Igaz, hogy anyatejjel nem lehet túletetni a gyereket?
Nekem már 2x is sikerült :( , bár elvileg nem lehet.
Akkor még mértem minden kajcsit és az egyébként 800 körül evő babám 1000-1100 ml-t evett. Mindkét esetben 2 napig zöld volt a kakija és fájt is picit a hasa. Dokinénink mondta, hogy a megemésztetlen kajától zöld.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy szoptatott babát nem lehet túletetni. Tehát alapvetően nem az a lényeg, hogy anyatej, hanem az, hogy ciciből kapja. Ugyanis neki elég nehéz kiszívni a tejet, és ha már jóllakott nem fog tovább erőlködni. Az enyém minden szoptatás alatt teljesen leizzad. Ha befejezte fog ugyan még kompfortszopizni, de akkor lehet látni, hogy már nem nyel, csak cumizik.
A gyerekorvosom és a védőnőm egybehangzóan állítja, hogy az anyatejet másfél óra alatt megemészti a baba, úgyhogy nem kell feltétlenül kivárni a 3 órát a következő szoptatásig.
Azért tudom, mert az én babám 4,12 kg-val született, és a 6. hónapra 10,5 kg lett. Volt, hogy 250 gr-ot is kiszívott a ciciből! Nekem is minden ismerősöm el volt hűlve, hogy Úr Isten mit csinálok én ezzel a gyerekkel. Úgyhogy eleget konzultáltam az orvosommal a kérdésről. A doki mindig megnyugtatott, hogy hagyjam csak a gyereket annyit cicizni, amennyit akar.
Most 8 hónapos, és még mindig 10,5 kg, elkezdett nyúlni, úgyhogy nem igaz, hogy ronda kövér marad, mint amivel sokan ijesztgettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!