Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiknek a pár hónapos babája...

Akiknek a pár hónapos babája nappal csak babakocsiban/ölben/hintában aludt, később sikerült a nappali alvásra beszoktatni a kiságyába?

Figyelt kérdés

Van egy 4 hónapos babánk, éjszaka a kiságyában alszik a szobájában, de nappal képtelenség őt betenni aludni a kiságyba, mert 10 perc múlva felébred. Nappal csakis babakocsiban meg az adamo hintában képes nagyokat aludni. Nem szeretném ha nagyobb korában is így maradna, előbb utóbb jó lenne ha megtanulna a saját kis ágyában aludni.

Másoknál hogy volt? Aki átszoktatta hogy és milyen életkorban?

2022. máj. 31. 14:25
 1/9 anonim ***** válasza:
19%

Érdemes minél előbb arra szoktatni hogy a kiságyban aludjon el simogatással. A babakocsit, hordozót, hintát hamar kinövi. A ringatás is egyre nehezebb lesz, ahogy hízik a gyerek. Át szoktatni pedig egyre nehezebb lesz.

Az én kisfiam 20 hónapos és még mindig ringatnom kell. A kiságyban rögtön feláll, szaladgál. Hamarosan új ágyat kap, hogy oda tudjak mellé feküdni és úgy hátha megnyugszik. De érzem nem lesz egyszerű.

2022. máj. 31. 14:30
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Szia! Nálunk is igy volt, meg este is babakocsiban kellett tologatni. Meguntuk. Kézben elringattuk és betettuk az ágyába. Ha felebredt, kezdtük elölről. Amíg ott nem maradt. Így sokáig tartott az altatás, cserébe ma már 2 évesen elég ébren az ágyába tenni és elalszik egyedül.
2022. máj. 31. 14:31
 3/9 A kérdező kommentje:

Este mi is ringatjuk, berakjuk az ágyába és alszik. Azzal nincs is baj.

Csak a nappalok… ugyanúgy elringatom, berakom a kiságyba és puff 10 perc már ébred is fel. Ha még 3x ezt eljárszuk akkor annyira nyűgös lesz hogy elaltatni is nehéz utána.

A ringatásról is nagyon szeretném leszoktatni, mert félek hogy később nem fogom elbírni. De sajnos az ágyában simogatós módszer nála nem működik.

Mi az az életkor amikor el lehet kezdeni tanítani egy babát az önálló elalvásra? Mert nyilván az első 3 hónapban még nagyon pici, igényli a testközelséget. Mikor érdemes elkezdeni próbálkoznom az ágyba lerakás +simogatás kombinációval?

2022. máj. 31. 14:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom szerint folyton változik, hogy hol szeret aludni. Csatos, babakocsi, ringatás most a legújabb hogy a kiságyban zenére. A legjobb ha nem stresszeled magad rajta. Örülj, hogy valami működik, de ne szokd meg, mert úgyis kitalál valamit hamarosan. A simogatás a kiságyban a kedvencem (bocs 1-es, nem támadni akarlak). Simogathatnám a fiam addig amíg elkopik a kezem, sem lenne hajlandó elaludni. 🤷‍♀️
2022. máj. 31. 14:42
 5/9 anonim ***** válasza:
56%

Az én babám már 6 hónapos lesz, de kb 2 hónapos kora óta sokszor altatom kocsiban.

Az estével nekünk sincs gond, igazából nappal sem a kisággyal, mivel ringatva alszik el és akkor be tudom tenni :/ de baromi nehéz már nekem is :D

Szóval bocsi hasznosat nem tudok mondani, szerintem erre meg kell érniük, hogy csak kis segítséggel aludjanak, majd önállóan. :)

2022. máj. 31. 15:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek válik be a simogatás a kiságyban. Nem akarok senkit sem elkeseríteni, de lehet az a gyerek akármennyi idős, ha még nem érett az idegrendszere az egyedül elalvasra, akkor csinálhatsz vele amit akarsz, hiába. Legfeljebb csak rosszabb lesz a helyzet mint volt. (A sírnihagyásos módszereket eleve hagyjuk is, nyilván.) A legjobb amit tehetsz, hogy apránként próbálkozz. A ringatás nyilván egy idő után megterhelő. Én azzal kezdeném, hogy egy fotelben/hintafotelbe kényelmesen elhelyezkedek, ölembe veszem a gyereket, és csak felsőtestből, derékból ringatózok. Aztán nem ringatózok csak tartom, és így tovább. Sosem tettem le rögtön azután hogy elaludt. Jó sokáig maradt rajtam, volt hogy végig. Fárasztó volt-e? Igen. Működött? Nem tudom, de 4-5 hónapos korától többnyire elég, ha már leteszem a fáradt lányomat a kiságyba, bekapja a hüvelykujját, és pár perc múlva alszik. Lehet, hogy az apró lépéses módszerem nélkül is itt tartanánk, de afelől nincs kétségem, hogy hirtelen, drasztikus változások bevezetése mellett most nem lennék ilyen szerencsés helyzetbe.
2022. máj. 31. 15:21
 7/9 anonim ***** válasza:

A fiam az elején nappal csak babakocsiban aludt. Onnantól, hogy már csak 2x aludt napközben délelőtt már el tudott aludni a kiságyban (simogatással) de délután maradt a babakocsi. Amint áttért a napközben 1x alvásra ebéd után, 2-2,5 órát aludt a kiságyban.

De az első fél évben kínszenvedés volt a napközbeni alvás. Hatszor aludt fél órát. Azt is csak babakocsiban. De utána 4 éves koráig minden ebéd után szépen aludt a saját helyén. Kitartást.

2022. máj. 31. 15:24
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a 4-essel értek egyet, az én fiam szerintem havonta másképp alszik. Volt nekünk olyan is, hogy simogatni se kellett, csak leraktuk, aludt és szopta az ujját, aztán következő hónapban csak a csatos hordozó, aztán csak az adamo, csak apa karjaiban, csak labdán pattogás, csak cicin kanapén, és így tovább. Most pl úgy alszik el nappal, hogy megölelem hátulról és susogok a fülébe. De szerintem ez se tart sokáig... Én csinálom, ami működik, ha már meg tudom vele beszélni mi a helyzet, próbálkozok a tanítással, addig felesleges szerintem.
2022. máj. 31. 15:28
 9/9 anonim ***** válasza:

19hos, bolcsiben eldol es 2.5orakat alszik delutan, itthon hetvegen csak ugy ha osszebujunk v a garazsban babakocsiban.

Engem az nyugtat h ha a bolcsiben kepes egyedul agyban, majd itt is fog. En kivarom.

2022. máj. 31. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!