Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más 3 hónapos gyereke sem...

Más 3 hónapos gyereke sem alszik vagy csak én vagyok ennyire szerencsétlen?

Figyelt kérdés
Kisfiam 8 hetes koráig délelőtt és délután 1-1 órát aludt, 23:00-kor aludt el 01:00 körül kelt és 1-2 óránként fent volt, vissza aludni sem akart és ,,véglegesen,, 08:00-kor kelt fel. 8 hetes kora óta 22:00-04:00- ig alszik és ennyi. Semmit, de szó szerint semmit nem tudunk tenni, hogy többet aludjon. Ami miatt teljesen kikészülök idegileg és fizikailag is, hogy 1 percre nem tudom letenni vagy vele foglalkozunk vagy sír. Segítség nincs, lettem vagyunk rá a férjemmel, Ő 06:30-kor elmegy dolgozni és 17:00-kor ér haza. Egyedül Ő segítség nekem, nem tudom mennyire érthetően tudtam megfogalmazni, de csak egy példa: mikor hajnal 4-től játszunk kisfiammal és ránézek az órára és még csak 09:00 van, akkor már 5 órája szórakoztatom, és hol van még az az idő mikor férjem hazaér. Hétvégén tudok kicsit megnyugodni, akkor nappal is átveszi. Semmit nem tudok egyébként mellette csinálni, mert semmivel nincs el egyedül, aludni meg nem alszik. Védőnő gyerekorvos: vannak ilyen babák. Bűntudatom is van és szégyellem leírni is, de én már csütörtökre annyira kikészülök, hogy játszani sem tudok vele, van hogy fekszek mellette simogatom/altatom Ő meg ordít, mert unatkozik. Altatás praktikák közül nem működik nála semmi, ezért inkább arra lennék kiváncsi mi tudná lekötni, egy kis időre? Hinta vagy pihenőszék nem vált be, ordít bennük, ha nem vagyok ott vele és beszélek hozzá. 3 hónapos

2022. aug. 6. 23:08
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok. Séta max 30-40 perc és utána ,,megunja,, sír és vissza jövünk ilyenkor a lakásba. A hordozásnak utána nézek. Próbálok abból erőt meríteni, hogy legalább 22-04-ig nyugalom van…
2022. aug. 8. 22:55
 12/18 anonim ***** válasza:
52%

Apa vagyok. 3 hetes Babánk van.

Ott voltam a szülésen és a szívem szakadt meg hogy tehetetlen voltam..Nah szóval.

Szerintem írd ki magadból bátran amit gondolsz, ha van kivel beszélj erről bátran tedd meg. 2 hét után babánk esti sírásba fordult..első babánk nem tudjuk még jól kezelni. Kaki nehezen jön ki néha..ezért masszírozzuk a hasát,járkálunk le fel..

Sokat imádkozom/zunk érte és segít,ne kövezzen meg ezért senki:)

2 és fél óránként kell etetni..párom kiszívja a tejet és culiból adjuk. Éjjel is melegíteni,időben fel kellni..mi is ketten vagyunk. Nehéz és nagyon átérzem a szituációdat. Sok youtube babás filmeket méztem,olvastam..próbálok infót lopni innen onnan..

Remélem jó lesz minden és átmegyünk ezen a korszakon ..de az életünk radikálisan megváltozott. Minden jót és sok erőt kívánok.

2022. aug. 9. 20:56
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányomnál 3 hónapos korában jöttünk rá hogy 1,5 óra után el kell kezdeni őt lenyugtatni, altatni. Pedig akkor játszott a legintenzívebben, mi meg itt örültünk, hogy milyen aranyos. Közben csak túl volt pörögve szegény. Nem lehet, hogy a ti babátok is túl van pörögve? Az esti alvásra is kihatott, mert ugyanígy aludt mint neked. 22-től 4-ig. Mióta másfél óra ébrenlét után felveszem és sétalgatok vele, rugózok közben, és elalszik kb 30 percen belül, azóta éjszaka is vissza tud aludni ha megébred.
2022. aug. 10. 16:27
 14/18 A kérdező kommentje:

12-es: sok erőt, kitartást nektek is.

13-as: erre nem gondoltam eddig. Ki fogom próbálni.

2022. aug. 10. 23:09
 15/18 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Lett változás?
2022. aug. 15. 16:24
 16/18 A kérdező kommentje:

Próbáltam 1,5 óra után altatni, ritkán sikerült. Amit észrevettem, hogy nappal teljes sötét szobában könnyebben elszenderül, de max fél órára… este most már 21:00-06:00-ig alszik két hete. Azt próbálom ,,elengedni,, hogy tényleg semmit nem tudok mellette csinálni.

Nagyon nem is merek úgy kérdezni személyesen, mert a fejemhez van vágva, hogy mit akarok mikor 8 hetes kora óta át alussza az éjszakát. Ennek örülök nyilván, de a nappal nekem nehéz.

2022. szept. 9. 20:54
 17/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Bárcsak ilyen éjszakánk lenne, nekünk pont nappal könnyű elaltatni, éjszaka gyakran kel. Kitartást!
2022. szept. 11. 07:58
 18/18 A kérdező kommentje:
Kitartást nektek is.
2022. szept. 26. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!