Van itt olyan anyuka, aki 6. hónapos kora után is kizárólag anyatejjel táplálta a babáját?
3 gyerekem van. A legnagyobbnál 5,5-6 hónapos korban kezdtem a hozzátáplálást, szépen el is fogadta. A két kicsit 6 hónaposan kezdtem (volna) hozzátáplálni, de pár kanál pempőnél többet nem fogadtak el. Azért kitartó voltam és mindig kínálgattam őket a nekik való ennivalóval. Rájöttem, hogy inkább a darabosabbat fogadják el, amit a kezükkel felcsipegethetnek. Később kb egy éves koruk körül kezdtek el teljes adagot enni a szilárd kajából. Inni sem ittak sokáig, hiába kínáltam meg őket.
De szerintem hat hónaposan el kell kezdeni kínálgatni a babákat, ha nem kell nekik az nem gond (persze ha fejlődnek rendesen), de már szükségük lehet más táplálékra is.
Szia!
Csak annyit fűznék hozzá, hogy nyugodtan szoptasd amíg úgy gondolod! Nem úgy megy, hogy egyik nap még elég volt csak a tej, mert minden benne volt, de másnap reggel már nem elég és valami kevés a tejben!
A gyermekorvos szerint kell a víz, főleg melegben, nem literszámra persze. Ha meg sűrű a tej, elengedhetetlen.
Ha meg hallgatsz azokra, akik még 6 hónapos kor után is csak anyatejeznek, akkor látni és viselni fogod a következményeket, nem folyok itt bele a részletekbe, olvass utána, és ne csinálj butaságot. Téged sem így tápláltak. Ma már átestek a ló túlsó oldalára.KELL A VÍZ! Persze, ha sosem adsz, nem ismeri, nem fogja kérni, nem tudja mit kell.
És kell a kaja is bizonyos idő után, kell kezdeni a hozzászoktatást, mert egy idő után az anyatej már nem elég és nem fogja majd rendesen megemészteni az ételeket.
Nem gondolkoztatok még el azon, hogy miért probléma manapság hogy nem eszik semmit a gyerek?
Nekem sikerült megtapasztalnom, hogy a babám szomjas egy véletlen folytán, majd megőrült a víz után.
Akik ezt ellenzik, nagyon rosszat tesznek a gyermekükkel, és a vallási fanatikusok jutnak az eszembe.
De csináljátok nyugodtan, nem lesz egészségesebb a babátok, pedig biztosan ez lenne a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!