Van aki szoptatja a két éves gyermekét?
Ha az anyukát nem zavarja vagy nincs terhére,akkor egyáltalán nem baj véleményem szerint.
Szerintem nem fog semmiféle hátránya lenni a gyereknek.Azért szopik,mert megnyugtatja,jó neki.Előbb-utóbb úgyis véget ér a szoptatás,mikor már nem fogja igényelni.
19:38 ezt írja:
"nekem is jó érzés, hogy még ilyen formában is szüksége van rám".
Szóval mégsem csak a gyerek érdeke a fontos. Nekem két gyerekem van, most van félúton a következő "alom", ikrek lesznek. Mindkét gyerekemet egy éves korukig szoptattam, utána egy darabig még fejtem, amíg volt tejem, és azt szépen megitták pohárból. Nekem a szoptatás nem az én örömérzetemet szolgálta, hanem a gyerekeim érdekét. Ésaz előző választ is én írtam.
Igen, kifejteném. A gyerek ekkor fedezi fel saját testét, saját szexualitását, ekkor alakul ki a szemérem. Én orvos vagyok (igaz csak belgyógyász...), de az a magán, és a szakmai véleményem is, hogy ekkora korban nem egészséges az ilyenfajta közelség a szülővel, a fentiek miatt.
Ezenkívül úgy gondolom, hogy természetesen mindenki azt csinál, amit akar, de én semmiképpen sem támogatom ezt a dolgot.
Ha egy hároméves gyerek mg szopik, akkor hol a határvonal? Egy hároméves gyerek késsel-villával eszik, értelmes, mozgása teljesen kialakult. Innentől kezdve csak az értelme fejlődik, és a teste nő (szó szerint). Nem gondolom, hogy egy háromévesnek a szopás az egyetlen tevékenység, amitől meg tud nyugodni (ha igen, akkor nagy baj van). Ha meg csak a tej hatása miatt szoptatna az anyuka, akkor miért nem lehet fejni? Ha ennyire a gyerek érdeke a fontos, akkor ennyit igazán meg lehet tenni, nem? Ha meg nem, akkor nyilván nem csak a gyerek miatt történik. De az, hogy az anyukának jó érzés, hogy a gyerekének ilyen módon is szüksége van rá, nem biztos, hogy jó a gyereknek is.
Ha egy ekkora gyerek szopik (miután késsel-villával elfogyasztotta a rántotthúst...), akkor ilyen alapon szophat egy ötéves, vagy egy nyolcéves is. Azt is egészséges dolognak tartjátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!