Akiknek a pár hónapos babája nappal csak babakocsiban/ölben/hintában aludt, később sikerült a nappali alvásra beszoktatni a kiságyába?
Van egy 4 hónapos babánk, éjszaka a kiságyában alszik a szobájában, de nappal képtelenség őt betenni aludni a kiságyba, mert 10 perc múlva felébred. Nappal csakis babakocsiban meg az adamo hintában képes nagyokat aludni. Nem szeretném ha nagyobb korában is így maradna, előbb utóbb jó lenne ha megtanulna a saját kis ágyában aludni.
Másoknál hogy volt? Aki átszoktatta hogy és milyen életkorban?
Érdemes minél előbb arra szoktatni hogy a kiságyban aludjon el simogatással. A babakocsit, hordozót, hintát hamar kinövi. A ringatás is egyre nehezebb lesz, ahogy hízik a gyerek. Át szoktatni pedig egyre nehezebb lesz.
Az én kisfiam 20 hónapos és még mindig ringatnom kell. A kiságyban rögtön feláll, szaladgál. Hamarosan új ágyat kap, hogy oda tudjak mellé feküdni és úgy hátha megnyugszik. De érzem nem lesz egyszerű.
Este mi is ringatjuk, berakjuk az ágyába és alszik. Azzal nincs is baj.
Csak a nappalok… ugyanúgy elringatom, berakom a kiságyba és puff 10 perc már ébred is fel. Ha még 3x ezt eljárszuk akkor annyira nyűgös lesz hogy elaltatni is nehéz utána.
A ringatásról is nagyon szeretném leszoktatni, mert félek hogy később nem fogom elbírni. De sajnos az ágyában simogatós módszer nála nem működik.
Mi az az életkor amikor el lehet kezdeni tanítani egy babát az önálló elalvásra? Mert nyilván az első 3 hónapban még nagyon pici, igényli a testközelséget. Mikor érdemes elkezdeni próbálkoznom az ágyba lerakás +simogatás kombinációval?
Az én babám már 6 hónapos lesz, de kb 2 hónapos kora óta sokszor altatom kocsiban.
Az estével nekünk sincs gond, igazából nappal sem a kisággyal, mivel ringatva alszik el és akkor be tudom tenni :/ de baromi nehéz már nekem is :D
Szóval bocsi hasznosat nem tudok mondani, szerintem erre meg kell érniük, hogy csak kis segítséggel aludjanak, majd önállóan. :)
A fiam az elején nappal csak babakocsiban aludt. Onnantól, hogy már csak 2x aludt napközben délelőtt már el tudott aludni a kiságyban (simogatással) de délután maradt a babakocsi. Amint áttért a napközben 1x alvásra ebéd után, 2-2,5 órát aludt a kiságyban.
De az első fél évben kínszenvedés volt a napközbeni alvás. Hatszor aludt fél órát. Azt is csak babakocsiban. De utána 4 éves koráig minden ebéd után szépen aludt a saját helyén. Kitartást.
19hos, bolcsiben eldol es 2.5orakat alszik delutan, itthon hetvegen csak ugy ha osszebujunk v a garazsban babakocsiban.
Engem az nyugtat h ha a bolcsiben kepes egyedul agyban, majd itt is fog. En kivarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!