Megfelelő manapság a Márta név egy kisbaba számára?
Figyelt kérdés
Mit gondoltok erről a névről? Csúfolnák vele a suliban, oviban?2022. máj. 27. 21:32
1/14 anonim válasza:
Szerintem jó név, nem gyakori, Márti aranyos kislányak, a Márta meg felnőttnek teljesen vállalható és komoly. Nem gondolom, hogy csúfolnák. Ma már annyira különféle neveket adnak a gyerekeknek, hogy jól eljátszik egymás mellett Rikárdó és Erzsébet a bölcsiben.
2/14 anonim válasza:
Nekem eleve nem tetszik és egy öregasszony jut róla eszembe, de nem hiszem, hogy csúfolnák emiatt.
3/14 anonim válasza:
Nem hinném, hogy csúfolnák csak mert régies. Mi mondjuk a tanárunkat Mártásnak hívtuk. Amúgy én ismerek kislányt ezzel a névvel, nem rossz amúgy.
4/14 anonim válasza:
Minden Márta ismerősömet mártásnak csúfolták gyerekkorban.
5/14 anonim válasza:
4.ez elég erőltetett.. ennyi erővel minden nevet lehet csúfolni akárhogy.. nem lesz egy név se ki bújó ez alol
6/14 anonim válasza:
Meg nem biztos hogy most is így fogják csúfolni öt.
7/14 anonim válasza:
A Mártás elég szolid gúnynév, engem nem tántorítana el. Vannak sokkal durvább csúfnevek. Klasszikus név, szerintem szép is a maga nemében. Gyerekkoromban voltak mesekönyvek, amikben a kislányt Mártinak hívták, egy egész sorozat volt, ha jól tudom. Nekem ezek a könyvek jutnak eszembe a névről.
8/14 anonim válasza:
Igeeeen a Márti mesekönyvek 🥹 imádtam őket!! Anyukám Márta egyébként, nem csúfolták őt soha. Én nem vagyok Márta hanem top10-es nevem van és olyan változatosan csúfoltak hogy sokáig nevet akartam változtatni :D Egyébként szerintem szép és vállalható a Márta, egy hasonló név listás volt nálunk de kisfiunk lett. Egyre inkább futnak fel a régebbi nevek azt látom.
9/14 anonim válasza:
Mégis mi lenne a gond a Márta névvel? Persze, adja magát a csúfolás "mártás", de akármilyen nevet adhatsz a gyerekednek, ha a többiek csúfolni akarják, akkor megtalálják a módját, hogy bántsák.
A Márta szerintem egy teljesen vállalható, normális név. Nem is túl gyakori, igazán nem lehet tucatnévnek nevezni. Kimondottan jól tud hangzani hozzáilló vezetéknévvel.
Azzal én em törődnék, hogy egyesek szerint "öregasszonyos". Az Anna név se új, egy csomó öregasszonyt így hívnak, aztán mégis benne van az első 10-ben a kislányneveknél....
10/14 anonim válasza:
Nekem volt néhány Márta nevű ismerősöm, sosem hallottam, hogy mártásnak csúfolták volna őket. Szerintem vállalható név.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!