Mennyit tévézik a gyermeketek?
Mindig is az volt az elképzelésem, hogy az en gyerekem majd sose fog videokat nézni, sem tvt. Én nqgyon jól is haladtam ezzel, viszont a férjem volt vele míg aludtam, és bizony fel orat naponta meseztek… 11 honapos fiu, szóval meg nagyon kicsi baba, tudom hogy 2 éves korig abszolút nem ajanljak … de ti anyukak hogy élitek meg a minden napokat? Az én fiam nagyon csüngő, mindig foglalkoznom kell vele, naponta ha 20 percet ha el jatszik maga.amúgy egész nap magyarazok neki, sokat játszunk, konyvezunk, labdazunk, setalunk, bicajozunk. Nem tudok takaritani, főzni - minden rengeteg idő. Viszont múltkor bekapcsoltam neki a tvt, és meg tudtam gyorsan csinalni a dolgom. Már minden mellett felall ezért nem szívesen hagyom felügyelet nélkül, amúgy mindenhova elkísér 🤣
Szóval ti engedtétek tvzni a gyereket, hogy megtudjatok csinalni a napi dolgotokat?
"Senki nem vállalja és mindenki csinalja"
Miért nem lehet elhinni, hogy valaki tényleg nem csinálja és nem csak nem vállalja?
És olyan, mintha az lenne a rossz, aki nem tévézteti a gyerekét.
Nem néz tv-t a gyerekem egyedül. Beül a szobájába játszani vagy rajzolni vagy festeni. Szerencsére egyáltalán nincs igénye tévézni. 6 éves kislány.
Hozzáteszem, hogy autista, tehát máshogy működik, mint egy egészséges gyerek.
Néha néz pendrive-ról mesét,de azt is csak velem vagy az apjával.
Nah itt vagyok,az ellenpélda
2.5 éves a kislányom
Én bizony bekapcsoltam a tv-t a kislányomnak,nem vettem/vettünk észre semmit rajta,hogy káros lenne neki
Sőt,ahogy látom sokkal előrébb van értelmileg,mint a vele egy korúak
Folyékonyan,érthetően beszél,néha kényeskedik,de ez nem a tvnek köszönhető
Elpakol minden játékot maga után este,ha iszik,vagy eszik a poharat tányért szintén berakja a mosogatóba
A tiszta ruháját már hajtogatja,el is rakja a szekrénybe (persze megigazitom)
A mosnivalókat bepakolja a gépbe,jön megy egész nap,nézi mit csinálok,és ő is csinálja,de a tv be van kapcsolva,ha akarja nézi,ha nem nem
A 16dbos puzzle nem fog ki rajta, kb 10 perc,és kirakja
Imád vizfestékkel festeni,szinezni,gyurmázni
Felismeri a színeket,kivétel a barna szint,azt valahogy nem akarja elfogadni hogy barna
Ujján 10.elszámol
Van olyan angol párosító játék,ami 4+ gyerekeknek van
Pl olyan hogy apple,és hozzá kell rakni az almát,ezt is hibátlanul megcsinálja
A Bing mesét szereti,ami 1től fél 2ig megy,utána alvás
Nagyon önálló,öltözni is reggelente magától szokott,a cipőt,szandált tudja hogy kell felhuzni
Volt nálunk a védőnő,mert született egy kishuga,nemsokára nyugdijba megy,ugye 2 éves státuszon találkozott utoljára a kislányommal,és meg volt döbbenve,mikor a kislányom előadja magát
Megmondja a teljes nevét,hány éves,hol lakik,a nevemet,apuka nevét is
Rajzolt neki almafát,szép piros almákkal,elmesélte hogy mit főzünk majd aznap,hogy hova megy az apjával stb stb
Imádja a könyveket,minden napra egy mese,ez a kedvence
A labdát elkapja,mindegy hogy nagy vagy kicsi labda
Dobni is ügyesen dob,biciklizik,s nem 3 kerekűvel,imádja a labda játékokat,az apukája most kezdte el tanitani a tollasozást,és nagyon ügyeske
Nem azért irtam,hogy dicsekedjek,csak azért hogy nem mindenkinél lesz káros hatása
Ez szerintem személyiség függő
Édesapám azt mondta,amelyik gyermek lusta hogy tanuljon,az lusta is lesz,ehhez nem kell tv,hogy bambuljon elötte
A kreativitás,a gyermek személyisége születéskor már eldöl
Uncsim tv ellenes,a 3 éves ovis gyermeke még egy két szavas mondatokat tud,focizni fiú léttére nem tud,utál minden könyvet,nem nyitott a világra,utálja a mesét,a mondokákat,ő ilyen gyermek,el kell fogadni
Ugyanaz mint ultolsonal kb. 2,5 éves, nézi a meséket tvn, autósat, nandit. Este már nem, de ezen kívül nem korlatozom. Folyekonyan beszél és rengeteget vagyunk kint, semmi rovására nem megy.
Én is néztem, én olvastam elsőnek, versenyeket nyertem.
Nem ettől függ szerintem.
15ös vagyok,nálunk még este megnézi a Sam a tűzoltót 😃 és utána alvás
Nem ettől függ
Heti egy nap van, mikor fixen nézünk együtt kb. 40 percet (6 éves). Ezen kívül amikor rokonokkal találkozik, akkor szokta sasolni a telefonjukat, nagyon sokat játszanak ezekkel sajnos.
Viszont ráfuggott a Lego Luigi és Mariora is, azt próbálom napi egy órában maximalni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!