Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más anyuka is fél a BKV-val...

Más anyuka is fél a BKV-val való babakocsis utazástól?

Figyelt kérdés
Mindig félek, hogy nem tudom fel vagy letenni a babakocsit a buszról, hogy rám fogják csukni az ajtót, hogy kiesik a gyerek miközben le föl pakolaszom, hogy valami elmebeteg vagy drogos (ami nem ritka a tömegközlekedési járműveken ) belém köt és nem tudom a babát megvédeni és még sorolhatnám mennyi "hülyeség" jut eszembe. Más anyuka is fél ezektől?
2022. aug. 29. 10:50
1 2 3
 11/22 Derjaderja ***** válasza:

Én inkább attól féltem, hogy sír a baba és nem tudom megnyugtatni, vagy a dacos bedacol. Még nálunk az a nehéz, hogy a busz gyakran nem várja meg, hogy lyukasszak, leparkoljam a kocsit (amíg volt), leültessem az egy vagy a 2 gyereket. Illetve a jegyet be kellene mutatni a vezetőnek, és ha nincs babakocsi amúgy is csak elől lehet felszállni.

Nálunk hegy és kanyargös utak vannak. Némelyik vezető normális, de némelyik nekiindul úgy, hogy az egyik gyereket épp emelem fel az ülésre, a másik még áll (pedig gyors vagyok).

Az emberek inkább segítőkészek.

De nem aggódom ezen, csak megértem, hogy nem egyszerű.

A Belvárosban a tömeg és a rohanás para lehet. Illetve egyes részeken nappal sem biztonságos senkinek.

2022. aug. 29. 12:15
 12/22 anonim ***** válasza:
16%

Egy kézzel vittem a babahordozót, mikor nagyobb volt állt a saját lábán, fél karral tartottam. Sokkal stabilabb volt, mint babakocsival, ráadásul így mindig volt, aki átadta a helyét már az elején, és így látványos, cuki a gyerek, szívesebben segítenek. Volt, hogy üvöltött, az ciki volt, és volt, aki fenyegetett érte "hallgattassad már el", de sokkal biztonságosabb így is, mint a babakocsis nyomorgás/magamra kötés. Gyerek barátjának anyja szokott babakocsival jönni velünk(2 évese van), mindig az van, hogy lerakja a babakocsit, ha van hely, természetesen ketten emeljük, de annyi frusztrációt, amit az okoz, kellemetlenséget..

Szerintem itt sokan nem Bpn élnek a belvárosi részen. A hordozó kb 3 kg, gyerek 10 kiló alatt volt, ezt meg tudom emelni, tartani egykézzel, buszon beraktam a lábam közé, mint egy táskát vagy fel egy ülésre, mikor utaztunk, így nem csak egy kezem volt kapaszkodni, hanem kettő. De dülöngélő, meginduló babakocsikat is láttam, és az emberek előszeretettel nyúlkálnak be a gyerekhez.. Amúgy meg tartják a távolságot. Babakocsi vidéki kisvárosban jó csak sétákhoz a játszótérre, vagy, ha ruhát vásárolni kell menni a közeli boltba.

Ha két gyerekem lenne, amúgy lehet a babakocsit választanám testvérfellépővel, de egy gyerekkel sokkal kényelmesebb a hordozó, majd a saját lábán hozni. Semmi baja nem lesz a karodnak, ha felveszed félkézzel, oda ülteted.

2022. aug. 29. 12:32
 13/22 anonim ***** válasza:
76%

Napi 3órát közlekedek babakocsival, vonat, busz, gyalog, soha semmilyen atrocitás nem ért, sőt az állomásunk nem akadálymentesített, még lépcsőzök is babakocsival eleget, napi szinten felajánlja legalább egy ember a segítségét.

Megtámadhatnak a boltban vagy nyílt utcán is, nagyobb gond ha nem lehet megnyugtatni a kicsit, erre az elején jól jön a hordozókendő, meitai, később könyvek, kártyák.

Érdemes ernyőre csukható babakocsit venni, a lehető legkönnyebbet, hátadra hátizsák, babakocsin pelenkázótáska, semmi baj nem lesz.

2022. aug. 29. 12:33
 14/22 A kérdező kommentje:
#4 pont tegnap történt meg velem, hogy egy zavaros tekintetű, magában beszélő fiatal lány felszállt és a babakocsi mellé állt be, nem tudta tartani se magát rendesen, minden elindulasnal nekiment a babakocsinak, majd a babakocsinak szólt be többször is, hogy "gyere nekem". Miközben az meg le volt fèkezve... Történt ez a 9-es buszon, déli 12 órakor. A lány tetőtől talpig vizes volt, úgy nézett ki szegény, mint aki most mászott ki a Dunabol szerencsetlen. Eleinte csak a tócsa vizet láttam alatta, azt hittem bevizelt...aztán láttam, hogy mindene vizes.
2022. aug. 29. 14:58
 15/22 A kérdező kommentje:
#3 Szerintem sem normális..
2022. aug. 29. 14:59
 16/22 anonim ***** válasza:
54%
14. Ilyen tízevente 1x előfordulhat...
2022. aug. 29. 15:02
 17/22 A kérdező kommentje:
#9 azért teljesen indokolatlan félelemnek nem éppen mondanám, de az is biztos, hogy túlzottan jelen van már... Főleg éjszaka szoktak ezek ram jönni, mintha akkor erősebben érezném, aztán másnap valahogy mégis megoldok minden közlekedést.. most 4 hónapos múlt. Viszont miután megszületett, voltak más felelmeim is, amik most is vannak, csak kicsit enyhültek. Féltem, mi van, ha nem tudok rá vigyázni, kikapja valaki a kezemből és elrohan vele, elutnek a zebran babakocsival együtt, leesek vele a lépcsőn a lépcsőházba stb. Mondjuk biztos az is benne van a pakliban, hogy teljesen egyedül vagyok vele, csak barátok segítenek néha és így a hirtelen felelősség meg minden kissé furán jön ki rajtam..nem dolgoztam még fel ezt az egészet. Szülés után beszélgettem pszichológussal 5 alkalmat, O azt mondta, nem gondolja, hogy szülés utáni depresszióm lenne, de szerintem akkor sem normális ez.
2022. aug. 29. 15:07
 18/22 A kérdező kommentje:
#16 Milyen gyakran utazol 4-6 villamossal? Tudod te hány elmebeteg ül azon? Nincs olyan járat, amin ne lenne egy minimum. Drogost nem érdekli, hogy gyerekkel vagy, úgyis ki tudja mit haluzik be a gyerek helyett..
2022. aug. 29. 15:14
 19/22 anonim ***** válasza:
63%

Hát akkor zarkózz be.

Erős szociális szorongásod van és indokolatlan paranoia .

2022. aug. 29. 15:16
 20/22 anonim ***** válasza:
54%
Basszus...ha ennyire félsz miért nem kocsival jársz?
2022. aug. 29. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!