapott soha tejpépet, és egészségesek, sok zöldséget- gyümölcsöt esznek, nem akarnak állandóan édességeket enni...
6/11 A kérdező kommentje:
Á, nem tudtam, hogy ennyi cukor van bennük..azt hittem,vitamin miatt jobb..
2013. máj. 22. 09:07
7/11 anonim válasza:
Az anyatejben minden szükséges vitamin és ásványi anyag megvan, amire szüksége van, legalább 5 hónapos korig bőven elég, de akkor sincs baj, ha valaki csak 6-7-8 hónaposan kezdi a hozzátáplálást (sőt, van gyerek, aki 1 éves koráig épp csak 1-1 falatot eszik, és csodálatosan fejlődik csak anyatejtől is, mivel annak folyamatosan változik az összetétele, a baba életkorának megfelelően. A baba pedig ahogy egyre nagyobb, egyre ügyesebben gyorsabban tudja kiszívni a szükséges mennyiséget. De ha magától engedi el, akkor biztos nem marad éhes, főleg ha még marad tej a melledben....
8/11 anonim válasza:
Ha van elég tejed semmiképp nem adnék neki ilyeneket. Cukrozott dolgokat még késöbb sem. Hidd el nincs jobb az anyatejnél, nem kell annál több neki mint ami abban van.
9/11 anonim válasza:
Én nem adnék a helyedben. Lányom 10 hónapos, anyatejes, soha nem kóstolta a tejpépet. Nálam a tejpép egyenlő a tápszerrel, az meg minek, mikor van anyatej. Tele van cukorral is. Az anyatej tartalmazza a szükséges vitaminokat.
Egyébként igen, hozzátáplálásnak számít, amivel én személy szerint várnék (és vártam is) 6 hónapos korig.
10/11 ketteske válasza:
Ne adj neki! Örülj, hogy van tejed és bírd ki még ezt a pár hónapot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!