Illendő egy kisbaba kinézetét kommentálni?
Nemrég találkoztunk a férjem egyik régi ismerősével és a feleségével. A felesége (nem ismertem azelőtt) ránézett a pár hónapos babánkra és közölte "mekkora orra van!"
Nekem ez rosszul esett. Nem várom, hogy dicsérgesse, nincs rá szükségem, tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek a sajátja a legszebb. De komolyan muszáj más gyerekének az orr méretét kommentálni? Ez nem bunkóság? A nő maga is anya, ezért sem értettem , miért tartotta jó ötletnek ezt velünk közölni
Nagyon bunkó, illetlen viselkedés valaki külsejére megjegyzést tenni, főleg így ismeretlenül.
Én biztos beszóltam volna neki, hogy neked meg milyen elálló füled/ csámpás lábad/ráncos homlokod stb van, csak hogy vegye már észre magát.
A kisbabák ráadásul olyan sokat változnak hétről hétre.
Leszögezném előre, egyetértek az előttem szólókkal, nem illik, nem szép, bunkóság stb.
DE: sajnos velem is előfordult már, hogy kicsuszott olyan is a számon, amit utólag már bántam. Lehet itt is ez történt, nem akart ő senkit bántani, csak annyira szembeötlő volt a nagy orr, hogy egyszerűen csak rácsodálkozott kicsit nyiltabban a kelleténél.
Nem szép dolog, de ha te is tudod, hogy ez van, nem értem miért esik ennyire rosszul. Engedd el.
Szerintem az sem illendő, amit sok szülő csinál.
Az utcában is van egy csakád, pontosabban 2 akiknek született gyereke a közelmúltban. Az egyik tudja kezelni a helyzetet, nekik ő a 3. gyerek.
A másikak tolták mindenkinek az arcába a gyereket az utcában. Még a gyerekesek azt mondom valahol megértik.
De akinek még nem volt, de talán akinek van is, nem feltétlenül kíváncsi más gyerekére. Értem én, hogy nekik most nimcs más, és ez a köponti téma. De másnak nem. És van, hogy kiszalad az ember szájàn.
Egyébként ez nem a gyereknek rossz, hanem csak a dilis szülőnek. Szóval akár jó módszer lekoptatni is az ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!