Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet anyatejjel tuletetni?

Lehet anyatejjel tuletetni?

Figyelt kérdés
Kisbabam 4 hos mult. 3220 grammal es 57 centivel szuletett. A 4 hos statuszon volt 67 centi es 8200 gramm. Csak anyatejes, es szinte alig szopizik, igy lefejem es megkinalom meg cumisuvegbol, amit van hogy elfogad, van hogy nem. Az orvosunk letolt, hogy nagyon nagy a baba, es az nem jo! Lehet valami baja a kesobbiekben, ha ennyire gyarapodik? Aktiv, mozgekony ( mar atfordult hasrol hatra).
2013. jún. 21. 10:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Bírom az ilyen orvosokat. Nagy a baba és akkor mi van? Fogyókúráztass egy 4 hónapost? A hízás le fog lassulni, ahogy beindul a mozgásfejlődés, ne aggódj.
2013. jún. 21. 10:24
 2/8 anonim ***** válasza:

Fél éves kora után lelassul a növekedése. Az orvos mit javasol, éheztesd???

Az én fiam 3 hónaposan 9(!!!) kiló volt, csak anyatejesen. Most 6 éves, 130 centi, és 26 kiló. Azaz magas, vékony. Úgyhogy nyugi, semmi gond, csak az orvost cserélném le, ha ilyet mond.

2013. jún. 21. 10:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Nincs egyebkent semmi baj az orvosunkkal, szeretjuk, csak en ugy tudtam, h anyatejjel nem lehet tuletetni. Valszeg o ilyen jol hasznosit, nem?
2013. jún. 21. 10:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja, o az javasolta, h csak szoptassam, nem adjak neki cumisuvegbol...ezt most megprobalom!
2013. jún. 21. 10:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem meg a hozzataplalast javasolta az orvos, mert az "elöirt" sulyahoz kepest kisebb volt atmenetileg. Ez megy manapsag...

A La Leche Liga oldalarol tajekozodnek a helyedben, az szoptatasparti.

Elvileg ugy tudom, anyatejes taplalassal nem nagyon lehet mellelöni, az igeny szerint termelödik, es atmenetileg lehet nagyobb/kisebb is a sulya (amire valamiert szüksege van, csak kivülröl mi nem tudjuk), utana behozza.

2013. jún. 21. 11:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is jól hasznosította az anyatejet. Sosem evett sokat (tudom mert másfél hónap után fejtem és úgy ette) mégis 1 kg-t hízott 3 hetente mikor mentünk tanácsadásra csak nézték milyen kis husi. Aztán 6 hónap körül lelassult. Most 7,5 hónapos az utolsó mérésnél (4 hét alatt már csak 30 dkg-t hízott) és most pedig már kúszik-mászik úgyhogy lepereg majd róla a hurka :)
2013. jún. 21. 11:03
 7/8 A kérdező kommentje:
Szerintem sem kizarolag a korat kell nezni, hanem a babat magat! O az elejetol kezdve nagyon jol hasznositott...borzaszto, mert az egesz kornyezetem azzal szekal, h tuletetem, es meg a vegen cukorbeteg lesz...:-( pedig egy gyonyoru, egeszseges baba, aki pont igy jo, ahogy van!
2013. jún. 21. 11:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Cukorbeteg... :D

Ezt majd felhozhatod ugyanezeknek, ha kesöbb majd esetleg akaratod ellenere edesseggel akarjak tömni, hogy nem az anyatejtöl lesz cukorbeteg... :)

5.

2013. jún. 21. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!